GoodWe thuisbatterij 

Ben je op zoek naar een manier om thuis energie op te slaan? Een van de populairste keuzes van het moment is een GoodWe thuisbatterij. Een manier om je energieverbruik efficiënt te beheren en om aanzienlijk te besparen op je energierekening.


De GoodWe thuisaccu’s staan bekend om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het stelt je in staat om de energie die je zonnepanelen overdag opwekken, op te slaan en te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Ook heb je meer controle over je eigen energievoorziening. Ontdek hoe GoodWe jou kan helpen een stap dichter bij onafhankelijkheid te komen.

 

Soorten Goodwe Thuisbatterijen

Bij MetDeZon hebben we de laatste GoodWe thuisbatterijen in het assortiment. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten op de markt: de High- en Low-Voltage batterijen.

Lynx High Voltage

De GoodWe Lynx High Voltage is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar slim energiebeheer en optimale back-up mogelijkheden. Deze hoogspanningsbatterij, onderdeel van de Lynx Home F PLUS+ serie, is speciaal ontworpen voor zonnestroomsystemen thuis. 


Het unieke aan dit systeem is de mogelijkheid om batterijmodules te stapelen en zelf te detecteren. Door gebruik te maken van lithium ijzer fosfaat (LFP) batterijceltechnologie biedt dit systeem maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Met een capaciteitsbereik van 6,6 kWh tot 16,4 kWh voldoet dit systeem aan hoge veiligheidsstandaarden zoals VDE 2510-50 en is het compatibel met verschillende GoodWe omvormers.


Lynx Low Voltage

Aan de andere kant staat de GoodWe Lynx Low Voltage thuisbatterij met een maximale capaciteit van 5,5 kWh

Dit maakt het een ideale optie voor kleinere huishoudens of diegenen die beginnen met energieopslag thuis. 

De lagere spanning betekent dat deze batterij direct gekoppeld kan worden aan hybride omvormers zonder noodzaak voor complexe bedrading of extra apparatuur.




Verschillen tussen High & Low: welke kies je?

Het kiezen tussen een high voltage of low voltage system hangt sterk af van je specifieke behoeften en bestaande zonne-energiesysteem. 

De low voltage variant wordt direct gekoppeld aan een hybride omvormer en bespaart kosten op complexe bedrading naar de meterkast. Daarentegen vereist het High-Voltage systeem een aparte aansluiting op de groepenkast en gebruik van een AC hybride omvormer. Deze oplossing is ideaal voor systemen die meer flexibiliteit nodig hebben of hogere energie-opslagcapaciteit wensen. 

Afhankelijk van jouw situatie kun je dus kiezen voor het systeem dat het beste past bij jouw energieverbruikspatroon. Wij van MetDeZon adviseren je hier graag over. Vraag een vrijblijvend advies aan.

 

Enphase

Enphase staat bekend om zijn micro-omvormers en energiebeheersystemen die een hoge mate van modulariteit en aanpassingsvermogen bieden. In vergelijking met de GoodWe thuisbatterij, die uitblinkt in betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, biedt Enphase een systeem dat gemakkelijk kan worden geschaald. Dit maakt het ideaal voor als je verwacht dat je energiebehoefte verandert. Bovendien heeft Enphase een sterke focus op slimme technologieën door gedetailleerde gegevens over energieverbruik en -productie te bieden via een app. Maar, qua kostenefficiëntie kan de prijs per geïnstalleerde kWh hoger liggen bij Enphase thuisbatterijen vergeleken met sommige opties van GoodWe. Daarnaast heeft GoodWe tegenwoordig ook stapelbare systemen, maar wel enkel bij de keuze voor een High-Voltage systeem.

 

SMA

SMA is een ander gerenommeerd merk dat concurrerend is binnen de markt van thuisbatterijsystemen. Hun productlijn staat bekend om duurzaamheid en efficiëntie, vergelijkbaar met wat wordt aangeboden door GoodWe's Lynx High Voltage en Lynx Low Voltage systemen. Een belangrijk verschil tussen SMA en GoodWe ligt in SMA's ervaring in off-grid systemen. Huishoudens buiten stedelijke gebieden kiezen vaker voor SMA. Maar voor kleinere installaties blijft het aanbod van GoodWe vaak meer gepast qua capaciteit en prijsstelling.

Door deze vergelijking kun je zien dat hoewel merken zoals Enphase en SMA unieke voordelen hebben, de keuze uiteindelijk afhangt van jouw specifieke behoeften zoals schaalbaarheid, technologische voorkeuren en budget. 

GoodWe thuisbatterij kosten

Bij de keuze voor een GoodWe thuisbatterijsysteem spelen kosten natuurlijk een cruciale rol. De investering in een thuisbatterij is aanzienlijk, maar biedt veel voordelen op het gebied van energieopslag en -beheer. Afhankelijk van uw behoeften zijn er verschillende opties beschikbaar met bijbehorende kosten.

Low Voltage Systeem Kosten

Voor kleinere huishoudens vormt het GoodWe Lynx Low Voltage systeem een uitstekende keuze. De totale kosten voor dit systeem, inclusief btw, bedragen €3.300. Deze prijs omvat niet alleen de batterij zelf maar ook de installatiekosten zoals het plaatsen van de batterij en de benodigde smart meter.

High Voltage Systeem Kosten

Als je zoekt naar meer opslagcapaciteit dan is het GoodWe Lynx High Voltage systeem wellicht beter geschikt. Dit systeem start bij een capaciteit van 6.6 kWh en de kosten hiervoor beginnen bij €7.000, inclusief btw. In deze prijs zijn naast de batterij ook extra componenten meegenomen zoals het plaatsen van een aanvullende omvormer en het aanleggen van een kabelroute.

Terugverdientijd

De exacte terugverdientijd van een GoodWe thuisbatterij hangt af van verschillende factoren zoals jouw huidige energieverbruik en opwekking van zonne-energie.  

Het is belangrijk te overwegen dat beide systemen voordelen bieden die verder gaan dan alleen energieopslag. Het vermogen om energie op te slaan tijdens piekproductie momenten en deze te gebruiken wanneer je dat nodig hebt, leidt vaak tot grote besparingen op de energierekening.

Bovendien draagt investeren in een thuisbatterij bij aan onafhankelijkheid van het netwerk en vermindert het daarnaast de ecologische voetafdruk.

 

 

Subsidie op een Goodwe Thuisbatterij?

Op dit moment is er in Nederland geen subsidie op een GoodWe thuisbatterij. Voor zakelijke batterijsystemen is er wel een mogelijkheid om subsidie aan te vragen via de Energie-investeringsaftrek (EIA). 

Wél kun je vanaf 1 januari 2024 de BTW op een thuisbatterij terugvragen. Dit scheelt 21% in de aanschafkosten. De BTW betaal je eerst en vraag je vervolgens terug bij de Belastingdienst.

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622