InstallQ Erkend Bedrijf: 

Wat is dat?

InstallQ staat voor kwaliteit en veiligheid, iets wat je niet wilt missen bij het kiezen van een zonnepanelen-installateur. Zeker met de ‘Solar Cowboys’ (onbekwaambare installateurs) van tegenwoordig. De Nederlandse Arbeidsinspectie constateerde dat bij controle in 70% van de gevallen de ArboWet werd overtreden. Hierdoor zijn verzekeraars nog strenger en vragen ze tegenwoordig altijd naar de InstallQ erkenning.

Een InstallQ erkend bedrijf voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden en wordt regelmatig gecontroleerd op de naleving hiervan. Dit betekent dat je als klant verzekerd bent van deskundigheid en betrouwbaarheid.

Wat is InstallQ?

InstallQ vertegenwoordigt een keurmerk voor kwaliteit en veiligheid binnen de installatiesector. Dit initiatief zet zich in om de deskundigheid, betrouwbaarheid en professionaliteit van installatiebedrijven in Nederland te waarborgen. Door het naleven van strikte kwaliteitsnormen en regelmatige controles, garandeert InstallQ dat erkende bedrijven voldoen aan alle wettelijke eisen en technische specificaties.

Een InstallQ erkenning ontvangt een bedrijf niet zomaar; het vereist aantoonbare vakbekwaamheid en een continu bewijs van kwalitatieve dienstverlening. Bedrijven die deze erkenning dragen, hebben bewezen over de noodzakelijke expertise te beschikken om zonnepanelen installatie uit te voeren. Door te kiezen voor een InstallQ erkend bedrijf, maak je als klant gebruik van meerdere voordelen. 

 

Je bent verzekerd van werkzaamheden die voldoen aan de laatste normen op het gebied van veiligheid en efficiëntie. Bovendien biedt het keurmerk extra zekerheid door middel van garantiestelsels die gelden bij eventuele geschillen of onvoorziene problematiek na de uitvoering van werkzaamheden.

Deze focus op hoge standaarden maakt dat een InstallQ erkenning dient als een belangrijk selectiecriterium voor consumenten op zoek naar betrouwbare installateurs. Het stelt jou in staat om met vertrouwen te investeren in je woning of bedrijfspand, wetende dat je samenwerkt met professionals die hun vak verstaan.

Met dit keurmerk ben je gegarandeerd van topkwaliteit service door erkende experts binnen de branche.

Voordelen van een InstallQ-erkend installatiebedrijf

Kies je voor een kwalitatieve PV-installateur met InstallQ erkenning? Dan ben je zeker dat het bedrijf van jouw keuze goed verzekerd is.

  • Het installatiebedrijf voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen met betrekking tot installatie van een zonnestroomsysteem.
  • Je ontvangt een officieel opleverrapport onder InstallQ voorwaarden.
  • InstallQ is de belangrijkste kwaliteitsorganisatie in de gehele installatiesector.

 

Voorwaarden voor InstallQ erkenning

Om als installatiebedrijf de prestigieuze InstallQ-erkenning te verkrijgen, moet aan een aantal essentiële voorwaarden worden voldaan. Deze criteria waarborgen dat alle erkende bedrijven voldoen aan de hoogste standaarden voor kwaliteit, veiligheid en vakbekwaamheid binnen de sector.

  1. Vakbekwaamheid: Het personeel moet aantoonbaar gekwalificeerd zijn in hun vakgebied. Dit betekent dat zij relevante opleidingen en trainingen moeten hebben gevolgd en geslaagd moeten zijn voor examens die hun deskundigheid bevestigen.

  2. Bedrijfsvoering: Het bedrijf dient een professionele bedrijfsvoering te hanteren, inclusief heldere administratieve processen en een transparante klantenservice. Efficiëntie in projectmanagement en klantenrelaties speelt hierbij een cruciale rol.

  3. Wet- en regelgeving: Het naleven van alle geldende wetten en regels is onontbeerlijk. Het bedrijf moet up-to-date zijn met de laatste bouw- en veiligheidsnormen, waaronder het Bouwbesluit en NEN.

  4. Verzekering: Een adequaat verzekeringspakket is vereist om zowel uw bedrijf als uw klanten te beschermen tegen eventuele schade of ongelukken tijdens het werk.

  5. Klanttevredenheid: Erkende InstallQ-bedrijven verbinden zich ertoe hoge niveaus van klanttevredenheid na te streven door consistent kwalitatief hoogstaand werk af te leveren.

  6. Periodieke Controles: Om de erkenning te behouden, ondergaan bedrijven regelmatige controles door onafhankelijke instanties die beoordelen of nog steeds aan de gestelde eisen wordt voldaan.

 

Deze strenge criteria garanderen dat elk InstallQ erkend bedrijf niet alleen voldoet aan basiseisen maar ook excelleert in het leveren van diensten die staan voor veiligheid, efficiëntie en topkwaliteit binnen de installatiesector.

Klanten die kiezen voor een InstallQ erkend installatiebedrijf kunnen dus rekenen op betrouwbare service door experts die zich continu inzetten om hun vaardigheden bij te scholen volgens de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

 

MetDeZon zonnepanelen erkend InstallQ bedrijf

MetDeZon is gespecialiseerd in zonnepanelen en geniet van de erkenning als InstallQ gecertificeerde onderneming. Deze status bevestigt dat MetDeZon voldoet aan alle kwaliteitsnormen en veiligheidseisen die essentieel zijn in de branche.

Als klant profiteer je bij MetDeZon van verschillende voordelen dankzij onze InstallQ certificering.

Bekijk hier onze erkenning.

We hechten grote waarde aan duidelijke en adequate klantenservice, projectmanagement en nazorg. Hierdoor kun je rekenen op een gestroomlijnde ervaring van offerte tot oplevering, met constante aandacht voor jouw wensen en behoeften.

Voldoen aan wet- en regelgeving is nog een prioriteit voor MetDeZon als InstallQ erkend zonnepanelenbedrijf. Dit houdt in dat alle installaties niet alleen efficiënt maar ook volledig conform de huidige normen uitgevoerd worden.

Verzekering tegen mogelijke risico's mag ook niet ontbreken. Klanten zijn verzekerd van adequate bescherming tegen eventuele schade of defecten post-installatie — een geruststellende gedachte.

 

Klanttevredenheid is tenslotte waar het allemaal om draait bij MetDeZon. De combinatie van hoogwaardige producten, deskundige installatie en uitstekende service leidt tot zeer positieve ervaringen bij huishoudens door heel Nederland.

Door te kiezen voor MetDeZon als uw InstallQ erkend zonnepanelenbedrijf, ben je verzekerd van topkwaliteit service door professionals die begaan zijn met duurzaamheid én persoonlijke tevredenheid.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622