Samen overstappen op zonne-energie met de VvE

MetDeZon is trots om te kunnen vermelden dat wij al meer dan 70.000 complete systemen hebben geleverd en dat wij daarmee één van de grootste leveranciers van kwaliteitszonnepanelen van Nederland zijn!

Zonne-energie voor jouw VVE

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kan het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gebouw verschillende voordelen opleveren. Zo kan het bijdragen aan kostenbesparing, duurzaamheid en het verhogen van de waarde van het gebouw. Bovendien zijn er vaak subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor de installatie van zonnepanelen, waardoor de kosten voor de aanschaf en installatie lager kunnen uitvallen. Door te investeren in zonnepanelen ben je als VvE toekomstbestendig en beschermd tegen stijgende energieprijzen en draag je bij aan een duurzamere leefomgeving.

Wij helpen je graag met het bekijken van de mogelijkheden te bespreken en een plan op te stellen.

Stap 1.

Bespreek zonnepanelen op de Algemene Ledenvergadering ALV van jouw VvE en zorg voor toestemming.

Stap 2.  

Vraag vrijblijvend een advies gesprek met een van onze experts. Wij komen graag bij u langs!

Stap 3.  

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Op basis van alle verzamelde gegevens maken we een offerte op maat. 

Stap 4.  

Geef opdracht voor het plaatsen van de zonnepanelen installatie.

 We raden aan om binnen 8 weken na ontvangst van de brief met de VvE het besluit te nemen in een ALV. Zo ben je, bij een positief besluit, op tijd om mee te doen aan deze inkoopactie. Je hebt toestemming nodig van een vereiste meerderheid (zie splitsingsakte) van de VvE om zonnepanelen te kunnen plaatsen. Dit regel je als volgt:
 
  • Organiseer een ALV met je VvE. Op de agenda zet je het verzoek om het plaatsen van zonnepanelen op het gezamenlijke dak voor alle VvE leden mogelijk te maken.
  • Neem samen met de VvE op de ALV het besluit over het plaatsen van zonnepanelen. Leg dit besluit vast in de notulen van de ALV.
  • Wijs in het geval van een positief besluit met de VvE een vertegenwoordiger aan die namens alle geïnteresseerde VvE-leden de contactpersoon is voor de MetDeZon.

De afspraken met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen worden vastgelegd in het Huishoudelijk Reglement. Deze aanpassing wordt vastgelegd zodra bekend is hoeveel zonnepanelen geplaatst gaan worden en door welke appartement eigenaren.

Het individuele gebruiksrecht van het dak wordt vastgelegd in een zogenaamde gebruiksovereenkomst. De VvE geeft individuele VvE-leden in zo’n overeenkomst toestemming om zonnepanelen te plaatsen op het dak van de VvE. Deze overeenkomst wordt afgesloten tussen de VvE en een VvE-lid, op het moment dat een VvE-lid besloten heeft zonnepanelen te plaatsen.

Stap 2: Plan gratis advies aan huis

Wij komen graag vrijblijvend bij je langs voor een persoonlijk advies. Bij een bezoek op locatie kunnen wij een aantal belangrijke zaken in kaart brengen voor het uitbrengen van een passend advies:

- Controle en opname van het dak

- Controle aansluitingen naar alle meterkasten binnen de VvE

- Er wordt gekeken of het technische gedeelte zoals in de offerte vermeld haalbaar is

- En we kijken of er een kabelroute mogelijk is

 Tijdens de controle dienen wij toegang te hebben tot alle appartementen geïnteresseerde VvE-leden.

Stap 3. Offerte

Na een positief besluit en dus toestemming van de VvE kun je per appartement vrijblijvend en eenvoudig een offerte aanvragen. 

Let op! Bij het aanvragen van de offerte wordt gevraagd naar de verdeelsleutel uit de splitsingsakte en ieders individuele deel van het dak. 
Hierop wordt het aantal zonnepanelen gebaseerd. 

Vervolgens plannen we een adviesgesprek en komen we graag naar jullie toe. Na dit adviesgesprek volgt de offerte. 

Stap 4.Opdracht tot het plaatsen van de zonnepanelen

 

Elk VvE-lid kan afzonderlijk definitief opdracht geven aan de installateur tot het plaatsen van zonnepanelen. Zodra alle reacties op de offertes binnen zijn en uiterlijk na 4 weken, nemen wij contact op met de vertegenwoordiger van de VvE. 

De installateur plant samen met de VvE vertegenwoordiger een afspraak in voor de installatie van alle aangevraagde zonnepanelen waarvoor door VvE-leden opdracht is gegeven. 

Ook voor deze afspraak geldt dat de wij toegang dienen te hebben tot de appartementen van geïnteresseerde VvE-leden die definitief opdracht hebben gegeven.

De zonnepanelen worden geplaatst en aangesloten op je eigen omvormer en je eigen meterkast. Als individuele eigenaar ontvang je na installatie een factuur voor jouw set zonnepanelen.

Goed om te weten: je kunt als eigenaar van een appartement een financiering aanvragen voor de aanschaf van je zonnepanelen.

Kijk hier voor meer informatie. 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622