Zonnepanelen verzekeren bij een koopwoning

Gepubliceerd
1 mei 2023

Leestijd
2 minuten

Zonnepanelen verzekeren bij een koopwoning

Wanneer zijn jouw zonnepanelen verzekerd?

Als je jouw zonnepanelen wilt verzekeren moeten de meeste verzekeraars de zonnepanelen aan je woning of op je dak vastzitten. Alleen dan vallen ze onder je opstalverzekering. Controleer goed of ze standaard zijn meeverzekerd of dat je moet aangeven dat je zonnepanelen hebt.

 

Zonnepanelen op het dak verzekeren onder opstalverzekering

Wil je zonnepanelen mee laten verzekeren onder jouw opstalverzekering? Dan is het belangrijk dat je zonnepanelen echt op het dak worden gemonteerd en worden vastgemaakt.

Bij een plat dak worden de zonnepanelen in de meeste gevallen niet vast gemonteerd, maar staan de panelen op pootjes. De verzekeraar kan dat als argument gebruiken om schades niet te dekken binnen de opstal verzekering.

Bekijk dus goed op welke manier jouw zonnepanelen op het dak zijn gemonteerd en bepaal zo of het nodig is om je zonnepanelen apart te verzekeren.

Verzekeren van zonnepanelen tegen diefstal en natuurrampen

Niet elke verzekeraar biedt dekking bij natuurrampen of diefstal. De voorwaarden voor het verzekeren van zonnepanelen verschilt per verzekeraar enorm.

Wij raden je aan ten alle tijden bij de verzekeraar na te gaan wat die voorwaarden zijn. Verzekeraars keren vaak niets uit als er geen sprake is van inbraakschade. Ook varieert de omschrijving van een 'natuurramp' in de polisvoorwaarden vaak per verzekeraar.

Zonnepanelen verzekeren: hier moet je op letten

 

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het verzekeren van je zonnepanelen:

  • Is het nodig om de opstalverzekering te verhogen? Omdat de waarde van je huis door het plaatsen van zonnepanelen hoger is geworden.
  • Vallen je zonnepanelen onder de opstalverzekering? Of is het nodig om je zonnepanelen apart te verzekeren?
  • Wat zijn de voorwaarden voor het verzekeren van je zonnepanelen? En hoe gaat je verzekeraar om met diefstal en natuurrampen?

 

Zonnepanelen verzekeren zakelijk

Wil je zakelijk zonnepanelen verzekeren? Dan is het meestal zo dat de panelen zijn meeverzekerd binnen de Gebouwenverzekering. De zonnepanelen zijn namelijk eigendom van het bedrijf.

Verder gelden voor het zakelijk verzekeren van zonnepanelen eigenlijk dezelfde voorwaarden om op te letten: 
- Zitten de panelen vast aan het dak?
- Is de waarde van het bedrijfspand verhoogt?
- Heb je een aparte verzekering nodig voor de zonnepanelen? 

 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622