Zonnepanelen voor bedrijven

Ben jij als ondernemer voornemens om zonnepanelen aan te schaffen? Wij helpen jou graag verder! Wij vertellen jou alles over waar je rekening moet houden bij het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Wil je alvast meer weten over de aanschaf of waar je rekening moet houden bij de aankoop van zonnepanelen? Bekijk dan onze artikelen. Wij vertellen jou graag waarom je voor MetDeZon wilt kiezen.

Wil je zakelijk zonnepanelen gaan kopen? Dit is waar je op moet letten!

Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen?

Zonnepanelen zakelijk

 
Vakkundig en InstallQ gecertificeerde installateurs, 15 jaar ervaring en meer dan 75.000 geplaatste systemen


MetDeZon is een InstallQ gecertificeerd bedrijf. Dat betekent dat wij werken volgens de NEN-richtlijnen, bezitten over de juiste papieren, veiligheid altijd in acht nemen en dat wij kwalitatieve installaties afleveren. InstallQ is een stichting die zicht inzet voor veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland. Om dit doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen. InstallQ verleent erkenningen aan vakbekwame installatiebedrijven. We schrijven certificeringsregelingen en informeren daarover. Daarnaast accrediteert InstallQ opleidingen en examens in installatietechniek. Lees meer over onze InstallQ erkenning.

 

Waarom MetDeZon?

Bij MetDeZon staat persoonlijk contact voorop. Wij komen altijd langs voor een eerste gesprek om jullie wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Bij ons heb je één vast aanspreekpunt in de organisatie, bij vragen kun je altijd terecht bij jouw adviseur.


Wij zijn vaste installatie partner van bedrijven

MetDeZon heeft in zijn 15 jarig bestaan een groot netwerk opgebouwd aan partner bedrijven waar wij zakelijke installaties voor uitvoeren. De bedrijven waar wij mee samenwerken en zakelijke installaties voor uitvoeren:

Wat kun je van ons verwachten?

 • Uitstekende kwaliteit
 • Begeleiding bij het bepalen van een passend pakket
 • 5 jaar installatiegarantie
 • Vind je exact hetzelfde aanbod elders goedkoper? Dan matchen wij de prijs!
 • Installatie binnen 6 weken
 • Persoonlijke begeleiding, altijd een vaste adviseur die voor jou klaarstaat
 • Wij garanderen dat het systeem Scope12 wordt opgeleverd. Lees meer over waarom een Scope12 keuring zo belangrijk is.
 • Wij regelen alles rondom het installeren van zonnepanelen, inclusief Scope keuring, bouwtechnische tekening en benodigde documentatie
 • Begeleiding bij het aanvragen van de EIA 

Altijd en overal inzicht

Door middel van een app heb jij altijd inzicht in jouw zonnepanelen systeem. Bijkomend voordeel? MetDeZon krijgt een melding wanneer er bij jou iets stuk is! Wij nemen proactief contact met jou op, zo ben jij altijd gegarandeerd van een werkend zonnepanelen systeem.

Terugleveren

Problemen met terugleveren in jouw omgeving? Geen probleem! Wij kunnen met Enphase jouw systeem zodanig instellen dat jij niet teruglevert aan het energienet! Wij berekenen hoeveel zonnepanelen jij op basis van jouw verbruik nodig hebt. Hierdoor wek je nooit te veel op en kun je alsnog genieten van de voordelen van zonnepanelen!

 

Installatie binnen 6 weken

 

Wil jij zonnepanelen laten installeren via MetDeZon? Dan ligt de installatie binnen 6 weken bij jou op het dak. Na akkoord komen wij nog een keer bij jou langs om alles nog een keer door te nemen. Zo weten beide partijen zeker dat alles wat er afgesproken is, ook uitgevoerd wordt. 

Na deze laatste afspraak bestellen wij alle benodigde spullen en maken wij met jou de afspraak om de installatie uit te gaan voeren. De duur van de installatie is afhankelijk van de grootte van de installatie. Wij zullen altijd een verwachting aan jou doorgeven over hoe lang wij bezig zijn met de installatie. Ook communiceren wij met jou of er eventuele hinder is op het terrein, zo weet jij als ondernemer zeker dat jouw bedrijf gewoon doordraait!  Wij snappen namelijk dat er niets belangrijker is voor jou als ondernemer dan het open en operationeel houden van jouw bedrijf.

Benieuwd naar wat zonnepanelen jou op kunnen leveren?
Vraag hier je offerte aan!

Veel gestelde vragen

 

Mag je terugleveren als bedrijf?

In het kort, ja dat mag! Het terugleveren van energie kan wanneer je een zakelijke aansluiting. Belangrijk is om goed op te letten wat de hoogte is van de terugleververgoeding die je krijgt. Wil je hier meer over weten? Klik hier op onze pagina over zakelijk terugleveren.

 

Is het net geschikt om terug te leveren?

Het is in Nederland niet overal meer mogelijk om terug te leveren aan het net. Door de toename van windmolens, zonnepanelen en batterijen op het net, is het net op sommige plekken in Nederland overbelast. Wil jij graag weten of jij energie terug kan leveren aan het net? Kijk hier wanneer je wilt weten of je kan terugleveren aan het net capaciteitskaart.netbeheernederland.nl

 

Mag je als bedrijf salderen?

Wanneer je een klein zakelijke aansluiting hebt, dan mag je als bedrijf salderen. Een klein zakelijke aanlsuiting heb je wanneer je aansluiting niet zwaarder is dan een 3x80 Ampère aansluiting. Een grootzakelijke afnemer van energie mag niet salderen. Meer weten? Bekijk onze pagina over zakelijk terugleveren


Krijg je als bedrijf subsidie voor zonnepanelen?

Voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om financieringsvoordelen en subsidie te krijgen. Een bedrijf kan een aanvraag indienen voor de ISDE-subsidie, SDE ++ subsidie, SEEH-subsidie en de EIA. De EIA is een fiscale manier om de kosten van zonnepanelen af te trekken van de fiscale winst. Meer weten over de EIA? Bekijk onze pagina over de EIA.

 

Moet ik mijn zonnepanelen zakelijk apart verzekeren?

Zonnepanelen vallen doorgaans onder de zakelijke opstalverzekering. Om zeker te weten dat jouw zonnepanelen verzekerd zijn is het verstandig om dit na te vragen bij jouw verzekering. Let erop dat een zonnepanelen installatie altijd Scope gekeurd moet zijn. Dit is een kwaliteitseis voor de verzekeraar. 

 

Wat is een Scope12 keuring?

Een Scope12 keuring is een keuringsmethode om de kwaliteit van zonnepaneleninstallaties te beoordelen. Omdat zonnepanelen een elektrotechnische installatie is, dient deze te voldoen aan de minimale wettelijke vereisten om een veilige installatie af te leveren. Alle zakelijke installaties die MetDeZon oplevert voldoen aan de Scope12 eisen. Wil je meer weten over Scope12? Bekijk hier onze pagina over Scope12.

 

Doet MetDeZon Scope 12 keuringen?

MetDeZon doet geen Scope12 keuringen van zijn eigen installaties of installaties van derden. MetDeZon mag voor zijn eigen installaties geen Scope12 keuringen uitvoeren. MetDeZon voert de Scope12 keuringen niet uit, omdat zij zeker wil weten dat een keuring onafhankelijk gedaan wordt, om problemen met verzekeraars te voorkomen.

 

Doet MetDeZon bouwkeuringen voor het plaatsen van zonnepanelen?

MetDeZon voert zelf geen bouwkeuringen uit. Wel hebben wij vaste partners die dit voor ons uitvoeren. Bij een Scope12 keuring is een bouwtechnische keuring vereist. Heb je een bouwtechnische keuring nodig? Laat het ons dan vooral weten. Dit kunnen wij voor jou organiseren.

 

Wat kosten zakelijke zonnepanelen?

De aanschafprijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. De prijs van een zonnepanelensysteem hangt af van:

 • De ligging van het zonnepanelensysteem, ligt het systeem op een plat of een schuin dak
 • Welke merken je kiest
 • Het land van herkomst van de materialen
 • Het vermogen van het systeem
 • Het aantal jaar garantie op het systeem
 • Het type omvormer wat je kiest (string omvormer of een micro omvormer)
 • De kwaliteit van de installateur, wel/niet gecertificeerde installateurs
 • De grootte van het systeem

 

Zijn de panelen bestand tegen lokale weersomstandigheden?

 Zonnepanelen zijn bestand tegen regen, hagel en wind. Zonnepanelen worden getest in extreme omstandigheden en zijn bestand tegen deze weersomstandigheden. Wanneer zien wij dan dat zonnepanelen beschadigen? Dit kan zijn door hele heftige stormen (boven de windkracht 10) of wanneer er kleine steentjes of iets dergelijks op de panelen (door vogels). Hierdoor kunnen barsten ontstaan in zonnepanelen. Waar kunnen zonnepanelen beslist niet tegen? Blikseminslag. Bij blikseminslag is een zonnepanelensysteem zo goed als defect.

 

 

Adviesgesprek inplannen

Stuur ons een bericht met uw wensen en ideeën en wij maken geheel vrijblijvend, een passend (prijs)voorstel. 

 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622