Zakelijk zonnepanelen aanschaffen


Wil je zakelijk zonnepanelen aanschaffen? Wij helpen jou graag met de businesscase.  
In 4 stappen bepalen wij samen met jou welk zonnepanelensysteem het best bij jou past. Wil jij hier meer over weten? Vraag dan nu een persoonlijk adviesgesprek aan op locatie.

 

Wij helpen jou aan een passend zonne-systeem

Stap 1

We kijken naar waar jij de zonnepanelen geplaatst wilt hebben en welke kant jij ze op wilt hebben. Komen ze op plat of een schuin dak, een carport of misschien zelfs in een veld? Liggen ze op het zuiden, of toch liever een oost-west opstelling voor een beter verdeelde opbrengst over de dag.

Stap 2

we vragen bij jouw energieleverancier de kwartier-data op. Met deze data kunnen wij jou helpen om te berekenen hoeveel zonnepanelen jij exact nodig hebt, zodat je nooit te veel opwekt.

Stap 3

bepaal wat voor zonnepanelen systeem je wilt hebben. Er zijn verschillende merken zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen die allemaal een eigen prijsklasse hebben.

Stap 4

Wij stellen voor jou de offerte op.

 

Wat staat er in onze offerte?

 
 • Het besproken legplan, met daarbij de verwachte opbrengst van het zonne-stroomsysteem
 • Het merk en type zonnepaneel wat het beste bij jou past
 • Het type omvormer die wij aanraden
 • Een overzicht van de benodigde installatie en veiligheidsmaterialen
 • Een kostenoverzicht en een verwachte terugverdientijd
 • Welke garanties jij van ons kan verwachten. Wij bieden standaard 5 jaar installatiegarantie op ons systeem.

 

Aanschaf van zakelijke zonnepanelen: welke factoren bepalen de kosten

De aanschafprijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. De prijs van een zonnepanelensysteem hangt af van:

 • De ligging van het zonnepanelensysteem, ligt het systeem op een plat of een schuin dak
 • Welke merken je kiest
 • Het land van herkomst van de materialen
 • Het vermogen van het systeem
 • Het aantal jaar garantie op het systeem
 • Het type omvormer wat je kiest (string omvormer of een micro omvormer)
 • De kwaliteit van de installateur, wel/niet gecertificeerde installateurs
 • De grootte van het systeem

 Gemiddeld kost een zakelijk zonnepanelen systeem voor een string omvormer op ongeveer €400 per zonnepaneel (dit is inclusief materialen, omvormer en arbeid). Wil je liever naar micro omvormers? Houd dan rekening met €500 per zonnepaneel (dit is inclusief materialen, omvormer en arbeid).

 

Zonnepanelen zakelijk financieren

MetDeZon werkt samen met verschillende partijen die lease – opties en leningen kunnen verzorgen. Wil je daar meer over weten? Laat het dan weten bij de offerte aanvraag. Wij helpen graag met het indienen van een aanvraag.

 

Subsidies en belastingvoordelen voor bedrijven die investeren in zonne-energie

Voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om financieringsvoordelen en subsidie te krijgen. Een bedrijf kan een aanvraag indienen voor de ISDE-subsidie, SDE ++ subsidie, SEEH-subsidie en de EIA. De EIA is een fiscale manier om de kosten van zonnepanelen af te trekken van de fiscale winst. Wanneer kom je in aanmerking voor de EIA-regeling?

 • Jouw investering staat op de Energielijst.
 • Jouwinvestering voldoet aan de eisen van de Energielijst.
 • Je investeert minimaal € 2.500.

Meer weten over de EIA? Bekijk onze pagina over de EIA.

 

Wat levert een zonnepaneel jou nu op?

Zonnepanelen komen in alle verschillende maten, vermogensklassen, garanties klassen en landen van herkomst. Afhankelijk van de kwaliteit en het land van herkomst krijg je verschillende garanties. Om jou een idee te geven, hieronder laten wij 3 voorbeelden zien van zonnepanelen, hun vermogens, land van herkomst, garanties en vermogens:  


Bij een zonnepanelen systeem hoort ook een omvormer

Binnen de stand der techniek van zonnepanelen heb je twee verschillende oplossingen op de markt. String omvormers en micro-omvormers. MetDeZon werkt met twee verschillende merken.

 Voor stringomvormers werkt MetDeZon met het merk GoodWe. Wil je alles over GoodWe weten? Klik dan hier.

Voor micro omvormers werkt MetDeZon met het merk Enphase. Waarom? Omdat micro omvormers buiten onder het zonnepaneel liggen. Enphase is kwalitatief het beste merk micro omvormer wat er te krijgen valt. Hiermee verzeker jij je ervan dat je voor een hele lange tijd geen omkijken meer hebt naar je omvormers en zonnapanelen. Wil je meer weten over Enphase? Klik dan hier.


De zonnepanelen liggen op het dak, en dan?

 

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Heb je zonnepanelen die uit Duitsland komen? Dan gaat de levensduur zelfs omhoog naar 30 jaar! In principe zijn zonnepanelen onderhoudsvrij. Ook de omvormers zijn onderhoudsvrij. Waar moet je dan wel naar kijken? Naar de stekkers en de bekabeling die de zonnepanelen met de omvormers verbinden. Wanneer een zonnepanelensysteem een storing vertoont, is dat vaak veroorzaakt door achterstallig onderhoudt aan de bekabeling en stekkers. MetDeZon adviseert (volgens de Scope richtlijn) om elke 5 jaar het systeem te controleren.

 

Hoe kun jij zakelijk nog meer uit je zonnepanelen systeem halen?

 

Terugleverbegrenzing

Wanneer jouw energieleverancier terugleververgoedingen vraagt voor het terugleveren van energie, kan het rendabel zijn om een terugleverbegrenzing aan te zetten. Hierdoor maak je het onmogelijk om energie terug te leveren aan het net. Waarom is dit dan toch interessant? Wanneer de terugleververgoeding hoger is dan de vergoeding die je krijgt voor een teruggeleverde kWh, leg je extra toe op je zonnestroom. Dit is een situatie die je het liefst niet wilt. 

 

Batterijen

Batterijen kunnen een verstandige keuze zijn om de pieken in je opbrengst op te vangen en op te slaan voor later gebruik. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor een batterij? Geef dit dan aan tijdens het persoonlijke adviesgesprek. 

 

Een eigen laadpaal

Ontvang jij klanten of bezoek op jouw locatie? Steeds meer autorijders rijden elektrisch in Nederland. Om meer van je eigen stroom te verbruiken en om een extra service aan jouw klanten te verlenen, kan het interessant zijn om een eigen laadpaal te nemen. Jij kan vervolgens jouw stroom verkopen aan jouw bezoekers.  

 
 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622