Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen?

De zakelijke bezitter van eigen zonnepanelen profiteert van verschillende voordelen. Wek zelf energie op en profiteer van belastingvoordelen. De bezitter van zakelijke zonnepanelen profiteert van vaste lage energiekosten. Ieder jaar stijgen de energiekosten. Met zakelijke zonnepanelen verzeker je jouw bedrijf van vaste lage elektriciteitsprijzen.

Zakelijk zonnepanelen kopen brengt fiscale voordelen

Ten opzichte van 2015 zijn de prijzen voor elektriciteit met 29,5% toegenomen (CBS). Door zakelijk zonnepanelen te installeren verzeker je jezelf van een vaste lage prijs.

De investering in zonnepanelen is aftrekbaar van de fiscale winst. Doordat je de kosten voor zonnepanelen af kan trekken van je fiscale winst, verlaag jij als bedrijf je belastingdruk, waardoor je minder belasting betaalt.

Naast de Energie Investering Aftrek heb je ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de ISDE-subsidie, waardoor je een deel van de zonnepanelen met subsidie kan financieren. Na de EIA en eventueel de subsidie, is er een mogelijkheid om zonnepanelen te laten financieren. De rentelasten mag je aftrekken van je fiscale winst, wat een extra voordeel oplevert. 

Heb je geprofiteerd van al deze voordelen? Dan ga je vanaf dan gratis energie opwekken, waardoor je elke maand bespaard op je energiekosten. Hierdoor is het voor jou als bedrijf een stuk beter te voorspellen wat de hoogte is van jouw energierekening en is jouw bedrijf minder afhankelijk van prijsschommelingen in de markt.

Een zakelijke investering in zonnepanelen helpt het klimaat

Door zonnepanelen te gebruiken om zonne-energie op te wekken, wek je duurzame elektriciteit op. Omdat zonnepanelen geen CO2 uitstoten voor het opwekken van energie, verlaag je de CO2-afdruk van jouw bedrijf.

Stoot je als bedrijf CO2 uit? Dan heb je te maken met het CO2 emissierecht. Door zonnepanelen te plaatsen, stoot je als bedrijf minder CO2 uit. Het CO2 emissierechten systeem is een Europese regelgeving waarbij je moet betalen voor elke ton CO2 die er wordt uitgestoten. Grotere bedrijven krijgen hiermee te maken. Door zonnepanelen te plaatsen verminder je de CO2-uitstoot en bespaar je als bedrijf op CO2-kosten. 

 

Je voldoet sneller aan het verplichte energielabel

Voor ieder kantoor en bedrijfsgebouw vanaf 100 vierkante meter is per 1 januari 2023 het energielabel C verplicht. Ben je als bedrijf op deze datum niet in het bezit van energielabel C? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot 81.000 euro, terwijl de overheid in het uiterste geval kan beslissen dat het pand moet sluiten. Daarnaast is het moeilijker om de financiering van een pand te bekostigen, indien deze te boek staat als 'niet-duurzaam'. Voor banken en overige kredietverstrekkers weegt dit tegenwoordig steeds zwaarder. Door het hebben van zonnepanelen verbeter jij als bedrijf zijnde het energielabel van jouw pand, waardoor je voldoet aan de wet- en regelgeving. Meer weten over het verplichte energielabel? Kijk dan hier op de website van de Rijksoverheid. Weten hoe je jouw energielabel verder kunt verbeteren of hoe je een energielabel krijgt? Bekijk dan onze pagina voor een energiescan (link naar energiescan).

Hoe kies je de juiste zonnepanelen voor jouw bedrijf?

Bij het kiezen van het juiste zonnepanelensysteem hoort een passend advies van een expert. MetDeZon is al 15 jaar installateur van zakelijke zonnepanelensystemen. Wil je meer weten over wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Vraag dan nu jouw adviesgesprek aan. Wij gaan jou begeleiden bij de aankoop van zonnepanelen op jouw bedrijfspand.

 
 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622