Zonnepanelen in Zoetermeer

 

Zoetermeer, een dynamische gemeente die vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid, zet grote stappen richting een groenere toekomst. Met een toenemend aantal huishoudens dat kiest voor zonnepanelen, speelt Zoetermeer een voorbeeldrol in de transitie naar hernieuwbare energie.


Zonnepanelen kopen in Zoetermeer?

Waarom zou je kiezen voor zonnepanelen in Zoetermeer? Enerzijds draag je bij aan een beter milieu door het gebruik van hernieuwbare energie. Anderzijds besparen huishoudens in Zoetermeer gemiddeld 750 euro per jaar op de energierekening. 

Zonnepanelen in Zoetermeer

Zoetermeer is een echte zonnestad in het hart van de Randstad. Deze gemeente behoort tot één van de zonnigste regio's van Nederland. De vele moderne wijken met ruime, goed gelegen daken bieden uitstekende mogelijkheden voor het installeren van zonnepanelen. Zowel riante eengezinswoningen als appartementen met platte daken zijn hier ideaal voor het rendabel opwekken van zonne-energie. De open, groene structuur van Zoetermeer zorgt daarnaast voor een optimale lichtinval op de panelen. Met de juiste daksituatie en oriëntatie kan een investering in zonnepanelen in deze zonnige gemeente bijzonder voordelig uitpakken.

Zonuren in Zoetermeer

In 2023 overtrof het aantal zonuren landelijk het gemiddelde, met 1913 uur tegenover de normale 1774 uur. Plaatsen dichtbij de kust genoten van nog meer zonlicht. 

Zoetermeer had in 2023 maar liefst 2276 zonuren, gelijk aan Schiedam en meer dan grotere steden als Rotterdam (2206 uren) en Den Haag (2149 uren).

Dit maakt Zoetermeer een uitstekende plek voor het installeren van zonnepanelen. Met zoveel directe zonne-energie beschikbaar, kun je significant besparen op energiekosten.

 

Is jouw dak geschikt?

Voordat je overstapt op zonne-energie, is het belangrijk om te weten of jouw dak wel geschikt is. Hierbij let je op:

  • Oriëntatie: Het ideale dak wijst naar het zuiden, maar ook oost-west richtingen kunnen effectief zijn.
  • Hellingshoek: Een hoek van rond de 35 graden wordt gezien als optimaal voor maximale energieopwekking.
  • Schaduw: Controleer de hoeveelheid schaduwval op het dak. Bijvoorbeeld bomen of nabije gebouwen.
  • Daktype: Platte- en pannendaken zijn geschikt voor de installatie van pv-panelen. Het materiaal en de conditie van jouw dak spelen een rol in welke montagesystemen gebruikt kunnen worden. 

MetDeZon biedt een gratis DakCheck die specifiek kan beoordelen hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Dit neemt giswerk weg en verzekert dat je investering zo rendabel mogelijk zal zijn.

MetDeZon zonnepanelen in Zoetermeer

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Altijd een Oplossing die Past


Wanneer je kiest voor MetDeZon als jouw zonnepanelen installateur in Zoetermeer, kies je voor een combinatie van duurzaamheid en kwaliteit. Bij MetDeZon werken we met topmerken in de industrie, zoals
Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Deze merken staan niet alleen bekend om hun betrouwbaarheid en de lange levensduur van hun producten, maar ook om hun commitment aan milieuvriendelijke productieprocessen.

De expertise van MetDeZon zorgt ervoor dat jouw investering in zonnepanelen naadloos aansluit bij jouw behoeften en de specifieke kenmerken van jouw dak. Zoetermeer biedt ideale omstandigheden voor zonnepanelen en met de juiste hulp is het eenvoudiger dan ooit om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Stap vandaag nog over op zonnepanelen en geniet van de financiële en ecologische voordelen die een zonnestroomsysteem te bieden heeft.

Subsidie zonnepanelen in Zoetermeer

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Zoetermeer.

Ten eerste is er de SDE++ regeling voor bedrijven en non-profitorganisaties, die stimulering van duurzame energie subsidiëren. Dit omvat onder andere goede zonnepanelen en warmtepompen die duurzaam geproduceerd zijn.

Daarnaast biedt de SCE regeling coöperatieve energievoorziening ondersteuning voor lokale en gezamenlijke opwekprojecten van hernieuwbare energie zoals zonneparken.

Particuliere woningeigenaren vallen helaas buiten de boot. Voorheen kon er ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) worden aangevraagd. Helaas geldt deze subsidie in 2024 niet meer. Wél wordt er nog steeds geen BTW berekend op de aanschaf van een zonnestroomsysteem. Hierdoor profiteer je van 21% korting op de installatie.

Lees de exacte voorwaarden goed na om te kijken welke regeling(en) het beste aansluiten bij jouw situatie en plannen. Neem contact op voor een passend advies.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622