Zonnepanelen Rotterdam

Rotterdam zet vol in op duurzaamheid, en zonnepanelen spelen hierin een cruciale rol. Als Rotterdammer zie je steeds meer zonnepanelen in de stad verschijnen, MetDeZon helpt hierbij.

De gemeente Rotterdam zet zich in om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de opwekking van zonne-energie.

15+

jaar ervaring

Zonnepanelen kopen in Rotterdam?

Rotterdam heeft een enorm potentieel voor zonne-energie: 18,5 vierkante kilometer aan platte daken (70% van het totale dakoppervlak) en mogelijkheden voor zonnepanelen op infrastructuur zoals parkeerterreinen en geluidsschermen. De gemeente stimuleert en ondersteunt de installatie van zonnepanelen door bewoners, bedrijven en instellingen.

Als Rotterdammer kun je bijdragen aan deze duurzame transitie door zonnepanelen te kopen voor je woning of bedrijfspand. Door zelf zonne-energie op te wekken, verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bespaar je op termijn op je energierekening. En niet te vergeten, de mogelijke waardevermeerdering van je pand. 

Zonnepanelen in Rotterdam

Rotterdam heeft in 2021 de mijlpaal van 300.000 zonnepanelen bereikt. Deze groei zet gestaag door. Het doel?

In 2030 moeten zonnepanelen 300.000 Rotterdamse huishoudens van stroom voorzien.  


Zonuren in Rotterdam

Rotterdam geniet van een flink aantal zonuren per jaar. In 2023 scheen de zon landelijk gemiddeld 1913 uur, terwijl het normaal ongeveer 1774 uur is. Rotterdam sprong eruit met meer dan 2000 zonuren

Doordat Rotterdam vele hoge gebouwen kent, ook wel het ‘Manhattan aan de Maas’, is er veel schaduw op de naastgelegen gebouwen. MetDeZon kan door slimme software en omvormers die goed met schaduw om kunnen gaan de opwek maximaliseren.

 

Is Jouw Dak Geschikt?

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Waarschijnlijk wel, want zelfs de allerkleinste daken kunnen voorzien worden van een zonnestroomsysteem. Dit komt doordat MetDeZon pv-panelen met een hoge efficiëntie en hoog vermogen kan leveren. Verder is belangrijk:

 • Oriëntatie: Idealiter wijst je dak naar het zuiden voor maximale blootstelling aan de zon. Oost-west opstellingen kunnen ook effectief zijn.
 • Hellingshoek: Een hellingshoek rond de 35 graden wordt als optimaal beschouwd voor de productie van zonne-energie. Platte daken zijn ideaal!
 • Schaduw: Probeer de schaduw zoveel mogelijk te beperken. Bij MetDeZon weten we precies hoe we om moeten gaan met schaduw.
 • Daktype: Het materiaal en de staat van je dak spelen een rol bij het kiezen van het juiste montagesysteem.


Om jouw specifieke situatie kosteloos te laten beoordelen, biedt MetDeZon een
gratis DakCheck aan. 

MetDeZon Zonnepanelen installateur in Rotterdam

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

 

Altijd een oplossing die past

 

Bij het kiezen voor MetDeZon zet je een stap richting duurzaamheid en kwaliteit. Je bent verzekerd van producten die niet alleen lang meegaan maar ook geproduceerd zijn met respect voor het milieu. MetDeZon werkt uitsluitend met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe, en Enphase. Deze merken staan bekend om hun betrouwbare prestaties en milieuvriendelijke productieprocessen.

 

Zonnepanelen zakelijk of met VVE?

Rotterdam schijnt als een zonnige kans voor jouw duurzame ambities. Met meer zonuren dan veel andere steden biedt het de perfecte omstandigheden voor zonnepanelen. Of je nu kiest voor een zakelijke investering of samen met een Vereniging van Eigenaren (VVE) optreedt, de voordelen zijn duidelijk. Jouw dak kan een bron van groene energie worden.

Zakelijk

Er is zakelijk een hoop mogelijk. Er zijn zelfs subsidies voor zonnepanelen in Rotterdam, zoals te lezen op ondernemen010.nl. Zakelijk investeren in een zonnestroomsysteem loont.

VVE (Vereniging van Eigenaren)

In Rotterdam zijn er een hoop huiseigenaren die deel uitmaken van een VVE. Ook hier loont de investering in een zonnestroomsysteem. Zo kan er stroom worden opgewekt met zonne-energie ten behoeve van de gemeenschappelijke ruimte: denk aan licht en liften. Ook is het mogelijk verschillende kleinere installaties te plaatsen, zodat iedere woning zijn eigen groene stroom op kan wekken.

Door samen te werken met MetDeZon ben je verzekerd van topkwaliteit zonnepanelen en expertise. Stap nu over op zonne-energie en draag bij aan een groenere toekomst voor Rotterdam. Jouw dak verdient het beste en samen kunnen we een verschil maken.

Onze klanten in Rotterdam:

 • Jaap Oosterhof
  In 2013 een kompleet zonnepanelen pakket gekocht. Altijd goed gewerkt. Nu door een onhandigheid van mijzelf de connectors van de omvormer stuk. Na kontakt met MetDeZon snelle reactie. Zelfde dag vervangende connectors verzonden. Uitmuntende service.
  Jaap Oosterhof
 • Nicolaas Kabel
  Mijn 5 jr oude omvormer leek niet helemaal correct te werken. Opgestuurd ter controle maar probleem kon niet makkelijk gevonden worden. Binnen 3 dagen had ik een nieuwe omvormer in huis omdat MetdeZon dit de beste oplossing vond. Reparatie zou langer gaan duren. Topservice!
  Nicolaas Kabel
 • Marianne van der Sluijs
  Naar aanleiding van goede ervaringen van de buren, ook bij ons en onze zoon laten plaatsen. Nette, snelle werkers en prima service! Niks te klagen dus.
  Marianne van der Sluijs
 • Ageet Blom
  Heel goed geholpen, eerst zonnepanelen, 2 maanden later een compleet vernieuwde meterkast. De mannen werken heel hard en netjes, zeer tevreden!
  Ageet Blom
 • Marcel Kielliger
  Voor de 2e keer de installatie laten aanleggen door met de zon. Scherpe offerte, snelle levering, goed meedenken met de klant en positieve eerdere ervaring heeft mij weer doen besluiten om Met de Zon in Zee te gaan. Systeem werkt nu sinds augustus weer optimaal. Ik zal ze iedereen aan willen bevelen.
  Marcel Kielliger
 • Arne Janssen
  Wat veel bedrijven niet aan durven, doet Met De Zon het juist wel. Op ons Bitumen dak hebben ze snel en zeer vakkundig 8 panelen gemonteerd. Wij zijn zeer tevreden.
  Arne Janssen
 • Etienne Smets
  Op basis van advies van een vriend zonnepanelen besteld bij MetDeZon. Nette verkoper met een passend advies. Na ondertekening offerte al een plaatsingsafspraak binnen 8 weken. Bij plaatsing zeer kundige, vriendelijke jongens en harde werkers! Nette afwerking van de elektriciteit, ondanks de lastige hoekjes. Nu nog mooi weer!
  Etienne Smets

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622