Zonnepanelen in Den Haag

 
Den Haag zet stevig in op duurzaamheid en zonnepanelen spelen hierin een cruciale rol. Den Haag heeft de ambitie om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstelling te behalen, werkt de gemeente nauw samen met energiebedrijven, netbeheerders, woningcorporaties en haar inwoners. Er zijn al meer dan 25.000 huishoudens in Den Haag die zonnepanelen hebben laten installeren en zo hun steentje bijdragen.

 

Zonnepanelen kopen in Den Haag?

In Den Haag kunnen 57.433 woningen zonnepanelen op het dak plaatsen. Inmiddels hebben er 28.112 een of meer zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt een totaal vermogen van 89.546 kilowatt zonne-energie opgewekt, blijkt uit cijfers van het CBS.

In delen van Den Haag, zoals het centrum, de Archipelbuurt, het Statenkwartier en Benoordenhout, is sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er voor het plaatsen van zonnepanelen eerst een vergunning van de gemeente nodig is. Dit vraag je aan via het Omgevingsloket. Weet je niet zeker of jouw huis binnen zo'n gebied valt? Check dit via de Zonnewijzer.


Zonnepanelen in Den Haag

Zonnepanelen kopen in Den Haag? Dan wil je dat jouw investering rendabel is. Het aantal zonuren in de stad is hier van invloed op. Ook de ligging en staat van het dak hebben invloed op de maximale opwek van jouw zonnestroomsysteem.


Zonuren in Den Haag

Den Haag had in 2023 maar liefst 2149 zonuren, wat een significant hoger aantal is dan het landelijk gemiddelde van 1913 zonuren. Dit maakt Den Haag een van de zonnigste steden aan de Nederlandse kust, en biedt dus een uitstekende gelegenheid voor het optimaal benutten van zonne-energie. 

Met meer zonuren dan veel andere plaatsen, zoals Rotterdam met 2206 zonuren, staat Den Haag sterk in de ranglijsten. Dit onderstreept het potentieel voor huishoudens en bedrijven in deze regio om aanzienlijke besparingen op hun energierekening te realiseren door over te schakelen op zonnepanelen.

 Is jouw dak geschikt?

Voordat je investeert in zonnepanelen, is het belangrijk om na te gaan of jouw dak wel geschikt is voor dergelijke installaties. Factoren die hierbij een rol spelen zijn:

  • Oriëntatie: Een dak dat naar het zuiden wijst is ideaal, maar ook oost-west opstelling kan effectief zijn.
  • Hellingshoek: De optimale hellingshoek ligt rond de 35 graden.
  • Schaduw: Controleer of er geen significante schaduwval is door bomen of nabijgelegen gebouwen gedurende de dag.
  • Daktype: Of je nu een pannendak of plat dak hebt, beide zijn geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Het materiaal en de conditie van je dak bepalen welk montagesysteem gebruikt kan worden.

Met behulp van tools zoals de gratis DakCheck van MetDeZon kun je eenvoudig bepalen hoe goed jouw specifieke situatie zich leent voor het plaatsen van panelen.

 

Wijkinitiatieven

Verschillende wijken in Den Haag zijn al volop bezig met verduurzaming, zoals de Montessorischool (ENMS) die haar daken heeft voorzien van 92 zonnepanelen. Ook bewoners nemen zelf initiatief, zoals de Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) die de coöperatie Zon op Museon heeft opgericht. In 2015 zijn er 208 zonnepanelen geplaatst op het Museon, waarvan de opgewekte energie wordt verdeeld onder de coöperanten volgens de postcoderegeling. Het project was zo populair dat er nu een wachtlijst is voor nieuwe zonnedaken in de wijk.
Altijd een Oplossing die Past

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te installeren in Den Haag, biedt MetDeZon altijd een oplossing die past bij jouw specifieke situatie. Door te kiezen voor MetDeZon, kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor de hoogste kwaliteitsnormen. MetDeZon werkt uitsluitend met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Deze merken staan bekend om hun lange levensduur en milieuvriendelijke productieprocessen.

MetDeZon zonnepanelen installateur in Den Haag


Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Waarom zonnepanelen een goede keuze zijn

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu; ze zijn ook goed voor jouw portemonnee. Na de initiële investering beginnen zonnepanelen direct met het genereren van gratis elektriciteit door het omzetten van zonlicht. Dit betekent dat je energierekening aanzienlijk zal dalen. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Den Haag ligt tussen de 6 en 8 jaar.

Het kiezen voor zonnepanelen in Den Haag is niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee maar ook een stap vooruit in duurzaam wonen. Met het hoge aantal zonuren dat de stad geniet, ben je verzekerd van een efficiënte energieopwekking. Door samen te werken met een ervaren installateur zoals MetDeZon zorg je ervoor dat jouw investering in zonne-energie perfect aansluit bij de unieke eigenschappen van jouw dak. 

Zonnepanelen zakelijk of met VVE?

Ook in Den Haag is het mogelijk zonnepanelen zakelijk te kopen of met een Vereniging van Eigenaren. Een aantrekkelijke investering, die je snel terugverdient door het hoge aantal zonuren in de regio.

Zakelijk

Het is ook in Den Haag aantrekkelijk om zonnepanelen zakelijk te kopen. Door zonnepanelen aan te schaffen, kunnen bedrijven bijdragen aan deze ambitieuze doelstelling en hun CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Daarnaast stimuleert de gemeente de aanschaf van zonnepanelen met aantrekkelijke fiscale voordelen en financieringsregelingen voor duurzame maatregelen.
VvE

De gemeente faciliteert een VvE-balie bij de Hou van je Huis-informatiepunten, waar VvE's advies kunnen inwinnen over het aanschaffen van zonnepanelen. Met de stijgende energieprijzen bieden zonnepanelen VvE's en hun leden aanzienlijke kostenbesparingen op de langere termijn door het opwekken van eigen duurzame energie voor gemeenschappelijke ruimten. Ook kunnen er verschillende kleine zonnestroomsystemen worden geïnstalleerd, zodat ieder lid van de VvE zelf zonne-energie opwekt. 

Of je nu zakelijk investeert of samen met je Vereniging van Eigenaren (VVE) de stap zet naar groene energie, het is duidelijk dat Den Haag en zonnepanelen een uitstekende match zijn. Stap vandaag nog over op zonne-energie van MetDeZon en draag bij aan een duurzamere toekomst.
Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622