Zonnepanelen in Ridderkerk

Ben je woonachtig in Ridderkerk en overweeg je de overstap naar zonne-energie? De charmante gemeente Ridderkerk, gelegen aan de oevers van de Oude Maas, is een uitstekende plek om te investeren in zonnepanelen. Deze groene stad combineert de voordelen van een dorpse sfeer met een sterk duurzaamheidsprofiel. De open poldergebieden en het hoge aantal zonuren maken Ridderkerk zeer geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Door nu over te stappen op deze schone energiebron, vergroen je niet alleen jouw woning, maar bespaar je daarnaast fors op de energierekening.

Zonnepanelen kopen in Ridderkerk

Als je overweegt om zonnepanelen te kopen in Ridderkerk, ben je op de goede weg naar een duurzamere levensstijl en aanzienlijke besparingen op jouw energierekening. De keuze voor zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.  Zodra jouw zonnepanelen operationeel zijn, bespaar je direct op jouw energierekening. Daarnaast worden huizen met zonnepanelen vaak hoger getaxeerd.

 

Zonnepanelen in Ridderkerk

Ridderkerk profiteert optimaal van de vele zonuren die de regio Rijnmond rijk is. Zowel particuliere huiseigenaren als verenigingen van eigenaren kunnen door de dakhelling die vaak naar het zuiden is gericht uitstekend profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Met de juiste dakconstructie kan een investering in zonnepanelen in deze gemeente bijzonder rendabel zijn.

 

Zonuren in Ridderkerk

Ridderkerk geniet van een verrassend hoog aantal zonuren, wat het een ideale locatie maakt voor zonnepanelen. 

In 2023 overtrof het landelijk gemiddelde aan zonuren de norm met 1913 uur tegenover de gebruikelijke 1774 uur. Plaatsen aan de kust zoals Rotterdam (2206 zonuren) en Delft (2349 zonuren) laten hogere cijfers zien dan steden landinwaarts.

Ridderkerk blijft niet achter in potentie voor zonne-energie met 1041 volledige zonuren en meer dan 2000 zonuren in totaal per jaar.

Is jouw dak geschikt?

Voordat je besluit om te investeren in zonnepanelen, is het essentieel om te weten of jouw dak wel geschikt is. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen:

  • Oriëntatie: Een dak dat naar het zuiden wijst is ideaal, maar ook een oost- of west gerichte opstelling kan efficiënt genoeg zijn.
  • Hellingshoek: De beste hellingshoek ligt rond de 35 graden.
  • Schaduw: Controleer op schaduwen door bomen of gebouwen gedurende de dag om het rendement van het zonnestroomsysteem te maximaliseren.
  • Daktype: Of je nou een pannendak hebt of een plat dak, beide kunnen geschikt zijn afhankelijk van materiaal en staat.

 

Met behulp van MetDeZon’s gratis DakCheck kun jij eenvoudig bepalen of jouw dak optimaal is voor de installatie van zonnepanelen.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

 

Altijd een oplossing die past

Wanneer je kiest voor MetDeZon voor de installatie van jouw zonnepanelen in Ridderkerk, maak je niet alleen een keuze voor groene energie, maar ook voor topkwaliteit en duurzaamheid. MetDeZon werkt uitsluitend met gerenommeerde merken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Deze merken staan bekend om hun lange levensduur en milieuvriendelijke productieprocessen. Dit betekent dat je niet alleen investeert in het verlagen van je energierekening, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Door te kiezen voor MetDeZon ben je verzekerd van hoogwaardige technologie die perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Of je je nu afvraagt of de oriëntatie van jouw dak geschikt is of als je specifieke esthetische voorkeuren hebt, MetDeZon biedt altijd een passende oplossing.

MetDeZon zonnepanelen installateur in Ridderkerk


Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Subsidie op zonnepanelen in Ridderkerk?

De groene gemeente Ridderkerk zet vol in op een duurzame toekomst. Helaas zijn er geen landelijke subsidies voor zonnepanelen in 2024. Toch kan er in sommige gevallen in Ridderkerk subsidie op zonnepanelen worden aangevraagd.

Voor non-profitorganisaties en bedrijven is er de landelijke SDE++ voor zonnepanelen en warmtepompen.

Of kijk eens naar de SCE regeling voor een gezamenlijk wijkproject zoals een zonnepark. VvE's en energiecoöperaties kunnen aanspraak maken op deze regeling voor bijvoorbeeld het plaatsen van pv-panelen.

Ben je particulier? Voorheen kon via de ISDE regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) subsidie op zonnepanelen gekregen worden. Deze is helaas afgeschaft. Toch profiteer je van de 0% BTW op een zonnestroomsysteem. Hierdoor krijg je in feite 21% korting op zonnepanelen. Indirect toch een subsidie!

Ook ondernemers en instellingen worden gefaciliteerd met regelingen als ROSA, DEI+, HER+ en MOOI.

Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden door MetDeZon, want verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.
De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622