Zonnepanelen in Delft

 

In Delft, de stad bekend om zijn historische charme en innovatieve technologie, groeit de interesse in duurzame energie snel. Zonnepanelen zijn hier geen uitzondering op. Als inwoner van Delft merk je dat steeds meer daken in jouw buurt een zonnestroomsysteem hebben. Met de huidige focus op duurzaamheid en de beschikbare technologie, is het duidelijk dat zonnepanelen in Delft niet alleen een trend zijn, maar een blijvende verandering richting een duurzamere samenleving.

 

 

Zonnepanelen kopen in Delft?

In 2019 had slechts 14% van de beschikbare daken in Delft zonnepanelen, in 2022 was dit 42% en inmiddels is dat 46% in 2024. Hiermee wordt 25.573 kilowatt zonne-energie opgewekt. Een stijging van 14% in slechts één jaar tijd. 

Zonnepanelen kopen is een slim idee. Je bespaart niet alleen een hoop op de energierekening, maar draagt ook bij aan de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn als gemeente.

 

Zonnepanelen in Delft

Zonnepanelen kopen in Delft? Dan wil je een investering doen die rendabel is. Het aantal zonuren en de staat en ligging van jouw dak is hier van invloed op. 


Zonuren in Delft

In 2023 overtrof Delft het landelijke gemiddelde aan zonuren aanzienlijk. Waar Nederland gemiddeld genoot van 1913 zonuren, is de norm 1774 uur. 

Delft blinkt uit met een indrukwekkende 2349 zonuren, meer dan in nabijgelegen steden zoals Rotterdam (2206 zonuren) en Den Haag (2149 zonuren). 

Deze gunstige ligging maakt Delft een uitstekende locatie voor huiseigenaren die willen investeren in zonne-energie.

Is Jouw Dak Geschikt?

Bij het bepalen of zonnepanelen voor jou een verstandige optie zijn, is het cruciaal om de geschiktheid van je dak te evalueren. Een aantal belangrijke factoren om in overweging te nemen zijn:

  • Oriëntatie: Een zuidgerichte ligging is optimaal, maar ook een oost-westopstelling kan verrassend effectief zijn voor energieopwekking.
  • Hellingshoek: Een hoek van ongeveer 35 graden wordt gezien als de ideale hellingshoek voor een maximale opbrengst van zonnepanelen.
  • Schaduwvorming: Analyseer of er gedurende de dag sprake is van schaduw van bomen of nabijgelegen gebouwen op je dak.
  • Daktype: Zowel een pannendak als een plat dak kunnen prima dienen als ondergrond voor zonnepanelen. Het dakmateriaal en de conditie van je dak bepalen echter welk montagesysteem het meest geschikt is.

Om deze aspecten grondig te beoordelen, biedt MetDeZon een gratis DakCheck aan. Hiermee kun je eenvoudig inschatten hoe geschikt jouw dak is voor het installeren van zonnepanelen. 

Altijd een Oplossing die Past

Wanneer je kiest voor MetDeZon als jouw zonnepanelen installateur in Delft, kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor kwaliteit. Jouw behoefte aan groene energie wordt serieus genomen en met precisie beantwoord. MetDeZon werkt uitsluitend samen met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Elk merk binnen het portfolio van MetDeZon staat bekend om zijn commitment naar duurzame innovaties en betrouwbaarheid. Door te investeren in een systeem via MetDeZon, benut je dus niet alleen het maximale uit de zonnekracht boven Delft, maar draag je ook actief bij aan een schonere planeet.

MetDeZon zonnepanelen in Delft


Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Zonnepanelen zakelijk of met VVE?

Het is duidelijk dat zonnepanelen in Delft niet alleen een slimme keuze zijn voor huiseigenaren maar ook voor zakelijke ondernemingen en Verenigingen van Eigenaren (VVE's). 

Zakelijk

Voor bedrijven draagt het bij aan de duurzaamheidsambities van de gemeente. Er zijn financiële prikkels zoals financieringsopties en kortere terugverdientijden. Samenwerking met energiecoöperaties is mogelijk voor bedrijfsdaken.

VvE

Voor VvE's gelden soortgelijke financiële voordelen. Er zijn succesvolle voorbeeldprojecten in Delft. VvE's profiteren van een groenere leefomgeving en duurzame toekomst. De gemeente biedt advies en ondersteuning.

Met de juiste ondersteuning en advies van MetDeZon vind je het systeem dat perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften. De combinatie van Delfts gunstige zonuren en de blijvende salderingsregeling maakt nu het ideale moment om te investeren in zonne-energie. Zet vandaag nog die stap naar een groenere toekomst en begin met het benutten van de kracht van de zon. Jouw investering draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening maar ook aan een schonere planeet voor ons allemaal.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622