Zonnepanelen in Vlaardingen

In de prachtige havenstad Vlaardingen, bekend om haar rijke maritieme geschiedenis en authentieke charme, is het verstandig om te investeren in zonnepanelen. Deze gemeente is niet alleen sfeervol, maar zet ook vol in op duurzaamheid. Met de gunstige ligging aan de Nieuwe Waterweg en De Nieuwe Maas, profiteert je optimaal van de zonuren in deze zonnige regio. Door zonnepanelen te kopen, draag je bij aan een groenere toekomst en bespaar je op termijn flink op de energierekening.

Zonnepanelen in Vlaardingen

 

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te kopen in Vlaardingen, ben je op de juiste weg naar een duurzamere toekomst. Met als doel om in 2050 energieneutraal te zijn, is een zonnestroomsysteem een bijdrage aan deze doelstelling. De keuze voor zonne-energie is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Vlaardingen biedt uitstekende mogelijkheden voor huiseigenaren en bedrijven om te investeren in zonnepanelen.

Zonnepanelen in Vlaardingen

Vlaardingen is een zeer zonrijke gemeente in de Rotterdamse regio. Een goed georiënteerd dak met voldoende dakoppervlak is belangrijk. Door de ligging in het zonnige zuidwesten en de vele huizen met een gunstige dakhelling gericht op het zuiden, kan een investering in zonnepanelen hier dan ook bijzonder voordelig uitpakken.

Zonuren in Vlaardingen

In 2023 overtroffen de zonuren het landelijk gemiddelde aanzienlijk, wat Vlaardingen en omstreken tot een ideale locatie maakt voor zonnepanelen. 

De regio genoot van een opmerkelijke hoeveelheid zonneschijn, waarmee de potentie voor zonne-energie nog eens benadrukt wordt. 

Het aantal zonuren in en om Rotterdam lag erg hoog. Zo genoot Vlaardingen van 2200 zonuren in 2023. Dit ligt ver boven het landelijk gemiddelde. Hierdoor is een zonnestroomsysteem juist in Vlaardingen een goede keuze.

Is jouw dak geschikt?

Om te profiteren van de vele zonuren in Vlaardingen, is het essentieel om eerst vast te stellen of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Enkele cruciale aspecten waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Oriëntatie: Een dak gericht naar het zuiden heeft de voorkeur, maar een oost-westopstelling is ook effectief.
  • Hellingshoek: Optimaal is het rond de 35 graden, dit varieert per locatie.
  • Schaduw: Vermijd zo veel mogelijk schaduw door omliggende bomen of gebouwen.
  • Daktype: Pannendaken en platte daken zijn beide geschikt.

Met behulp van de gratis DakCheck van MetDeZon kun je eenvoudig bepalen of jouw dak optimaal gebruik kan maken van de beschikbare zonne-energie.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

 

Altijd een Oplossing die Past

Wanneer je kiest voor MetDeZon in Vlaardingen, kies je automatisch voor duurzaamheid en kwaliteit. Dit is niet zomaar een belofte; het is wat je krijgt. MetDeZon werkt namelijk uitsluitend met topmerken op het gebied van zonnepanelen en omvormers zoals Jinko, Solarwatt zonnepanelen, SMA, GoodWe omvormers, en Enphase micro-omvormers. Deze merken staan bekend om hun lange levensduur en milieuvriendelijke productieprocessen. Een investering die niet alleen goed is voor jouw portemonnee, maar ook voor de planeet. Elk project wordt met de grootste zorg behandeld om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke oplossing krijgt die perfect bij jouw situatie past.

MetDeZon zonnepanelen in Vlaardingen

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

 

Subsidie op zonnepanelen in Vlaardingen?

 

Helaas zijn er geen landelijke subsidies voor zonnepanelen in 2024. Wel kun je gebruik maken van de landelijke SDE++ regeling voor de stimulering van zonnepanelen en warmtepompen voor bedrijven en non-profitorganisaties. 

Of profiteer van de SCE regeling voor gezamenlijke zonneparkprojecten in de buurt. Deze subsidie is interessant voor verenigingen van eigenaren of energiecoöperaties voor bijvoorbeeld een gezamenlijk zonnepanelenproject.

Als particuliere woningeigenaar kon je voorheen in aanmerking voor de ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) komenn. Helaas is deze afgeschaft. Toch val je niet helemaal buiten de boot, want er wordt geen BTW berekend bij aanschaf van een zonnestroomsysteem. Hierdoor profiteer je van 21% korting op de aanschaf van zonnepanelen. 

Ook ondernemers en instellingen kunnen rekenen op diverse stimuleringsregelingen zoals ROSA, DEI+, HER+ en MOOI voor verduurzaming.De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622