Zonnepanelen in Leiden

 

Overweeg je zonnepanelen in Leiden? Je bent niet alleen! Steeds meer Leidenaren ontdekken de voordelen van zonne-energie. Met historische gebouwen en het bruisende centrum, zet Leiden ook stappen richting duurzaamheid. Zonnepanelen spelen hierin een cruciale rol.

Of je nu in een eeuwenoud grachtenpand woont of in een moderne wijk, zonnepanelen zijn een slimme keuze voor iedere Leidenaar die zijn energierekening wilt verlagen en bijdragen aan een groenere toekomst.

 

Zonnepanelen kopen in Leiden?

Voordat je zonnepanelen koopt in Leiden is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de opties en voordelen. Zo zie je op deze interactieve kaart waar het mogelijk is om binnen het beschermde stadsgezicht zonnepanelen te installeren. Zo kan het zijn dat je een omgevingsvergunning aan moet vragen, voordat je overgaat tot aanschaf van een zonnestroomsysteem.

Met meer dan 11.000 daken die geschikt zijn voor zonnepanelen in Leiden is er een grote kans dat MetDeZon een zonnestroomsysteem bij jou kan installeren. Zo profiteer je van zelf opgewekte groene stroom, stijgt de waarde van jouw pand én bespaar je op de energierekening.

Zonnepanelen in Leiden

Leiden heeft als doelstelling in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Meer dan 9% van de huiseigenaren heeft al een zonnestroomsysteem op het dak. Hiermee is Leiden goed op weg om deze doelstelling te behalen. Maar dit kan niet zonder jouw inzet. 

Zonuren in Leiden

In 2023 was er een opmerkelijke toename van het aantal zonuren vergeleken met de normale waarden. Landelijk gezien genoten we van 1913 zonuren, terwijl het gebruikelijk is om rond de 1774 uur zon te hebben. Vooral plaatsen nabij de kust profiteerden hiervan, zoals steden als Rotterdam en Den Haag, maar ook de regio Leiden met 2.485 zonuren steekt met kop en schouders boven de rest van Nederland.

 Is jouw dak geschikt?

Voordat je investeert in zonnepanelen, is het belangrijk om na te gaan of jouw dak wel geschikt is voor dergelijke installaties. Factoren die hierbij een rol spelen zijn:

  • Oriëntatie: Een dak dat naar het zuiden wijst is ideaal, maar ook oost-west opstelling kan effectief zijn.
  • Hellingshoek: De optimale hellingshoek ligt rond de 35 graden.
  • Schaduw: Controleer of er geen significante schaduwval is door bomen of nabijgelegen gebouwen gedurende de dag.
  • Daktype: Of je nu een pannendak of plat dak hebt, beide zijn geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Het materiaal en de conditie van je dak bepalen welk montagesysteem gebruikt kan worden.

Altijd een Oplossing die Past

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te installeren in Den Haag, biedt MetDeZon altijd een oplossing die past bij jouw specifieke situatie. Door te kiezen voor MetDeZon, kies je niet alleen voor duurzaamheid maar ook voor de hoogste kwaliteitsnormen. MetDeZon werkt uitsluitend met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Deze merken staan bekend om hun lange levensduur en milieuvriendelijke productieprocessen.

MetDeZon zonnepanelen in Leiden


Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Zonnepanelen zakelijk of met VVE?

Het overstappen op zonnepanelen in Leiden is niet alleen een slimme keuze voor huiseigenaren, maar biedt ook zakelijke kansen en voordelen voor Verenigingen van Eigenaren (VVE's). 

Zakelijk

Wil je zakelijk zonnepanelen kopen in Leiden? Ook dan staat MetDeZon klaar om je te helpen. We hebben honderden zakelijke zonnestroominstallaties met succes geplaatst. Wist je dat er ook aantrekkelijke voordelen zijn voor een zakelijk zonnestroomsysteem? Neem contact op voor meer informatie en ontdek wat MetDeZon voor jouw bedrijf kan betekenen.
VVE

Ook met een Vereniging van Eigenaren is het mogelijk om zelf groene stroom op te wekken. Dit kan voor de gemeenschappelijke ruimte, denk aan de liften en verlichting. Maar ook is het mogelijk kleinere systemen op het dak te plaatsen,

Door de dalende kosten en blijvende salderingsregeling in 2024 is nu het perfecte moment om te investeren in duurzame energie. 

Maak vandaag nog de overstap naar zonne-energie en zet samen met de stad Leiden stappen richting een duurzamere toekomst.
Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622