Zonnepanelen in Dordrecht

 

Zonnepanelen in Dordrecht winnen snel aan populariteit. Met de groeiende focus op duurzaamheid en de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn, kiezen steeds meer huishoudens en bedrijven in Dordrecht voor zonnepanelen. 

Dordrecht loopt voorop in de energietransitie, met een significante toename van het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in de afgelopen jaren, zelfs in het centrum. Deze trend wordt ondersteund door lokale initiatieven, die het voor inwoners aantrekkelijker maken om de overstap te maken.

 

Zonnepanelen kopen in Dordrecht?

Als je overweegt om zonnepanelen te kopen in Dordrecht, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Denk aan vergunningen en regels, maar ook aan zaken of het dak geschikt is voor een zonnestroominstallatie.

Vergunningen en regels

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je de vergunningcheck uitvoert, is het essentieel om te controleren of jouw woning op de gemeentelijke- of Rijksmonumentenlijst voorkomt. Bekijk ook of jouw woning binnen een beschermd stadsgezicht ligt. Raadpleeg daarnaast het omgevingsplan voor de regels van de ruimtelijke ordening in uw wijk.

Stap 2: Doe de check

Met de informatie uit stap 1 kun je via het Omgevingsloket een vergunningcheck doen. Na de vergunningcheck kun je direct online een omgevingsvergunning aanvragen.

Stap 3: Geen vergunning?

Mocht je geen vergunning nodig hebben, houdt dan rekening met de zogenoemde excessenregeling. Dit houdt in dat je bij materiaal- en kleurgebruik rekening moet houden met de omgeving.

 

Zonnepanelen in Dordrecht

Zonnepanelen kopen in Dordrect is een slim plan. Zonuren zijn er veel en daken genoeg. Met de salderingsregeling die blijft bestaan is er geen beter moment om een zonnestroomsysteem aan te schaffen dan nu.

Zonuren in Dordrecht

In 2023 steeg de zonneschijn boven het landelijk gemiddelde, met 1913 zonuren tegenover een norm van 1774 uur. Vooral kustplaatsen genoten van extra zonlicht. Hieronder valt ook Dordrecht opmerkelijk genoeg, gezien haar ligging iets meer landinwaarts. Met 2230 zonuren stond Dordrecht hoog op de lijst. Dit maakt Dordrecht een uitstekende plek voor het investeren in zonnepanelen.

Is jouw dak geschikt?

Voordat je besluit tot de aanschaf van zonnepanelen, is het essentieel om te weten of jouw dak geschikt is. De ideale situatie is een dak dat naar het zuiden wijst, hoewel oost-westopstellingen ook efficiënt kunnen zijn. Een optimale hellingshoek ligt rond de 35 graden, maar variaties hierop kunnen nog steeds voordelig zijn afhankelijk van andere factoren zoals lokale weersomstandigheden en schaduwval.

Schaduw door bomen of gebouwen kan invloed hebben op de prestaties van je panelen, net als het type en de staat van je dak – of dit nu pannendaken betreft of platte daken. Elk scenario vereist mogelijk een ander montagesysteem om maximale efficiëntie te waarborgen.

Voor wie twijfelt over de geschiktheid van hun dak biedt MetDeZon een handige gratis DakCheck aan. Dit helpt bij het beoordelen van jouw specifieke situatie.MetDeZon zonnepanelen in Dordrecht

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Altijd een Oplossing die Past


Wanneer je voor MetDeZon kiest, omarm je niet alleen de voordelen van zonne-energie in Dordrecht, maar verzeker je jezelf ook van duurzaamheid en topkwaliteit.
MetDeZon werkt uitsluitend met gerenommeerde merken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Deze kwaliteitsmerken staan bekend om hun betrouwbaarheid en het milieuvriendelijke productieproces.

Het belangrijkste is dat deze selectie aan topmerken ervoor zorgt dat er altijd een oplossing is die perfect bij jouw situatie past. Of het nu gaat om de grootte van je dak of specifieke wensen qua energieopwekking; MetDeZon heeft de expertise en het assortiment om aan jouw behoeften te voldoen. Zo geniet je niet alleen van groene energie maar ook van een systeem dat jarenlang meegaat zonder zorgen.

 

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

 

Ben jij er klaar voor?

Het is duidelijk dat Dordrecht een voortrekkersrol speelt in de overstap naar zonne-energie. Of je nu een huishouden bent dat streeft naar duurzaamheid of een bedrijf dat energie onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, zonnepanelen bieden een veelbelovende toekomst. 

Met onze optimale selectie van panelen ben je verzekerd van een investering die niet alleen goed is voor de planeet maar ook voor je portemonnee. De stad schijnt letterlijk en figuurlijk als het gaat om de mogelijkheden voor zonne-energie. Dus waarom zou je niet de stap zetten en deel uitmaken van deze groene revolutie? Met de expertise van de adviseurs van MetDeZon is nu het perfecte moment om te investeren in zonnepanelen. Jouw dak kan de sleutel zijn tot een duurzamere toekomst. Pak die kans!De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622