Zonnepanelen in Barendrecht

In de groene, moderne gemeente Barendrecht is het zeer aan te raden om zonnepanelen te laten installeren. Deze voortvarende gemeente streeft naar een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving voor haar inwoners. Met de open, ruime wijken en stadsparken is er voldoende ruimte voor het opwekken van zonne-energie. Barendrecht stimuleert actief het gebruik van groene energiebronnen. Als inwoner van deze vooruitstrevende gemeente draag je met zonnepanelen niet alleen bij aan een beter milieu, maar profiteer je ook van aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Zonnepanelen kopen in Barendrecht?


Wanneer je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen in Barendrecht, sta je op het punt een waardevolle investering in jouw toekomst en die van de planeet te maken. Het kiezen van een betrouwbare leverancier is cruciaal. Met tal van aanbieders op de markt is het belangrijk dat je kiest voor een bedrijf met ervaring, goede garantievoorwaarden en uitstekende klantenservice. Koop je een zonnestroomsysteem bij MetDeZon, dan ben je verzekerd van kwaliteit en een systeem dat naadloos aansluit bij jouw energiebehoeften.


Zonnepanelen in Barendrecht

Als gemeente in de zonnige Rijnmond-regio, kent Barendrecht een aanzienlijk aantal zonuren per jaar. De moderne, ruime wijken van Barendrecht herbergen veel nieuwbouwwoningen met platformen en dakconstructies die speciaal zijn ontworpen voor het installeren van pv-panelen. Maar ook oudere huizen met een dakoriëntatie naar het zuiden, komen veelvuldig voor. Met de juiste daksituatie kan het zeer voordelig zijn om in Barendrecht over te stappen op schone zonne-energie.

 

Zonuren in Barendrecht

In 2023 overtrof het aantal zonuren landelijk het gemiddelde, met een indrukwekkende 1913 uur tegenover de normale 1774 uur. Deze toename benadrukt het potentieel voor zonne-energie in Nederland. 

Barendrecht, gelegen nabij Rotterdam met 2206 zonuren, profiteert van deze trend en biedt uitstekende kansen voor huiseigenaren om te investeren in zonnepanelen. 

 

Is jouw dak geschikt?

Bij de overweging van zonnepanelen is het cruciaal om te bepalen of jouw dak geschikt is. Factoren die hierbij een rol spelen zijn:

  • Oriëntatie: Een dak gericht naar het zuiden vangt meer direct zonlicht, maar ook oost- of west gerichte daken kunnen rendabel zijn.
  • Hellingshoek: De ideale hellingshoek ligt rond de 35 graden.
  • Schaduw: Het is belangrijk rekening te houden met potentiële schaduw door omliggende bomen of gebouwen. Deze kunnen het rendement verminderen. Door slimme omvormers die goed met schaduw om kunnen gaan kan MetDeZon hier ook goed bij helpen.
  • Daktype: Of je nu een pannendak of plat dak hebt, beide zijn ges

MetDeZon biedt een gratis DakCheck die specifiek kan beoordelen hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Dit neemt giswerk weg en verzekert dat je investering zo rendabel mogelijk zal zijn.

 

Altijd een Oplossing die Past

Wanneer je kiest voor MetDeZon als jouw zonnepanelen installateur in Barendrecht, kies je automatisch ook voor duurzaamheid en hoge kwaliteit. Bij MetDeZon werken we uitsluitend met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe, en Enphase. Deze merken staan niet alleen bekend om hun lange levensduur maar ook om hun milieuvriendelijke productieprocessen. Dit betekent dat je investering niet alleen goed is voor jouw portemonnee op de lange termijn, maar ook bijdraagt aan een groenere planeet. Jouw keuze voor zonnepanelen in Barendrecht via MetDeZon verzekert je van een systeem dat perfect aansluit bij jouw energiebehoeften én duurzaamheidsdoelen.

 

MetDeZon zonnepanelen in Barendrecht

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag een advies aan

Subsidie op zonnepanelen in Barendrecht?

Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen in 2024. Toch is het in de gemeente Barendrecht mogelijk gebruik te maken van verschillende subsidieregelingen in bepaalde gevallen. 

Zo kun je als bedrijf of non-profitorganisatie gebruikmaken van de landelijke SDE++ regeling voor zonnepanelen en warmtepompen.  

Ook is er een SCE regeling voor het opzetten van een gezamenlijk zonneparkproject in de wijk. Dit kan als energiecoöperatie of als Vereniging van Eigenaars. 

Als particulier kun je voor energiebesparende investeringen zoals zonneboilers en warmtepompen gebruikmaken van de ISDE regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Helaas kan dit niet voor zonnepanelen. Toch is er een voordeel: er wordt geen 21% BTW gerekend bij de aanschaf van een zonnestroomsysteem. Hierdoor geniet je van 21% korting op jouw zonnepanelen.

Ondernemers en instellingen hebben de keuze uit stimuleringsregelingen als ROSA, DEI+, HER+ en MOOI.

Oriënteer goed naar de mogelijkheden, want verduurzamen loont! Zo draag je bij aan een beter milieu én lagere vaste lasten.Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622