PV Panelen kopen? Alles over de PV installatie

PV panelen kopen? Een PV installatie is een compleet zonnestroomsysteem, waarbij zonnepanelen, omvormer en montagematerialen inbegrepen zitten. Op deze pagina lees je alles over PV panelen: wat het zijn, welke merken er zijn en hoe zonnepanelen zijn opgebouwd. Daarnaast vind je informatie over de kosten en het bestel- en leveringsproces van MetDeZon.

PV panelen kopen voor thuis?

Wek zelf groene energie op met een nieuw zonnestroomsysteem. Laat MetDeZon je helpen bij het vinden van het systeem wat bij je past.

De PV installatie wordt geleverd door de lokale installateurs van MetDeZon: altijd inclusief omvormer en montage. Meer weten over PV?

Op deze pagina vertelt MetDeZon wat PV panelen precies zijn en wat het verschil is met zonnepanelen. Bekijk daarnaast de prijs van een PV installatie en vraag simpel een vrijblijvende offerte aan.

Doe de gratis zonnepanelen check!

 


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

Merken PV-panelen van MetDeZon

MetDeZon heeft verschillende PV-panelen in het assortiment. Ze onderscheiden zich in prestaties, kwaliteit en prijs. Een overzicht:

Wat zijn PV panelen?

De naam PV komt van de Engelse benaming: ‘PhotoVoltaic’. ‘Photo’ staat hier voor licht en ‘Voltaic’ voor stroom. In het Nederlands vertaald: fotovoltaïsch.

Fotovoltaïsche cellen zetten zonlicht om in elektriciteit. De PV cellen zijn zonnecellen waaruit een zonnepaneel bestaat. Deze zonnecellen zijn niet anders dan bij de ‘normale’ zonnepanelen. Een PV-paneel is dus hetzelfde als een zonnepaneel, alleen dan met een andere benaming. De benaming PV paneel wordt vaak gebruikt als een technische benaming.

Hoe het werkt

De PV cellen zetten daglicht om in stroom. De stroom die de zonnecellen produceren heet gelijkstroom. Deze stroom moet binnenshuis getransporteerd worden, waardoor een omvormer nodig is. Deze omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom.

De stroom wordt getransporteerd door uw huis naar uw groepenkast en vanaf daar weer gevoed aan het net, of aan uw elektrische apparaten. Uw adapters van uw apparaten zetten de stroom weer om in gelijkspanning, waardoor de stroom gebruikt kan worden om een telefoon mee op te laden of de koffiemachine van stroom te voorzien.

Geen verschil

Tussen zonnepanelen en PV panelen is er dus geen verschil behalve de naam. De term ‘PV panelen’ wordt vaak door kenners en specialisten gebruikt. De term ‘zonnepanelen’ wordt vaker in de volksmond gebruikt.

photo-voltaic

Compleet PV systeem bestellen

Wanneer je jouw huis wilt verduurzamen, is een PV systeem een slimme oplossing. Het energielabel van het huis gaat vaak omhoog en er kan flink worden bespaard op de energierekening. Voordat je overgaat tot zonnepanelen kopen is het belangrijk dat je ongeveer weet wat het voor je gaat opbrengen.

MetDeZon heeft complete PV systemen. Hier zitten alle benodigde materialen, de PV panelen, omvormer, technische inspectie, vrijblijvend advies en volledige installatie inbegrepen.

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken

 

Welk soort PV installatie kopen?

Er zijn grofweg twee verschillende soorten PV installaties:

‘Off-grid’ of autonoom en Netgekoppeld

‘Off-grid’ of autonoom

Een autonome PV installatie is een systeem dat los van het elektriciteitsnet werkt. Er is dus geen koppeling met de energieleverancier aanwezig bij een ‘off-grid’ systeem.

Bij dit type systeem wordt vaak een accu gebruikt waar de opgewekte stroom in wordt opgeslagen. Deze installatie wordt vaak gebruikt voor kleinere systemen. Denk aan het van stroom voorzien van een caravan, tuinhuis of boot.

Netgekoppeld

Een netgekoppelde PV installatie is de optie die in Nederland het vaakst wordt gebruikt. Hierbij wordt altijd een omvormer gebruikt. We gebruiken thuis wisselstroom. Daar is een omvormer voor nodig om dit type stroom op te wekken. Losse zonnepanelen zonder omvormer wekken gelijkstroom op.

Wanneer de PV panelen geen stroom opwekken wordt er bij een netgekoppelde PV installatie gebruik gemaakt van stroom van de energieleverancier. Wanneer het zonnig is en er minder energie wordt verbruikt dan dat er wordt opgewekt, leveren we de energie die te veel wordt opgewekt terug aan het net. De energie die je later weer afneemt van de energieleverancier, kan je inkopen tegen dezelfde prijs waarvoor je energie hebt teruggeleverd. Dit heet salderen.

Hoeveel kosten PV panelen

Een set PV-panelen kost gemiddeld tussen de € 4.500 en € 7.500 afhankelijk van het totale aantal Wattpiek en het merk zonnepanelen.

De kosten van zonnepanelen hangen af van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en het type zonnepanelen.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je flink bespaart op je energierekening. Meestal is 10-14 panelen genoeg om het volledige huishoudelijke verbruik op te wekken.

Er zijn verschillen in prijs tussen panelen. Glas-glaspanelen zijn bijvoorbeeld duurder per stuk. Ook extra kosten voor montage en vervanging van de omvormer moeten meegerekend worden. De besparingen wegen ruimschoots op tegen deze kosten.

De investering in zonnepanelen is de moeite waard vanwege de forse besparing op de energierekening. De terugverdientijd is meestal 5 tot 7 jaar. Met een goede offerte kun je tot 40% besparen op de kosten.

Ontvang bij ons een vrijblijvende offerte voor een compleet pv-systeem.

Veelgestelde vragen

Waar staat PV panelen voor?

De naam PV panelen komt af van de Engelstalige benaming en staat voor PhotoVoltaic.

Wat zijn PV panelen?

PV panelen zijn panelen die bestaan uit zonnecellen om gelijkstroom op te wekken. Gelijkstroom wordt via een omvormer omgezet in wisselstroom bij een netgekoppelde installatie, wat thuis gebruikt kan worden.

Waarom PV panelen kopen?

De aanschaf van een PV systeem is verstandig omdat er flink op de energierekening wordt bespaard. Daarnaast kun je zelf groene stroom opwekken, wat goed is voor het milieu. Ook is het waarde verhogend voor je huis, levert het een betere energielabel op en biedt het de mogelijkheid om je eigen energie te beheren.

Wat kosten PV panelen?

Gemiddeld kost een PV-installatie tussen de 4500 euro en 7500 euro. Dit hangt af van het aantal panelen en het gekozen merk. 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622