Zonnepanelen in Zuid Holland

Zuid-Holland is een zeer geschikte provincie om te investeren in zonnepanelen. Deze regio wordt gekenmerkt door een zonnig kustklimaat met een bovengemiddeld aantal zonuren per jaar. De strategische ligging in de Randstad en de vele open poldergebieden zorgen voor een optimale lichtinval en ideale omstandigheden voor het opwekken van zonne-energie.

Met zonnige steden als Rotterdam, Delft, Leiden en Zoetermeer zijn er in deze provincie tal van kansen om rendabel over te stappen op schone zonne-energie.

Of u nu een modern nieuwbouwhuis bewoont of een karakteristiek oud pand, in Zuid-Holland zijn er door de gunstige dakcondities en zonnige klimaat uitstekende mogelijkheden voor een zonnestroomsysteem. Een investering is hier voordelig voor zowel jouw portemonnee als het milieu.

 

 

 

Zonnepanelen kopen in Zuid-Holland?

Als je overweegt om zonnepanelen te kopen in Zuid-Holland, dan sta je op het punt een slimme en duurzame investering te doen. Zuid-Holland loopt voorop als het gaat om de adoptie van zonne-energie dankzij haar strategische focus op het benutten van (grote) daken binnen bebouwde gebieden voor zowel particulieren, bedrijven als VvE’s. 

Zonnepanelen in provincie Zuid-Holland

Zonnepanelen zijn een slim idee. Gemiddeld bespaart een huishouden in Zuid-Holland zo’n 750 euro per jaar op de energierekening na de aanschaf van een zonnestroomsysteem.

Die besparing is hoog. De reden hiervoor is het hoge aantal zonuren. Hiermee wordt de opwek van zonne-energie gemaximaliseerd. 
Zonuren

Wanneer je overweegt te investeren in zonnepanelen, is het cruciaal om de hoeveelheid zonuren in jouw regio te kennen. In Zuid-Holland varieert het aantal zonuren, maar ligt hoe dan ook hoger dan het aantal zonuren in de rest van Nederland. Hier is een overzicht van de gemiddelde zonuren per stad in Zuid-Holland:

  • Rotterdam: 2206
  • Den Haag: 2149
  • Delft: 2349
  • Schiedam: 2279
  • Zoetermeer: 2276
  • Dordrecht: 2230

Delft spant de kroon met 2349 zonuren, wat betekent dat dit gebied bijzonder geschikt is voor het opwekken van zonne-energie. Zelfs plaatsen met iets minder zonuren zoals Den Haag bieden nog steeds ruime mogelijkheden. Het gemiddeld aantal zonuren in heel Nederland lag in 2023 net boven de 1900. Hierdoor is Zuid-Holland een van de beste provincies voor een zonnestroomsysteem.

Subsidie zonnepanelen Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland stimuleert het gebruik van duurzame energie door middel van subsidies voor eigenaren van grote daken, waterbassins of parkeerterreinen. Deze financiële steun maakt het niet alleen makkelijker om de overgang naar zonne-energie te maken, maar bevordert ook dubbel ruimtegebruik.

Indien je eigenaar bent van een dak, waterbassin of parkeerterrein en deze wilt aanpassen om PV-panelen te installeren, kom je mogelijk in aanmerking voor deze subsidie. 

Ook als je jouw ruimte ter beschikking wilt stellen aan een energiecoöperatie of een soortgelijk initiatief dat zich richt op het opwekken van zonne-energie, biedt de provincie financiële ondersteuning, zoals te lezen op de website.

Door te kiezen voor locaties zoals daken, waterbassins en parkeerterreinen voor het plaatsen van zonnepanelen, worden open velden en natuurgebieden gespaard. Dit beleid reflecteert een strategische keuze om het landschappelijke karakter van Zuid-Holland te behouden, terwijl er tegelijkertijd stappen worden gezet richting een duurzamere toekomst.

Voorbeelden van zonnepanelen op bedrijfsdaken

In Zuid-Holland zijn diverse toonaangevende projecten. Leiden Universiteit heeft geïnvesteerd in zonne-energie als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie. De Fokker Terminal in Den Haag en het Cars Jeans stadion van Ado Den Haag zijn eveneens pioniers op dit gebied. Door hun grote dakoppervlakte te benutten voor zonne-energie dragen ze bij aan een groene toekomst.

Ook commerciële sectoren blijven niet achter. ABC Westland implementeert zonnepanelen om energieneutraal te worden. Een ander indrukwekkend initiatief komt van Houweling in Bleiswijk, waar ze zich toeleggen op het verminderen van hun ecologische voetafdruk door middel van zonne-energie. 

Bovendien is er het Provinciehuis Zuid-Holland zelf, met 468 zonnepanelen die binnenkort vervangen worden door modernere exemplaren om zo de efficiëntie te verhogen.

Deze voorbeelden bewijzen dat verschillende sectoren binnen Zuid-Holland volop bezig zijn met innovatie en duurzaamheid door het installeren van zonnepanelen op bedrijfsdaken. Elk initiatief draagt bij aan een groener, schoner Zuid-Holland en inspireert andere bedrijven om ook deze weg in te slaan.
MetDeZon Zonnepanelen installateur in Zuid-Holland

Zuid-Holland zet grote stappen richting een duurzamere toekomst en jij kunt deel uitmaken van deze groene revolutie. 

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je niet alleen bij aan een schoner milieu, maar investeer je ook in jouw toekomst. 

De succesvolle projecten en initiatieven in de provincie bewijzen dat zonne-energie een haalbare en waardevolle keuze is voor zowel bedrijven als particulieren. Ben jij benieuwd wat er mogelijk is bij jou thuis (of bij jouw bedrijf) op het dak? Doe de gratis dakscan van MetDeZon en ontdek in een paar klikken wat de mogelijkheden zijn en bereken jouw potentiële besparing.

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622