Haal alles uit de zon deze zomer!

Sinds 2009 gespecialiseerd in het verduurzamen met zonnenenergie van huishoudens en bedrijven

15+

jaar ervaring

Ik wil een vrijblijvend advies aanvragen

 

 

Besparen en verduurzamen

 

Als u op zoek bent naar manieren om te verduurzamen en kosten te besparen? Dan is investering in zonnepanelen-energie een slimme keuze.

Naast het besparen op energiekosten, draagt zonne-energie bij aan een betere toekomst voor onze planeet. 

Bij ons vindt u hoogwaardige zonnesystemen en deskundig advies om u te helpen de juiste keuzes te maken. Neem gerust contact op voor meer informatie.


Uitstekende (product)
garanties en service 


Al 10 jaar+ de juiste keuze
voor kwaliteit


Lokale monteurs en
installateurs


De duurzame partner van
uw gemeente

Ontdek onze producten en diensten

Zonnepanelen


Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om uw eigen energie op te wekken en zo te besparen op uw energierekening.

Groepenkasten 


Een groepenkast is het hart van uw elektrische installatie en zorgt ervoor dat uw stroom veilig en betrouwbaar wordt verdeeld. Kies de beste optie voor uw huishouden en apparaten.

Laadpalen


Elektrisch rijden wordt steeds populairder en daarmee groeit ook de behoefte aan laadinfrastructuur. Een laadpaal is een onmisbare tool voor elektrische rijders.

Thuisbatterij


Een thuisbatterij is een opslagsysteem voor elektriciteit dat u de mogelijkheid biedt om zelf opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer u het nodig heeft.

 

Op naar een energie neutraal huis

Hoe werkt een zonnepanelen systeem? Zonne-energie wordt door de zon uitgestraald, waarna het wordt opgevangen door een zonnepaneel en wordt omgezet is gratis stroom.

Altijd een oplossing die past


Metdezon is constant opzoek naar de beste technieken voor het verduurzamen van energie. Wij focussen op kwaliteit, zodat u de allerbeste oplossing krijgt voor uw doel. Wij werken onder anderen samen met:

Wat zeggen anderen:

 • Jaap Oosterhof
  In 2013 een kompleet zonnepanelen pakket gekocht. Altijd goed gewerkt. Nu door een onhandigheid van mijzelf de connectors van de omvormer stuk. Na kontakt met MetDeZon snelle reactie. Zelfde dag vervangende connectors verzonden. Uitmuntende service.
  Jaap Oosterhof
 • Nicolaas Kabel
  Mijn 5 jr oude omvormer leek niet helemaal correct te werken. Opgestuurd ter controle maar probleem kon niet makkelijk gevonden worden. Binnen 3 dagen had ik een nieuwe omvormer in huis omdat MetdeZon dit de beste oplossing vond. Reparatie zou langer gaan duren. Topservice!
  Nicolaas Kabel
 • Marianne van der Sluijs
  Naar aanleiding van goede ervaringen van de buren, ook bij ons en onze zoon laten plaatsen. Nette, snelle werkers en prima service! Niks te klagen dus.
  Marianne van der Sluijs
 • Ageet Blom
  Heel goed geholpen, eerst zonnepanelen, 2 maanden later een compleet vernieuwde meterkast. De mannen werken heel hard en netjes, zeer tevreden!
  Ageet Blom
 • Marcel Kielliger
  Voor de 2e keer de installatie laten aanleggen door met de zon. Scherpe offerte, snelle levering, goed meedenken met de klant en positieve eerdere ervaring heeft mij weer doen besluiten om Met de Zon in Zee te gaan. Systeem werkt nu sinds augustus weer optimaal. Ik zal ze iedereen aan willen bevelen.
  Marcel Kielliger
 • Arne Janssen
  Wat veel bedrijven niet aan durven, doet Met De Zon het juist wel. Op ons Bitumen dak hebben ze snel en zeer vakkundig 8 panelen gemonteerd. Wij zijn zeer tevreden.
  Arne Janssen
 • Etienne Smets
  Op basis van advies van een vriend zonnepanelen besteld bij MetDeZon. Nette verkoper met een passend advies. Na ondertekening offerte al een plaatsingsafspraak binnen 8 weken. Bij plaatsing zeer kundige, vriendelijke jongens en harde werkers! Nette afwerking van de elektriciteit, ondanks de lastige hoekjes. Nu nog mooi weer!
  Etienne Smets

Veelgestelde vragen

1Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepaneel bestaan uit zonnecellen. Deze cellen zetten licht om in elektriciteit. De elektriciteit die wordt opgewekt is gelijkstroom. Deze wordt omgezet naar wisselstroom via de omvormer. De opgewekte wisselstroom kan vervolgens direct worden gebruikt voor alle apparaten in huis.
2Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?
De terugverdientijd van zonnepanelen is in 2020 gemiddeld 7 jaar. Wanneer u besluit om te wachten met de installatie van zonnepanelen, betaalt u ieder jaar opnieuw de rekening aan uw energieleverancier. Met de momenteel lage spaarrentes ligt het doen van een groene investering in zonnepanelen voor de hand. Het is immers een goede investering, waarbij de opbrengsten hoger liggen dan die van uw spaarrekening.
3Welke zonnepanelen moet ik kiezen?
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen: monokristallijn (egaal blauw of zwart) en polykristallijn (blauw met vlekken in de zonnecellen) zonnepanelen. Ook zijn er flexibele panelen, welke minder opbrengst hebben. Deze zijn buigzaam en goedkoper. Tot slot zijn er glas-glas zonnepanelen. MetDeZon geeft u graag een helder advies welke panelen in uw situatie het beste werken.
4Worden zonnepanelen op het algemene net aangesloten?
Het overgrote deel zal op het net worden aangesloten. ‘S nachts of in de winter produceren zonnepanelen een stuk minder of geen energie. De oplossing hiervoor is dat u energie terug kunt leveren aan het net. Wanneer de installatie geen energie produceert, zal er energie van het net worden gebruikt. Dit kunt u weer terugleveren op het moment dat uw zonnepanelensysteem méér energie produceert dan dat u verbruikt.
5Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?
Nadat u een offerte heeft aangevraagd krijgt u een helder advies van MetDeZon. Zodra u het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.
6Zijn er verschillen tussen zonnepanelen voor bedrijven en particulieren?
Een commercieel zonneproject kan de stad of de activiteiten van een bedrijf van energie voorzien. Omdat vrijwel alle zakelijke projecten verschillend zijn, verschillen ze aanzienlijk in termen van schaal en kosten. Ter vergelijking: zonnepanelen voor thuis hebben meestal dezelfde grootte. Dankzij de relatief kleine schaal, zijn zonnepanelen voor thuis een haalbare upgrade. Deze upgrade brengt serieuze besparingen op de energierekening met zich mee voor huiseigenaren op elk inkomensniveau. Zakelijke zonnepanelen vereisen daarentegen vaak een grotere investering en soms een collectieve groep investeerders.

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622