Lening zonnepanelen: laat zonnepanelen financieren!

Op zoek naar een zonnepanelen lening? Bij MetDeZon is er de mogelijkheid om zonnepanelen te financieren.

Via onze externe financieringspartner Lender en Spender kunt u eenvoudig een financiering aanvragen. Zij lenen MetDeZon geld voor de financiering van het zonnestroomsysteem, jij krijgt de zonnepanelen.

Jij bent direct eigenaar van de zonnepanelen en kunt de lening in termijnen afbetalen.

Op deze pagina lees jij alles over de lening voor zonnepanelen van MetDeZon.

Onze financieringspartner zorgt voor de bekostiging, wij installeren het zonnestroomsysteem. Zo heb jij zelf geen omkijken naar de installatie of de financiering. Simpeler kan het niet!

Lening voor zonnepanelen: direct eigenaar van het zonnestroomsysteem

Vanwege de hoge aanschafkosten van zonnepanelen kan het lastig zijn om de panelen zelf te betalen. Hier heeft MetDeZon een oplossing voor bedacht. Wanneer jij besluit om bij MetDeZon zonnepanelen te laten financieren, ben jij direct eigenaar van het zonnestroomsysteem.

Op deze manier profiteer jij direct van een besparing op de energierekening. Zo is zonnepanelen kopen nu nog eenvoudiger. Je hoeft geen grote investering te doen, maar jij kunt wel al profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Bovendien kan de zonnepanelen financiering soms fiscaal aftrekbaar zijn. Zo bespaar jij nog meer op de financiering van een zonnestroomsysteem.

Enorm veel voordelen: ook geen afkoopsom

Zonnepanelen huren betekent vaak dat er aan het einde van de huurperiode kosten moeten worden betaald om de zonnepanelen over te nemen. Omdat MetDeZon de lening zonnepanelen aanbiedt, is er geen huurcontract.

Het verschil tussen huren en lenen is dat er bij een lening geen afkoopsom is. Ook is er geen stijging mogelijk van de huurkosten. Soms wordt een rentestijging in de huurprijs meegenomen, waardoor de uiteindelijke opbrengst van zonnepanelen daalt. Tenslotte is het vaak niet mogelijk, of enkel tegen hoge kosten, om het huurcontract op te zeggen. Hier heb jij bij een lening geen last van.

De zonnepanelen zijn direct in uw bezit. Nadat de lening volledig is afgelost hoeft er geen extra bedrag te worden betaald om eigenaar van de zonnepanelen te worden. Zo kunt u eigenaar worden van zonnepanelen zonder investeren.

Aantrekkelijke zonnepanelen lening van MetDeZon

Er zijn verschillende vormen van zonnepanelen leningen. Zo is er een persoonlijke lening of een lening met voordeel voor huiseigenaren via het warmtefonds. Hieronder vindt jij wat een persoonlijke financiering inhoud.

Persoonlijke financiering

Wanneer jij precies wilt weten waar jij aan toe bent, dan kun jij de keuze maken voor een persoonlijke lening. Deze zonnepanelen lening heeft een vaste rente, looptijd en maandtermijn.

Tegenwoordig is het mogelijk om bij een persoonlijke lening kosteloos extra af te lossen. Dit is hetzelfde als bij een doorlopend krediet. Handig wanneer jij een onverwachte financiële meevaller hebt. Hierdoor zal de financiering eerder zijn afgelost en bespaar jij op de rentekosten.

Een lening voor zonnepanelen of toch huren?

Het huren van een zonnestroomsysteem kan een dure investering zijn. MetDeZon legt graag uit waarom een lening zonnepanelen interessanter is dan huren.

Het huren is in feite een dure lening, zonder dat het een lening heet. Wanneer jij de installatie na de huurperiode overneemt, heb jij eigenlijk met geleend geld een zonnestroomsysteem gekocht. Wanneer jij geen geld hebt om zonnepanelen aan te schaffen, is het slimmer om een lening te nemen. Jij verdient de rentekosten en de aflossing terug door winst uit zonne-energie. Wat er vervolgens overblijft is voor jou winst. Er blijft op deze manier meer over dan bij huren.

Voorbeeld

In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een huurperiode van 12 jaar.

Het verschil tussen huren en lenen is dat er bij zonnepanelen huren geen daadwerkelijke lening bij een bank is. Wel kunnen de maandlasten van invloed zijn op de maximale hoogte van een nieuwe lening of hypotheek.

Wanneer jij graag zonnepanelen wilt laten installeren zonder spaargeld, is het slimmer om voor een zonnepanelen lening te gaan. Een lening afsluiten voor de aankoop van zonnepanelen is meestal rendabeler dan voor een lange periode een huurprijs betalen.

Het bedrag dat de verhuurder van zonnepanelen aan de huur verdient is meestal het verschil. De verhuurder neemt hier wel de kosten voor verzekering en onderhoud voor zijn rekening, maar in de eerste 10 tot 12 jaar zit er eigenlijk geen onderhoud op de zonnepanelen. Daarnaast heb jij natuurlijk ook gewoon garantie op zonnepanelen.

Rente kan aftrekbaar zijn

Wanneer de rente aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting - en dat is vaak het geval - is het nog voordeliger om zonnepanelen te laten financieren.

De rente van een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Dit komt doordat de plaatsing van zonnepanelen wordt gezien als het optimaliseren van de woning. Op basis hiervan kom je in aanmerking voor belastingvoordeel.

Wanneer jij daarnaast ook nog kunt profiteren van een zonnepanelen subsidie, blijft er al helemaal veel over onderaan de streep.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622