De meest duurzame keuze in de markt

Sinds 2009 gespecialiseerd in het verduurzamen van huishoudens en bedrijven met zonne-energie

 

15+

jaar ervaring

 

Ook op energie besparen

Overweeg je binnenkort zonnepanelen te kopen? Slim! Je gaat meteen besparen op de energierekening met de groene stroom die je zelf opwekt.

Daarnaast zijn zonnepanelen een slimme investering, waarbij het rendement veel hoger is dan dat van een spaarrekening. 


Uitstekende (product)
garanties en service 


Al 15 jaar de juiste keuze
voor kwaliteit


Lokale monteurs en
installateurs


De duurzame partner van
jouw gemeente

Ontdek onze producten en diensten

Zonnepanelen


Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om je eigen energie op te wekken en zo te besparen op de energierekening.

Groepenkasten 


Een groepenkast is het hart van je elektrische installatie en zorgt ervoor dat de opgewekte stroom veilig en betrouwbaar wordt verdeeld.

Laadpalen


Elektrisch rijden wordt steeds populairder en daarmee groeit ook de behoefte aan laadpalen. Snel en goedkoop laden met uw eigen opgewekte zonnestroom

Thuisbatterij


Met een thuisbatterij kun je zelf opgewekte zonne-energie terugleveren wanneer jij dit wilt tegen de hoogste terugleververgoeding. Hiermee vergroot je het rendement van jouw zonnepanelen.

Vraag direct een aanbod voor je lening aan

 

Wil je zonnepanelen aanschaffen, maar heb je het bedrag hiervoorn niet direct beschikbaar? Geld lenen voor zonnepanelen is dan een goede optie.

Geld lenen voor zonnepanelen doe je bij Lender & Spender tegen heldere voorwaarden. Je persoonlijke lening heeft een vaste lage rente waardoor je op voorhand precies weet wat je per maand gaat betalen en wanneer je de lening hebt afgelost.

Heb je een keer een financiële meevaller of wil je sneller terugbetalen? Dan heb je bij Lender & Spender altijd de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen.

De best beoordeelde kredietverstrekker van Nederland

Op naar een energie neutraal huis

Hoe werkt een zonnestroom systeem? Zonne-energie wordt door de zon uitgestraald, waarna het wordt opgevangen door jouw zonnepanelen en omgezet in gratis elektrische energie.

Altijd een oplossing die past


Metdezon is constant op zoek naar de beste technieken voor het verduurzamen van energie. Wij focussen op kwaliteit, zodat je de allerbeste oplossing krijgt voor jouw doel. Wij werken onder andere samen met:

Ja, ik wil de brochure ontvangen

Deze wordt direct per e-mail naar je toegestuurd

Veelgestelde vragen

1Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepaneel bestaan uit zonnecellen. Deze cellen zetten licht om in elektriciteit. De elektriciteit die wordt opgewekt is gelijkstroom. Deze wordt omgezet naar wisselstroom via de omvormer. De opgewekte wisselstroom kan vervolgens direct worden gebruikt voor alle apparaten in huis.
2Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?
De terugverdientijd van zonnepanelen is in 2020 gemiddeld 7 jaar. Wanneer je besluit om te wachten met de installatie van zonnepanelen, betaal je ieder jaar opnieuw de rekening aan je energieleverancier. Met de momenteel lage spaarrentes ligt het doen van een groene investering in zonnepanelen voor de hand. Het is immers een goede investering, waarbij de opbrengsten hoger liggen dan die van jouw spaarrekening.
3Welke zonnepanelen moet ik kiezen?
Er zijn verschillende soorten zonnepanelen: monokristallijn (egaal blauw of zwart) en polykristallijn (blauw met vlekken in de zonnecellen) zonnepanelen. Ook zijn er flexibele panelen, welke minder opbrengst hebben. Deze zijn buigzaam en goedkoper. Tot slot zijn er glas-glas zonnepanelen. MetDeZon geeft u graag een helder advies welke panelen in uw situatie het beste werken.
4Worden zonnepanelen op het algemene net aangesloten?
Het overgrote deel zal op het net worden aangesloten. ‘S nachts of in de winter produceren zonnepanelen een stuk minder of geen energie. De oplossing hiervoor is dat u energie terug kunt leveren aan het net. Wanneer de installatie geen energie produceert, zal er energie van het net worden gebruikt. Dit kunt u weer terugleveren op het moment dat uw zonnepanelensysteem méér energie produceert dan dat u verbruikt.
5Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?
Nadat u een offerte heeft aangevraagd krijgt u een helder advies van MetDeZon. Zodra u het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.
6Zijn er verschillen tussen zonnepanelen voor bedrijven en particulieren?
Een commercieel zonneproject kan de stad of de activiteiten van een bedrijf van energie voorzien. Omdat vrijwel alle zakelijke projecten verschillend zijn, verschillen ze aanzienlijk in termen van schaal en kosten. Ter vergelijking: zonnepanelen voor thuis hebben meestal dezelfde grootte. Dankzij de relatief kleine schaal, zijn zonnepanelen voor thuis een haalbare upgrade. Deze upgrade brengt serieuze besparingen op de energierekening met zich mee voor huiseigenaren op elk inkomensniveau. Zakelijke zonnepanelen vereisen daarentegen vaak een grotere investering en soms een collectieve groep investeerders.

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622