Zonnepanelen Zaandam

Zaandam zet sterk in op duurzaamheid, en zonnepanelen spelen hierin een cruciale rol. Als inwoner heb je vast al gemerkt dat steeds meer daken in jouw buurt bedekt zijn met zonnestroomsystemen. Het is geen geheim dat de vraag naar zonnepanelen in Zaandam de laatste jaren explosief is gestegen.

15+

jaar ervaring

Zonnepanelen kopen in Zaandam?

Zaandam, een stad bekend om haar industriële erfgoed en groene ambities, is nu een voorloper op het gebied van duurzame energie. Met de doelstelling om in 2040 klimaatneutraal te zijn, spelen zonnepanelen een cruciale rol in deze transitie. Maar wat maakt Zaandam zo geschikt voor zonne-energie en hoe weet je of jouw dak klaar is voor deze duurzame sprong?

Zonnepanelen in Zaandam

MetDeZon biedt een uitgebreide service en staat bekend om zijn expertise op het gebied van zonnepanelen en heeft al vele huishoudens in Zaandam geholpen met de overstap naar groene energie.

Zonuren in Zaandam

Eén van de belangrijkste factoren bij het overwegen van zonnepanelen is natuurlijk de hoeveelheid zonlicht die jouw locatie ontvangt. Gelukkig valt Zaandam binnen een gunstige zone als het gaat om zonuren.

Gemiddeld geniet Zaandam van ongeveer 1.700 zonuren per jaar.

Dit aantal maakt het plaatsen van zonnepanelen niet alleen ecologisch verantwoord maar ook financieel aantrekkelijk door de energiebesparing die het oplevert.

Dak Geschikt ?

Niet elk dak is even geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Oriëntatie: Het ideale dak heeft een oppervlak gericht tussen het zuidoosten en het zuidwesten om maximale blootstelling aan de zon te garanderen.

 • Hellingshoek: Een hellingshoek tussen 15° en 55° wordt als optimaal beschouwd.

 • Schaduw: Daken zonder significante schaduwval gedurende de dag genieten de voorkeur.

 • Staat van het Dak: Een goed onderhouden dak zonder beschadigingen is essentieel voordat men overgaat tot installatie.

Als inwoner van Zaandam kan MetDeZon een gratis DakScan doen. Zo kunnen we direct zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

MetDeZon zonnepanelen in Zaandam

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag offerte aan

Altijd een oplossing die past


Dankzij de samenwerking met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe, en Enphase garandeert MetDeZon hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid voor hun producten. Deze merken staan bekend om hun lange levensduur en milieuvriendelijke productieprocessen, waardoor je verzekerd bent van een goede investering.

Een investering in zonnepanelen van MetDeZon wordt gemiddeld binnen 4 tot 6 jaar teruggewonnen, waarna je profiteert van gratis stroom. Dit maakt het niet alleen een milieuvriendelijke keuze maar ook financieel zeer aantrekkelijk.

Gratis DakScan

Door de gratis dakscan van MetDeZon kun je snel ontdekken hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en wat deze jou kunnen opleveren.

Financieringsmogelijkheden

Heb je interesse maar momenteel niet het benodigde spaargeld? Met onze vaste partner Lender & Spender biedt MetDeZon gunstige financieringsmogelijkheden aan. Zo kun je direct beginnen met besparen op je energierekening zonder voorafgaande grote investering.

In Zaandam werken onze adviseurs intensief met klanten om ervoor te zorgen dat zij maximaal profiteren van hun investering in zonne-energie. Van het bepalen van de perfecte samenstelling tot aan de installatie: alles wordt geregeld om optimaal gebruik te maken van (eigen) groene stroom.

Door te kiezen voor MetDeZon zonnepanelen draag jij bij aan een duurzamer Zaandam en geniet je tegelijkertijd van lagere energiekosten.

Stap vandaag nog over op zonne-energie en draag bij aan een groener Zaandam.

Onze klanten in Zaandam:

 • Jaap Oosterhof
  In 2013 een kompleet zonnepanelen pakket gekocht. Altijd goed gewerkt. Nu door een onhandigheid van mijzelf de connectors van de omvormer stuk. Na kontakt met MetDeZon snelle reactie. Zelfde dag vervangende connectors verzonden. Uitmuntende service.
  Jaap Oosterhof
 • Nicolaas Kabel
  Mijn 5 jr oude omvormer leek niet helemaal correct te werken. Opgestuurd ter controle maar probleem kon niet makkelijk gevonden worden. Binnen 3 dagen had ik een nieuwe omvormer in huis omdat MetdeZon dit de beste oplossing vond. Reparatie zou langer gaan duren. Topservice!
  Nicolaas Kabel
 • Marianne van der Sluijs
  Naar aanleiding van goede ervaringen van de buren, ook bij ons en onze zoon laten plaatsen. Nette, snelle werkers en prima service! Niks te klagen dus.
  Marianne van der Sluijs
 • Ageet Blom
  Heel goed geholpen, eerst zonnepanelen, 2 maanden later een compleet vernieuwde meterkast. De mannen werken heel hard en netjes, zeer tevreden!
  Ageet Blom
 • Marcel Kielliger
  Voor de 2e keer de installatie laten aanleggen door met de zon. Scherpe offerte, snelle levering, goed meedenken met de klant en positieve eerdere ervaring heeft mij weer doen besluiten om Met de Zon in Zee te gaan. Systeem werkt nu sinds augustus weer optimaal. Ik zal ze iedereen aan willen bevelen.
  Marcel Kielliger
 • Arne Janssen
  Wat veel bedrijven niet aan durven, doet Met De Zon het juist wel. Op ons Bitumen dak hebben ze snel en zeer vakkundig 8 panelen gemonteerd. Wij zijn zeer tevreden.
  Arne Janssen
 • Etienne Smets
  Op basis van advies van een vriend zonnepanelen besteld bij MetDeZon. Nette verkoper met een passend advies. Na ondertekening offerte al een plaatsingsafspraak binnen 8 weken. Bij plaatsing zeer kundige, vriendelijke jongens en harde werkers! Nette afwerking van de elektriciteit, ondanks de lastige hoekjes. Nu nog mooi weer!
  Etienne Smets

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622