Zonnekeur, het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie.

Gepubliceerd
3 januari 2023

Laatst bijgewerkt
3 januari 2023

Leestijd
2 minuten

MetDeZon is erkend is erkend Zonnekeur installateur

Elke Zonnekeur-installateur voldoet aan een aantal strenge criteria en wordt getoetst op de onderdelen: vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Hieronder meer informatie over de getoetste onderdelen:

Vaardigheid

De installateur is erkend door onafhankelijke Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). Deze erkenning vereist aantoonbare bekwaamheid op alle gebieden van het vak: van de theoretische kennis over de werking en rendement van zonne-energie tot en met montage op het dak en aansluiting op het lichtnet of waterleiding. Examens op dit gebied worden afgenomen door exameninstituut CITO.

 

Bedrijfsvoering


De installateur houdt zich aan geldende normen en voorschriften. Daaronder vallen ook normen voor veiligheid van de opgeleverde installatie. De installateur houdt een degelijke administratie bij van elke installatie, zodat eventuele problemen later goed op te sporen zijn.

 

Producten


De installateur levert producten van aantoonbare kwaliteit. De kwaliteit van de producten is door uniforme productspecificaties vergelijkbaar en toetsbaar. Het biedt minimaal 5 jaar garantie op de geleverde materialen. Op het werk van de installateur is de garantie conform de bepalingen van UNETO-VNI (24 maanden op het werk en 3 jaar op de capaciteit). Hij voorziet de klant van een duidelijk opleverformulier en alle relevante garantiebepalingen.

 

Handhaving

 

Goede handhaving is van essentieel belang voor de betrouwbaarheid van Zonnekeur. Er wordt daarom met regelmaat getoetst of de certificaathouder voldoet aan de beoordelingsrichtlijn. Elke twee jaar wordt een administratieve controle uitgevoerd en een controle van een gerealiseerde installatie.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622