Zonnepanelen in Soest

Soest, een gemeente die een vooruitstrevende aanpak op het gebied van duurzaamheid hanteert. Als je overweegt om zelf zonnepanelen te installeren in Soest, ben je bij MetDeZon aan het juiste adres.

Zonnepanelen kopen in Soest


Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Soest in de provincie Utrecht. Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren om duurzame energie op te wekken. De toenemende aanwezigheid van zonnepanelen past binnen de duurzaamheidsambities van Soest om de CO2-uitstoot te verminderen en meer gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Zonuren in Soest

Soest geniet jaarlijks van meer dan 1200 zonuren, wat de stad tot een ideale locatie maakt voor het genereren van energie met behulp van zonnepanelen. Deze hoeveelheid zonlicht maximaliseert het rendement op je investering in zonne-energie aanzienlijk. Het aantal zonuren is cruciaal voor het bepalen van de efficiëntie en winstgevendheid van het zonnepaneelsysteem; hoe meer direct licht jouw panelen kunnen opvangen, des te hoger is de energieproductie. Inwoners van Soest kunnen daarom rekenen op een gunstige terugverdientijd.


Dakcheck: is jouw dak geschikt?

Uit onderzoek blijkt dat 6.606 koopwoningen in Soest geschikt zijn voor zonnepanelen. Grote kans dat jouw woning ook geschikt is. Maar let op: bevindt jouw woning zich in de buurt van de Oude Kerk? Dan dien je rekening te houden met extra stappen. Deze locatie valt vaak onder beschermd stadsgezicht. Hierdoor heb je bij het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig van de gemeente Soest. Voor andere delen van Soest geldt deze restrictie niet, en kun je zonder vergunning zonnepanelen installeren.

Bij MetDeZon kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor de installatie van zonnepanelen. Wij doen dan een dak-inspectie en berekenen de geschikte zonne-opbrengst. Je kunt ook zelf onze dakcheck doen.

> Doe nu de gratis dakcheck van MetDeZon

Doe de gratis zonnepanelen check!


Bereken binnen 1 minuut hoeveel je kunt besparen.

MetDeZon zonnepanelen installateur in Soest


Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen
2. Thuisbezoek
3. Montage
4. Energie opwekken

Vraag een advies aan

Subsidies op zonnepanelen in Soest

Er zit geen subsidie op zonnepanelen in Soest. De gemeente heeft geen lokale subsidies, en er is ook geen landelijke regeling beschikbaar. 


0% BTW

In Nederland geldt sinds 2023 een verlaagd BTW-tarief van 0% op de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor woningen. Tot en met 2022 werd in Nederland het normale BTW-tarief van 21% geheven over de aanschaf en installatie van zonnepaneelsystemen voor woningen.

Vanaf 1 januari 2023 is het BTW-tarief op zonnepanelen voor particuliere woningen verlaagd naar 0%. Dit betekent een flinke kostenbesparing. Hierdoor verkort de terugverdientijd. Het 0%-tarief geldt voor zowel de aanschaf van de zonnepanelen zelf als de installatiekosten voor het plaatsen op het dak.

Het nultarief is alleen van toepassing op systemen die geïnstalleerd worden op of bij particuliere woningen. Voor bedrijfspanden blijft het normale BTW-tarief van 21%.

Zonnepanelen van MetDeZon in Soest

Door de keuze voor zonnepanelen in Soest te maken, draag je niet alleen bij aan een groenere planeet maar profiteer je ook van financiële voordelen. Met meer dan 1200 zonuren per jaar is Soest de perfecte plek om te investeren in duurzame energie. De gunstige terugverdientijd versterkt het argument om nu actie te ondernemen. Als inwoner van Soest heb je de kans om voorop te lopen in de energietransitie, terwijl je tegelijkertijd bespaart op energiekosten. Laat deze kans niet liggen en zet vandaag nog de stap naar een duurzamere toekomst door een offerte aan te vragen bij MetDeZon.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622