Zonnepanelen Hoorn


Hoorn zonnepanelen
Woont u in Hoorn en denkt u aan zonnepanelen kopen? Dan bent u niet alleen! Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten als u zonnepanelen wilt kopen in Hoorn. Het is een oude stad, met een karakter. Die moet blijven. Daarom zijn er een aantal daken niet geschikt. Daarnaast is er wel subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in 2020. Dat hebben veel steden zoals Haarlem of Almere niet.

In 2017 waren er in Hoorn 1.443 koopwoningen met een zonnepanelen installatie. Dat was destijds 13%. In 2020 is dit aantal nog groter. Toch steunt de gemeente Haarlem zonnepanelen. Dit met een aantrekkelijke subsidie, waardoor u dus nog meer bespaart. Benieuwd wat u precies gaat besparen?


Zonnepanelen kopen in Hoorn: niet altijd mogelijk


Zonnepanelen kopen is niet altijd mogelijk in Hoorn. Zoals gezegd is niet ieder dak geschikt. Misschien is het technisch gezien wel mogelijk, maar toch mag dit niet. Door beschermd stadsgezicht kunnen er op bepaalde locaties geen zonnepanelen worden geplaatst.

MetDeZon is dé onafhankelijke zonnepanelen installateur in Hoorn. Wanneer uw dak geschikt is voor zonnepanelen komen de lokale installateurs van MetDeZon uw zonnepanelen installeren. Het professionele team van installateurs kijkt goed naar uw persoonlijke situatie. Zo bent u gegarandeerd van een juiste plaatsing én van de juiste opbrengsten. Ook op de lange termijn.

Bent u benieuwd wat zonnepanelen opleveren in uw situatie? Dan kunt u hieronder een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze zonnepanelen adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden van zonnepanelen in Hoorn bij u te bekijken.


Opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen in Hoorn ligt hoog! Gemiddeld is de opbrengst erg hoog van de zonnepanelen specifiek in Hoorn. In de ideale situatie is de zonnestroominstallatie op het zuiden gericht. Daarbij telt een goede hoek ook mee: 35 graden is de beste situatie. De opbrengst van 10 Deluxe panelen (3.200 WP) is gemiddeld 2.820 kWh per jaar.

Laat u de beste opstelling van zonnepanelen plaatsen op uw dak?


Rendement

Zonnepanelen leveren rendement op. In Hoorn is dit rendement aardig hoog! Het rendement van zonnepanelen in Hoorn is gemiddeld 14%. Dat is 1,5% hoger dan wanneer u in Zaandam had gewoond. U kunt dus veel verdienen aan een zonnestroom installatie. Daarnaast wordt uw woning CO2-neutraal.

Door het hoge rendement van 14%, zijn de zonnepanelen vrijwel altijd binnen 7 jaar volledig terugverdient. Vervolgens kunt u rustig genieten van het jaarlijkse rendement van de zonnepanelen. De energierekening zal fors dalen, wat leidt tot een besparing van honderden euro's per jaar.


Subsidie op zonnepanelen in Hoorn


Hoorn subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen hebben subsidie in Hoorn! Terwijl er in 2020 geen algemene subsidies vanuit de overheid meer zijn. De reden hiervan is dat zonnepanelen toch al een goede investering is. Gelukkig is Hoorn een gemeente die het kopen van zonnepanelen sterk aanraadt met een goede subsidie.

De 'energiesubsidie' houdt in dat u per huishouden tot 10% van de daadwerkelijk gemaakte kosten terug kunt krijgen. Dit is tot maximaal € 250,- voor zonnepanelen. Vanaf 15 januari 2020 kunt u de aanvraag indienen.

Veelgestelde vragen


Is het mogelijk om zonnepanelen te kopen in Hoorn?
In veel gevallen wel. Het kan zijn dat uw woning beschermd is door de gemeente. Toch is 60% van de daken in Hoorn geschikt. Bekijk hier of u uw dak kunt gebruiken.
Wat is de prijs van zonnepanelen in Hoorn?
De prijs voor zonnepanelen verschilt. Ook in Hoorn. Het hangt er vanaf welke zonnepanelen u wilt en waar u ze gaat plaatsen. Daarnaast heeft het aantal zonnepanelen ook invloed op de prijs.
Zit er subsidie op zonnepalen in Hoorn?
Ja! Op zonnepanelen kunt u maximaal € 250,- subsidie krijgen vanuit de gemeente.
Wat is het rendement van zonnepanelen in Hoorn?
Het rendement van zonnepanelen in Hoorn is gemiddeld 14%.
 

STUUR ONS EEN BERICHT

[email protected] | 085 401 1356