Zonnepanelen Haarlem


zonnepanelen Haarlem
Van plan om zonnepanelen te kopen in Haarlem? De hoofdstad van Noord-Holland is druk bezig met vergroening. De doelstelling is om in 2040 aardgasvrij te zijn. Om die doelstelling te behalen moeten er nog een hoop zonnepanelen bij. Helpt u mee om het verschil te maken in Haarlem?

De stad heeft een gunstige ligging. Er zijn veel zonuren en er is genoeg ruimte voor de plaatsing van een nieuw zonnestroomsysteem. Er worden door de gemeente diverse initiatieven georganiseerd, zodat de bewoners, bedrijven en projecten een groene start kunnen maken. Hierdoor komt de stad elk jaar weer een stukje dichter bij de doelstelling voor 2040.

Niet alleen helpt u mee deze doelstelling te behalen wanneer u besluit zonnepanelen te kopen. Ook bespaart u zelf een hoop kosten op de jaarlijkse energierekening. Deze kosten kunnen oplopen tot honderden euro's per jaar.


Zonnepanelen kopen in Haarlem


Haarlem zonnepanelen kopen

MetDeZon is dé onafhankelijke zonnepanelen installateur in Haarlem. Onze lokale installateurs plaatsen de zonnepanelen zelf. Hierdoor heeft u veel persoonlijk contact bij én voor installatie. MetDeZon zorgt ervoor dat het zonnestroomsysteem op de perfecte plek komt te liggen, voor een maximale opbrengst.

Er zijn veel verschillende soorten daken en mogelijkheden om uw nieuwe installatie op te laten plaatsen. MetDeZon helpt u graag aan een helder en eerlijk advies. Zo weet u precies wat u kunt verwachten qua opbrengst en rendement. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in uw situatie?


Opbrengst

De opbrengst van zonnepanelen in Haarlem is erg goed. In Haarlem schijnt de zon relatief veel in verhouding tot de rest van Nederland. In 2015 waren er 1920 zonne-uren. Dat is meer dan in bijvoorbeeld Almere. In de ideale situatie is de zonnepanelen installatie gericht op het zuiden. Daarnaast is een goede hoek van de panelen ook belangrijk. Deze is idealiter 35 graden. Wanneer dit in uw situatie mogelijk is kunt u veel besparen. De opbrengst van 10 Deluxe panelen (3.200 WP) is per jaar gemiddeld 2.820 kWh.

Benieuwd met hoeveel uw energierekening zal dalen?


Rendement

Het rendement van zonnepanelen in Haarlem is ongeveer 12,9%. Dat is een flink percentage, vergeleken met het rendement van uw bank. Daarnaast zorgt u ervoor dat uw woning CO2-neutraal wordt.

Met dit rendement verdient u de installatie al vaak binnen 7 jaar terug. Na deze 7 jaar zijn er nog genoeg jaren over waarin u kunt profiteren van een gunstige energierekening, zonder dat u daar nog voor hoeft te betalen. Er is erg weinig onderhoud nodig en dit kunt u gemakkelijk zelf doen.


Subsidie Haarlem


Op dit moment is er in Haarlem geen directe subsidie vanuit de gemeente voor zonnepanelen. Wel heeft De Groene Mug een missie om de bewoners aan te zetten tot nadenken over klimaatverandering. Dit doen ze met bijeenkomsten en het jaarlijkse Mugfest: een jaarlijks duurzaam festival.

Duurzaamheidslening

Wel is er een Duurzaamheidslening beschikbaar. Deze lening is er voor huiseigenaren en zelfs particuliere huurder. Met de Duurzaamheidslening kunt u een lening tot € 25.000,- aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Benieuwd hoeveel u nodig heeft?
Veelgestelde vragen


 
Is het mogelijk om zonnepanelen te kopen in Haarlem?
Ja, Haarlem is één van de beste steden om zonnepanelen te laten installeren. Bekijk op deze pagina de belangrijkste punten waar u op wilt letten bij de aanschaf en installatie.
Zit er subsidie op zonnepanelen in Haarlem?
Nee, in 2020 is er geen subsidie voor zonnepanelen in Haarlem. Wel is er een speciale Duurzaamheidslening én zijn er initiatieven vanuit de gemeente.
Hoelang duurt het voordat de investering is terugverdient?
De terugverdientijd van een volledige installatie is gemiddeld 7 jaar.
Wat is het rendement van zonnepanelen in Haarlem?
Het rendement van zonnepanelen in Almere is ongeveer 12,9%.

STUUR ONS EEN BERICHT

[email protected] | 085 401 1356