Zonnepanelen Alkmaar

Zonnepanelen in Alkmaar kopen? Steeds meer inwoners van deze historische stad kiezen voor duurzame energie. Met zijn pittoreske grachten en groene landschappen biedt Alkmaar niet alleen een prachtig decor, maar ook een perfecte locatie voor zonnepanelen.

15+

jaar ervaring

Zonnepanelen kopen in Alkmaar?

Alkmaar loopt voorop in de transitie naar groene energie. Het aantal huishoudens met zonnepanelen is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Zonnepanelen zorgen ook in Alkmaar voor een flinke besparing op je energierekening.

Zonnepanelen in Alkmaar

Overweeg je om zonnepanelen in Alkmaar te kopen? De keuze voor zonnepanelen is niet alleen een investering in groene energie maar ook een slimme financiële beslissing. Alkmaar loopt voorop in de transitie naar duurzame energie, maar wat is belangrijk?

Zonuren in Alkmaar

Alkmaar, gelegen in Noord-Holland, geniet van een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat er doorheen het jaar voldoende zonne-energie beschikbaar is om zonnepanelen efficiënt te laten werken. 

Gemiddeld kent Alkmaar ongeveer 1770 uur aan zonneschijn per jaar. Dit is een stuk meer dan in bijvoorbeeld Haarlem of Amsterdam

Deze hoeveelheid maakt de stad tot een uitstekende locatie voor huishoudens en bedrijven die overwegen om op zonne-energie over te stappen.

.

Is jouw dak geschikt?

Is jouw dak wel geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? De volgende punten zijn hierbij cruciaal:

 • Oriëntatie: Ideaal gezien wijst je dak naar het zuiden, maar oost-west opstelling kan ook effectief zijn.

 • Hellingshoek: Een hellingshoek rond de 35 graden wordt als optimaal beschouwd.

 • Schaduw: Let op eventuele schaduwval door bomen of omliggende gebouwen gedurende de dag.

 • Daktype: Zowel pannendaken als platte daken lenen zich goed voor installatie. Het materiaal en de staat van het dak kunnen beïnvloeden welke montagesystemen geschikt zijn.

Het evalueren van deze aspecten kan complex lijken, maar MetDeZon heeft een gratis DakCheck om jouw specifieke situatie te beoordelen.

MetDeZon zonnepanelen in Alkmaar

Nadat je een offerte hebt aangevraagd krijg je een helder advies van MetDeZon. Zodra je het eens bent met ons advies, zal in de weken daarna de installatie al plaatsvinden. Over het algemeen zijn de zonnepanelen dan binnen 1 werkdag geplaatst.

1. Offerte aanvragen

2. Thuisbezoek

3. Montage

4. Energie opwekken


Vraag offerte aan

Altijd een oplossing die past


Het kiezen voor MetDeZon betekent ook dat je kiest voor duurzaamheid en kwaliteit. Ze werken uitsluitend met topmerken zoals Jinko, Solarwatt, SMA, GoodWe en Enphase. Dit garandeert niet alleen een lange levensduur maar ook een milieuvriendelijke productieproces.

 

Wanneer je overweegt zonnepanelen in Alkmaar te installeren, is het essentieel om een betrouwbare partner aan je zijde te hebben. MetDeZon staat bekend als zo'n partner die niet alleen hoogwaardige zonnestroomsystemen levert, maar ook deskundig advies biedt voor jouw specifieke situatie. 

Je investering verdien je gemiddeld binnen 4 tot 6 jaar terug, waarna je profiteert van gratis stroom.

Gratis DakScan

De gratis DakScan helpt bepalen hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en wat dit jou kan opleveren. Het maximaliseren van het rendement uit jouw zonnepanelen begint met deze stap. De perfecte samenstelling van het systeem wordt afgestemd op jouw verbruik en de eigenschappen van je dak. 

Financiering als oplossing

Als financiering een drempel vormt, biedt MetDeZon samen met Lender & Spender soepele leningsmogelijkheden aan voor de aanschaf van zonnepanelen zonder spaargeld. Met heldere voorwaarden en de optie tot boetevrij extra aflossen, kun jij zonder zorgen investeren in groene energie.

Maak gebruik van deze kans om bij te dragen aan een duurzamer Alkmaar terwijl je bespaart op lange termijn energiekosten. Jouw persoonlijke adviseur bij MetDeZon zal ervoor zorgen dat alles naadloos verloopt, van eerste contact tot installatie en daarbuiten.

Onze klanten in Alkmaar:

 • Jaap Oosterhof
  In 2013 een kompleet zonnepanelen pakket gekocht. Altijd goed gewerkt. Nu door een onhandigheid van mijzelf de connectors van de omvormer stuk. Na kontakt met MetDeZon snelle reactie. Zelfde dag vervangende connectors verzonden. Uitmuntende service.
  Jaap Oosterhof
 • Nicolaas Kabel
  Mijn 5 jr oude omvormer leek niet helemaal correct te werken. Opgestuurd ter controle maar probleem kon niet makkelijk gevonden worden. Binnen 3 dagen had ik een nieuwe omvormer in huis omdat MetdeZon dit de beste oplossing vond. Reparatie zou langer gaan duren. Topservice!
  Nicolaas Kabel
 • Marianne van der Sluijs
  Naar aanleiding van goede ervaringen van de buren, ook bij ons en onze zoon laten plaatsen. Nette, snelle werkers en prima service! Niks te klagen dus.
  Marianne van der Sluijs
 • Ageet Blom
  Heel goed geholpen, eerst zonnepanelen, 2 maanden later een compleet vernieuwde meterkast. De mannen werken heel hard en netjes, zeer tevreden!
  Ageet Blom
 • Marcel Kielliger
  Voor de 2e keer de installatie laten aanleggen door met de zon. Scherpe offerte, snelle levering, goed meedenken met de klant en positieve eerdere ervaring heeft mij weer doen besluiten om Met de Zon in Zee te gaan. Systeem werkt nu sinds augustus weer optimaal. Ik zal ze iedereen aan willen bevelen.
  Marcel Kielliger
 • Arne Janssen
  Wat veel bedrijven niet aan durven, doet Met De Zon het juist wel. Op ons Bitumen dak hebben ze snel en zeer vakkundig 8 panelen gemonteerd. Wij zijn zeer tevreden.
  Arne Janssen
 • Etienne Smets
  Op basis van advies van een vriend zonnepanelen besteld bij MetDeZon. Nette verkoper met een passend advies. Na ondertekening offerte al een plaatsingsafspraak binnen 8 weken. Bij plaatsing zeer kundige, vriendelijke jongens en harde werkers! Nette afwerking van de elektriciteit, ondanks de lastige hoekjes. Nu nog mooi weer!
  Etienne Smets

Tips om te verduurzamen

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622