Relay Check Fail:

 

Relay check fail is een storing die heel veel voor komt. De relais in uw omvormer zijn stuk en dienen vervangen te worden. Helaas is Omnik failliet en leveren zij geen enkel product meer. Gelukkig hebben wij nog wat relais liggen hier op de zaak. Wij kunnen echter alleen hier in het magazijn in De Rijp voor u deze storing verhelpen. Wij moeten namelijk het apparaat open schroeven, printplaat losmaken, de oude relais eruit solderen en nieuwe relais er in solderen en dat kunnen wij helaas niet op locatie doen. 

Het apparaat afkoppelen is ook niet heel spannend en wij gaan u stap voor stap uitleggen hoe u dit kunt doen.

Stap 1 is altijd eerst de werkschakelaar in de meterkast uitschakelen van de zonnepanelen. Vervolgens zet u de omvormer aan de onderkant van het apparaat uit. Daarna gaat u ook bij de onderkant van het apparaat de connectoren losmaken, die zitten met een klik systeem in elkaar geklikt.

Vervolgens aan de rechteronderkant van het apparaat ziet u een stroomkabel. Er zit een klein zwart palletje die u kunt indrukken met iets smals (denk aan een punttang of kleine platte schroevendraaier) en vervolgens trekt u voorzichtig de kabel naar beneden. Alles is nu los en u kunt de omvormer omhoog tillen en naar u toe.

Als u het apparaat hierheen brengt bent u meer dan welkom op werkdagen van ma t/m vrijdag van 09:00 t/m 12:00 en van 13:00 t/m 16:00.

Wel is het advies uw Omnik z.s.m te vervangen voor een andere omvormer. De Omnik heeft zijn levensduur wel gehad. Ook kan de Omnik niet goed omgaan met de huidige netspanning van nu waardoor ze vaker en lang uitslaan waardoor u veel opbrengsten kan missen. Verder bij een nieuwe omvormer heeft u weer inzage in wat het systeem opbrengt en doet. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

  

Service aanvraag voor MetDeZon:

 

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622