Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Zonnepanelen vergelijken

 • Zonnepanelen kopen en vergelijken

  Uw zonnepanelen kopen en vergelijken, hoe weet u als consument welke zonnepanelen het beste passen bij uw persoonlijke situatie?Zonnepanelen test Regelmatig horen en zien wij uitspraken zoals “Als beste getest” in ons "onafhankelijk" laboratorium. Laat uzelf niet misleiden door dit soort online verkoop trucs. Het kopen van zonnepanelen en het vergelijken is absoluut geen hogere wiskunde. Elk respectabel merk zonnepanelen levert gewoon wat de fabrikant opgeeft qua vermogen, net zoals bij auto’s, computers, huishoudelijke apparaten enz. Als u een auto koopt met een topsnelheid heeft van 170 km/h, dan zal deze geen topsnelheid hebben van 140 km/h en ook niet van 200 km/h.

  Wat dan wel?  Elk zonnepaneel wat de fabriek verlaat is voorzien van een zogenaamd “flash test” rapport. U kunt meer lezen over de werking van een flash test in dit artikel. Een voorbeeld van een flash test kunt u bekijken op deze link: Voorbeeld flash rapport In dit flash rapport staat het vermogen aangegeven in van watt, bijvoorbeeld 260,1 Wp, wat uw paneel moet kunnen opwekken bij optimaal zonlicht. Dit certificaat is de basis van uw garantie. Als uw zonnepaneel te weinig opwekt zal de fabrikant als eerste de flash test data bekijken in zijn archief. Als deze bijvoorbeeld 250 Wp aangeeft terwijl uw zonnepaneel als zijnde 260Wp aan u is verkocht dan heeft uw leverancier gesjoemeld en kunt u niet terecht bij de fabrikant, hoe vervelend dat ook is.

  Mocht blijken dat het vermogen niet word gehaald en de flash data kloppen wel, dan kunt u aanspraak maken op garantie. Als uw zonnepanelen leverancier dit soort data niet kan overleggen dan weet u direct wat voor een vlees u in de kuip heeft! Ook kunt u zelf het serienummer van uw paneel checken op de website van diverse fabrikanten waarbij u zelf kunt zien welk vermogen uw zonnepaneel heeft op uw dak zodat u zeker weet dat u de goede spullen geleverd heeft gekregen van uw leverancier.

  Nagenoeg alle zonnepanelen zijn tegenwoordig voorzien van een TÜV certificaat. Dit certificaat staat garant voor een onafhankelijke test uit het testlaboratorium van TÜV Rheinland of een ander TÜV laboratorium, te vergelijken met ons Nederlandse KEMA keur. Alle zonnepanelen in het assortiment van MetDeZon zijn voorzien van een TÜV testcertificaat. Dit geld voor bijna alle merken zonnepanelen die actief zijn op de Europese zonnepanelen markt.

  Meten is echt weten! Als laatste controleren wij bij MetDeZon altijd de zonnepanelen welke in onze magazijn arriveren met een geijkt TRI-KA meetapparaat. Hiermee kunnen we de opbrengst van ieder zonnepaneel nauwkeurig testen. Wilt u weten hoe dit werkt bekijk dan de volgende video:

  TRI-KA Zonnepanelen test

   

  Mocht u dus testen lezen van zonnepanelen die opeens veel meer of minder blijken op te wekken dan door de fabrikant opgegeven dan weet u dus dat u op de verkeerde website aan het rondkijken bent.........

1 artikel(en)
Loading...