Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Zonnepanelen subsidie en zonneboilers subsidie, MetDeZon Regelt!

Stand van zaken 16 November 2015:

Onlangs is door de overheid bekend gemaakt dat er in 2016 een subsidieregeling komt voor zonneboilers en zonnepanelen. Daarnaast wordt de huidige SDE+ subsidieregeling, welke mogelijkheid biedt voor het aanvragen van zonnepanelen subsidie voor installaties met een vermogen groter dan 15 kWp, verruimd tot 8 miljard euro. De planning is om de nieuwe regelingen per 1 januari 2016 in werking te laten treden.

Het aanvragen van SDE+ subsidie kunt u zelf maar dit kan veel tijd kosten. MetDeZon kan u hierin uiteraard begeleiden en ontzorgen. Niet alleen bespaart u hiermee uw kostbare tijd, ook vergroot dit de kans op de daadwerkelijke toekenning van de subsidie. Door jarenlange ervaring in de subsidiewereld weet MetDeZon als geen ander hoe dit werkt.

Klik hier voor meer informatie

BTW TERUGVRAGEN OVER DE AANKOOP VAN UW ZONNEPANELEN:

Minister_KampVoor particulieren blijft de BTW teruggave van uw zonnepanelen systeem ook in 2016 mogelijk. Als u in 2016 zonnepanelen koopt, kunt u de betaalde BTW over uw aankoop bij de belastingdienst blijven terug vorderen. MetDeZon regelt dit voor u. In het belastingplan 2016 wordt aan deze teruggave niet getornd. Hierdoor krijgt deze teruggave een structureel karakter.

SALDEREN ZONNEPANELEN:

De afgelopen maanden is er onrust ontstaan in de markt door ongefundeerde uitspraken op diverse websites. Immers, de onduidelijkheid over het salderen is al sinds juli 2014 van de baan. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de rentabiliteit en terugverdientijd van de zonnepanelen. Minister Kamp heeft in heldere formulering aan de Tweede Kamer gemeld dat het salderen gehandhaafd zal blijven. De salderingsregeling is een goede en eenvoudige regeling die duurzaam decentrale opwekking goed stimuleert, stelt hij. Minister Kamp adviseert de kamer hier zeker aan vast tot houden tot 2020. Wel stelt hij dat de salderingsregeling erg royaal is en in 2017 geëvalueerd zou moeten worden, zodat er voor nieuwe installaties vanaf 2020 een nette overgangsregeling kan komen. Hiervoor is ook ruim draagvlak in de Kamer.

U kunt hierover meer lezen op deze link van Holland Solar

Loading...