Zonnepanelen Almere: in 2022 energieneutraal


zonnepanelen Almere kopen
Zonnepanelen nodig in Almere? Er zijn steeds meer inwoners die de stap maken om over te gaan op zonne-energie. Zo bespaart u direct een hoop geld op de energierekening. Daarnaast verkleint u ook uw ecologische voetafdruk. Op deze pagina staat alles over zonnepanelen kopen in Almere en van welke subsidies u in 2020 kunt profiteren.

Op dit moment heeft al meer dan 12% van de koopwoningen in Almere een zonnepanelen installatie laten plaatsen. Hierdoor draagt Almere goed bij aan het gezamenlijke doel in Nederland: energieneutraal zijn in 2050. De Rijksoverheid vermeldt als doel voor 2023, dat 16% van de totale verbruikte energie uit duurzame bronnen moet komen. Door zonnepanelen aan te schaffen helpt ook u mee aan om deze doelstelling te behalen.

De gemeente zelf wilt dat er veel zonnepanelen op de daken komen te liggen. Daarom is er een doelstelling vanuit de gemeente. De stad wilt in 2022 namelijk hélemaal energieneutraal zijn. Om dat te halen moeten er nog een hoop zonnepanelen bij. Toch is het een stap in de juiste richting. Je bespaart eenvoudig op de energierekening én helpt mee aan een energieneutrale samenleving. Almere geeft energie én bespaart energie. Dat is door het initiatief vanuit de gemeente.


Zonnepanelen kopen in Almere


Huizen met zonnepanelen in Almere

MetDeZon is dé onafhankelijke zonnepanelen installateur in Almere. De plaatsing van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door eigen installateurs van MetDeZon. Daarnaast geven we graag een oprecht advies over hoe zonnepanelen te plaatsen op uw dak.

Door grote verschillen in hoog- en laagbouw zijn er veel verschillende mogelijkheden waarop zonnepanelen kunnen worden geplaatst. De adviseurs van MetDeZon weten precies wat er voor uw situatie goed gaat werken. Benieuwd wat zonnepanelen in uw situatie kunnen opleveren?


Btw terugvragen

Natuurlijk is MetDeZon bereid om te helpen bij het doen van de btw aangifte. Hiermee bespaart u een hoop werk. Wanneer u van plan bent om in Almere zonnepanelen te kopen, kunt u de btw terugvragen. Dit doet u bij de Belastingdienst. Meer informatie over het doen van de btw aangifte kunt u natuurlijk opvragen. Ook helpen we u er sowieso bij. Wees dus niet bang, MetDeZon zorgt voor een flexibel verloop bij een zonnepanelen installatie.

Opbrengst

opbrengst subsidie De opbrengst van zonnepanelen in Almere is goed. Almere is een stad waar de zon vaak schijnt. In verhouding tot de rest van Nederland schijnt de zon méér in Almere dan in de rest van ons land (gemiddeld). In 2015 waren er 1850 zonne-uren. Wanneer u een zonnepanelen installatie in de ideale conditie, gericht op het zuiden en met een hoek van 35 graden, hebt kunt u flink wat besparen. De opbrengst van 10 Deluxe panelen (3.200 WP) is dan per jaar gemiddeld 2.820 kWh.

Doordat de zon vaker schijnt is de opbrengst van de zonnepanelen hoger dan in andere steden. U kunt tot wel 90% zelfvoorzienend worden in energie. Dat betekend dat de kosten van de energierekening flink zullen dalen. Benieuwd met hoeveel uw energierekening zal dalen?


Rendement

Het rendement van zonnepanelen in Almere is ongeveer 12,2%. Dat komt neer op een zonnepanelen rendement wat circa 10 keer hoger is dan wanneer u geld op de bank laat staan (bij een hoge rente van 1,2%)! Bovendien zorgt u ervoor dat uw woning met zonnepanelen CO2-neutraal is.

Hiermee verdient u vaak al binnen 7 jaar uw complete investering terug. Daarna kunt u profiteren van ieder jaar opnieuw een grote besparing op de energierekening. Zonder dat daar extra kosten voor zijn. Zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 jaar mee.


Subsidie op zonnepanelen in Almere


Een subsidie op zonnepanelen is mooi meegenomen. Er is in 2020 geen standaard subsidiemogelijkheid voor zonnepanelen in Almere. Wel zijn er verschillende interessante leningen beschikbaar waar u van kunt profiteren, zoals de Energiebespaarlening.

Iedere huiseigenaar in Almere kan zien welk deel van het dak gebruikt kan worden voor de plaatsing van panelen. Volgens de website van de gemeente Almere kan dit op de Zonatlas worden afgelezen. Toch gebeurt het dat de Zonatlas geen resultaat laat zien. MetDeZon kan u hierbij helpen. We geven u graag een goede indicatie van wat zonnepanelen u kunnen opbrengen.


Veelgestelde vragen


  • Is het mogelijk om zonnepanelen te kopen in Almere?
  • Ja, Almere is één van de beste steden om zonnepanelen te laten installeren. Bekijk op deze pagina de belangrijkste punten waar u op wilt letten bij de aanschaf en installatie.
  • Zit er subsidie op zonnepanelen in Almere?
  • Nee, in 2020 is er geen subsidie voor zonnepanelen in Almere. Wel zijn er verschillende interessante leningen beschikbaar.
  • Hoelang duurt het voordat de investering is terugverdient?
  • De terugverdientijd van een volledige installatie is gemiddeld 7 jaar.
  • Wat is het rendement van zonnepanelen in Almere?
  • Het rendement van zonnepanelen in Almere is ongeveer 12,2%.

STUUR ONS EEN BERICHT

[email protected] | 085 401 1356