MetDeZon Zonnepanelen | Uw Zonnekeur installateur

Het Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Elke Zonnekeur-installateur voldoet aan een aantal strenge criteria en wordt getoetst op de onderdelen: vaardigheid, bedrijfsvoering en producten. Hieronder meer informatie over de getoetste onderdelen:

Vaardigheid

De installateur is erkend door onafhankelijke Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). Deze erkenning vereist aantoonbare bekwaamheid op alle gebieden van het vak: van de theoretische kennis over de werking en rendement van zonne-energie tot en met montage op het dak en aansluiting op het lichtnet of waterleiding. Examens op dit gebied worden afgenomen door exameninstituut CITO.

Bedrijfsvoering

De installateur houdt zich aan geldende normen en voorschriften. Daaronder vallen ook normen voor veiligheid van de opgeleverde installatie. De installateur houdt een degelijke administratie bij van elke installatie, zodat eventuele problemen later goed op te sporen zijn.

Producten

De installateur levert producten van aantoonbare kwaliteit. De kwaliteit van de producten is door uniforme productspecificaties vergelijkbaar en toetsbaar. Het biedt minimaal 5 jaar garantie op de geleverde materialen. Op het werk van de installateur is de garantie conform de bepalingen van UNETO-VNI (24 maanden op het werk en 3 jaar op de capaciteit). Hij voorziet de klant van een duidelijk opleverformulier en alle relevante garantiebepalingen.

Handhaving

Goede handhaving is van essentieel belang voor de betrouwbaarheid van Zonnekeur. Er wordt daarom met regelmaat getoetst of de certificaathouder voldoet aan de beoordelingsrichtlijn. Elke twee jaar wordt een administratieve controle uitgevoerd en een controle van een gerealiseerde installatie.
VRAGEN OF OPMERKINGEN?
BEL 085 401 1356 OF MAIL [email protected]

STUUR ONS EEN BERICHT

[email protected] | 085 401 1356