Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Wifi Koppeling

De Omnik omvormers beschikken over WiFi (optioneel). We merken dat klanten moeite hebben met het koppelen van de WiFi. Hieronder wordt stap voor stap aangeven hoe u dit moet doen. Om probleemloos te koppelen is het van belang dat u alles goed doorleest en alle stappen controleert en ook neemt.


Let op: - Voor u begint moet uw thuisnetwerk wel aan de volgende eigenschappen voldoen. - Uw netwerk naam van de router mag alleen uit letters en cijfers bestaan. Speciale tekens en spatie's worden niet geaccepteerd ( _)(*&^%$#@! ) - Uw netwerk wachtwoord van de router mag alleen uit letters en cijfers bestaan. - Speciale tekens en spatie's worden niet geaccepteerd ( _)(*&^%$#@! ) - Virus scanners moeten tijdelijk uit staan omdat ze vaak de verbinding niet accepteren omdat de verbinding niet veilig zou zijn. - Het kanaal van de omvormer moet tussen 1 en 10 staan. Zorg dat de encryptie van de router op WPA2 PSK staat met een AES versleuteling.

wifi-verbinding 1. Ga naar uw WiFi verbindingen en selecteer het AP_60**** netwerk en maak hier verbinding mee. Er zal een melding komen dat u een beperkte verbinding heeft. Dit is normaal en kunt u negeren.

 


admin-nw

 

 

 

2. Open een internet browser bv Chrome, Internet Explorer, FireFox, Safari. Voer in de browser 10.10.100.254 in zoals boven staat aangegeven. Log in met de gebruikersnaam "admin" en wachtwoord "admin"


Wizard netwerken 3. Als u bent ingelogd kiest u voor de "Wizard" Klik vervolgens op "Start"

4. Selecteer uw thuisnetwerk en klik op Next. Let op: - De RSSI mag niet onder de 15% zitten anders heeft u een kans op een onstabiele verbinding. - Als dit het geval is dan kunt u overwegen om een WiFi extender aan te schaffen om het signaal te versterken. Zie http://bit.ly/1R4jNGk - Zorg dat de encryptie van de router op WPA2 PSK staat met een AES versleuteling.

 


 

5. Voer nu uw WiFi wachtwoord in en klik op Next.

Let op: - Uw netwerk wachtwoord van de router mag alleen uit letters en cijfers bestaan. Speciale tekens en spatie's worden niet geaccepteerd ( _)(*&^%$#@! ) TIP: Vink "Show Password" aan om te zien dat u 2x hetzelfde wachtwoord in typt.


Instellingen compleet 6. Bij dit scherm hoeft u niet te doen. U kunt op next klikken.


7. Klik vervolgens op OK. De omvormer is nu gekoppeld aan uw thuisnetwerk. Ga weer naar uw WiFi verbindingen en maak weer verbinding met eigen netwerk.


Link website

8. Open een internet browser bv Chrome, Internet Explorer, FireFox, Safari. Typ in de adresbalk www.omnikportal.com in en druk op enter.


Inlog 9. Klik op Register Now


Omnik-portal 10. Vul hier de gevraagde gegevens in en klik op Next


Nieuw-account 11. Vul de gevraagde gegevens in.

Let op: - Timezone moet op Amsterdam staan. - System size is in kWp dit houdt in dat u als u 3200WP heeft u dus 3,2kWp moet invullen. - Feed_in Tariff is het tarrief per kilowatt dat u betaald aan de energie leverancier. Dit tarief vind u op uw afrekening. U kunt ook het landelijk gemiddelde nemen van 0.23 cent. Vergeet niet Euro te selecteren. - Datalogger SN is het nummer van de wifi kaart. Dat is het zo geheten AP_netwerk waar u eerder mee verbonden bent geweest. (eerste foto) - U hoeft alleen maar de cijfers in te voeren.


12. Klik op complete en de registratie is voltooid en uw systeem is binnen 5 minuten uitleesbaar.


Loading...