Wat is het rendement van zonnepanelen?

Gepubliceerd
3 januari 2023

Laatst bijgewerkt
3 januari 2023

Leestijd
2 minuten

Het rendement van zonnepanelen verwijst naar de verhouding tussen de hoeveelheid zonlicht die op een zonnepaneel valt en de hoeveelheid elektriciteit die het paneel produceert. Dit wordt meestal uitgedrukt als een percentage.

Het rendement van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder het type zonneceltechnologie, de efficiëntie van de materialen, de kwaliteit van de productieprocessen en de omgevingsomstandigheden waarin de panelen worden geplaatst.

Moderne zonnepanelen hebben doorgaans een rendement tussen de 15% en 25%, afhankelijk van het type technologie en de kwaliteit van het paneel. Dit betekent dat ongeveer 15% tot 25% van het zonlicht dat op het paneel valt, wordt omgezet in elektriciteit.

Het is belangrijk om te onthouden dat het rendement van zonnepanelen kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de hoek en oriëntatie van het paneel ten opzichte van de zon, de temperatuur en de hoeveelheid schaduw op het paneel. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van zonnepanelen te kijken naar het totale systeemrendement, inclusief de omvormer en eventuele bekabeling, om een realistisch beeld te krijgen van de opbrengst die het systeem kan leveren.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622