Wat is een thuisbatterij en hoe werkt deze?

Gepubliceerd
3 januari 2023

Laatst bijgewerkt
3 januari 2023

Leestijd
2 minuten

Energie opslaan
Een thuisbatterij is een apparaat dat elektriciteit kan opslaan die wordt geproduceerd door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Hierdoor kan de opgeslagen elektriciteit later worden gebruikt wanneer de energieopwekking niet optimaal is, zoals op bewolkte dagen of ’s nachts.

Een thuisbatterij werkt door de elektriciteit die wordt geproduceerd door de zonnepanelen of andere energiebronnen te verzamelen en op te slaan in batterijcellen. Deze batterijcellen bevatten chemische stoffen die elektriciteit kunnen opslaan en afgeven wanneer dat nodig is.

Wanneer de opgewekte elektriciteit niet voldoende is om in de energiebehoeften van het huis te voorzien, kan de opgeslagen elektriciteit uit de thuisbatterij worden gebruikt. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen en de energierekening te verlagen.

Thuisbatterijen worden vaak geïnstalleerd door zonnepaneelinstallateurs en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten, afhankelijk van de specifieke behoeften van het huishouden. Sommige thuisbatterijen zijn ook uitgerust met slimme software die kan helpen bij het optimaliseren van de energieopslag en -afgifte, waardoor de efficiëntie en kostenbesparingen verder kunnen worden verbeterd.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622