Waar moet je op letten bij de aanschaf van Zonnepanelen?

Gepubliceerd
3 januari 2023

Laatst bijgewerkt
3 januari 2023

Leestijd
2 minuten

Als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, zijn er verschillende aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Hieronder staan tien belangrijke aandachtspunten:

 1. Dakconditie:
  Controleer of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en of het dak in goede conditie verkeert. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar, dus u wilt er zeker van zijn dat uw dak deze levensduur kan ondersteunen.
 2. Richting en hoek:
  De richting en hoek van de zonnepanelen zijn belangrijk voor de opbrengst. De ideale hoek en richting hangen af van uw locatie en kunnen de opbrengst van uw zonnepanelen beïnvloeden.
 3. Vermogen en rendement:
  Het vermogen van de zonnepanelen en het rendement van de omvormer zijn belangrijk voor de prestaties van uw zonnepanelen. Kies zonnepanelen met een hoog vermogen en rendement voor maximale opbrengst.
 4. Garanties:
  Controleer de garanties op de zonnepanelen en omvormer. Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de garanties voor het geval er problemen optreden.
 5. Installateur:
  Kies een gecertificeerde en ervaren installateur voor de installatie van uw zonnepanelen. Controleer de referenties en ervaring van de installateur voordat u een beslissing neemt.
 6. Prijs:
  De prijs van de zonnepanelen is belangrijk, maar kies niet alleen op basis van de prijs. Zorg ervoor dat u kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen kiest die passen bij uw budget.
 7. Onderhoud:
  Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, maar controleer of er eventueel schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn en hoe u deze het beste kunt uitvoeren.
 8. Vergunningen:
  Controleer of er vergunningen nodig zijn voor de installatie van zonnepanelen in uw gemeente. Informeer bij uw gemeente of u hiervoor een vergunning nodig heeft.
 9. Verzekering:
  Controleer of uw verzekering de installatie van zonnepanelen dekt en zorg ervoor dat uw zonnepanelen verzekerd zijn tegen schade.
 10. Financiering:
  Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen. Informeer bij uw bank of energieleverancier naar de mogelijkheden voor financiering.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622