Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Veelgestelde vragen over Zonnepanelen en Zonne-energie

 

Kan ik zonnepanelen zelf monteren?

Ja, Afhankelijk van hoe handig u bent, kan dat. Maar wij kunnen het ook voor u laten doen door gecertificeerde installateurs. Bent u niet tevreden over de installatie, dan krijgt u uw geld terug.

 montage


Kan ik geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen?

Ja, als u geen geld hebt voor zonnepanelen, kunt u dat ook lenen. Doordat de Nederlandse overheid garant staat kan dit tegen een zeer goedkoop rentetarief. MetDeZon is een geautoriseerd MeerMetMinder aanbieder. Als MeerMetMinder aanbieder kunnen wij u helpen met het verzorgen van groene leningen bij diverse aangesloten banken zoals ABN, Rabobank, ING, etc. Hierover kunt u informeren bij onze afdeling verkoop.

Lenen


Krijg ik belastingvoordeel als ik zonnepanelen aanschaf?

Ja, als u een set zonnepanelen plaatst, ontvangt u direct belastingvoordeel. U wekt namelijk zelf energie op. Hierover betaalt u geen belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaalt u 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot 451,50 euro per jaar.

Euro icon


Waarom zijn jullie zonnepanelen goedkoper dan elders?

Rechtstreeks importeren betekent direct voordeel. Wij importeren rechtstreeks, zonder gebruik te maken van de tussenhandel. Dit voordeel geven we aan jou terug.

 Goedkoper


Welk onderhoud pleeg ik aan mijn zonnepanelen?

Geen, onze producten zijn onderhoudsvrij. Doordat de panelen schuin worden geplaatst, regent vuil er bij de eerste regenbui gewoon weer vanaf. U hoeft dus niet met een schoonmaakdoek het dak op.

 Regendrurppel


Werken mijn apparaten wel goed op zonne-energie?

Uiteraard. De opgewekte energie wordt via een omvormer, die u op uw stopcontact aansluit, geschikt gemaakt voor uw apparaten in huis. Schijnt de zon niet, dan zit u niet opeens zonder stroom, want de omvormer heeft het overschot wat u op zonnige dagen heeft opgewekt teruggestuurd op het electriciteitsnet. Op minder zonnige dagen kunt u deze energie gewoon weer gebruiken. In het vakjargon heet dit Salderen. U merkt er dus niets van, alléén in uw portemonnee.

Lamp


Zonnepanelen in het bewolkte Nederland?

Jazeker! Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op een mooie zomerdag, maar ook gewoon van daglicht. De zon aan de Franse riviëra geeft maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het bewolkte Nederland. En wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Anders zou u op bewolkte dagen niets kunnen zien! Kortom, zonnepanelen werken ook uitstekend op bewolkte dagen.

Paraplu 


Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?

Nee, alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet u een vergunning aanvragen bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg.

Vergunning 


Hoe verdien ik mijn investering terug

Investeren in zonnepanelen kost best veel geld, maar niet investeren kost u nóg meer geld. Met een set zonnepanelen bent u onafhankelijk van energiebedrijven waarvan de energieprijs maar blijft stijgen. Met zonne- panelen kan uw energieprijs voor stroom terug naar 0 euro. Geen nare verrassingen meer op de deurmat! Kortom, een eenmalige aanschaf van zonnepanelen is goedkoper dan maandelijks de energierekening te blijven betalen. De aanschaf van zonnepanelen verdient zichzelf altijd terug.

Koffie kop 


Hoe verreken ik m'n verbruik & opbrengst met het energiebedrijf?

Zonnepanelen werken 's nachts niet, terwijl u wél energie verbruikt voor bijvoorbeeld de koelkast. Als uw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat u op dat moment verbruikt. Uw koelkast werkt dan in de nacht op het overschot aan energie wat u overdag terug heeft geleverd aan het electriciteitsnet. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil verrekent u automatisch met uw energiebedrijf.

Rekenmahcine


Hoeveel panelen heb ik maximaal nodig?

Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kunt u terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt u het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal watt aan zonnepalen welke u nodig hebt om uw totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.

Zonnepaneel


Is zonne-energie veilig?

Uiteraard. Al onze producten zijn gecertificeerd, óók op het gebied van veiligheid. Dit betekent dat onze zonnepanelen even ongevaarlijk zijn als elk ander huishoudelijk apparaat.

 Bloem

Loading...