Maximaal vermogen
Ongeëvenaarde betrouwbaarheid
Nummer 1 wat betreft duurzaamheid
Sunpower zonnepanelen


Zelf groene stroom opwekken met Sunpower zonnepanelen? Dan kiest u voor de meest krachtige keuze in de markt. Naarmate energiekosten stijgen en milieuvervuiling een steeds groter probleem in Nederland is wordt zonnepanelen kopen steeds aantrekkelijker.
Sunpower heeft de meest efficiënte en duurzame panelen op de markt in 2020. Ook is de garantie van Sunpower panelen het meest uitgebreid. Door deze combinatie is het één van de populairste merken in de zonnepanelenmarkt.
Wanneer u zich in de zonnepanelen van Sunpower verdiept zal bekend worden dat zowel het rendement als de opbrengst van Sunpower erg hoog ligt. Op deze pagina komt u erachter:
Waarom Sunpower zonnepanelen kopen?
Sunpower MAXEON 3 zonnepanelen
De Sunpower zonnepanelen prijs van MetDeZon
Alles over het merk Sunpower
Heeft u interesse in Sunpower? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Waarom Sunpower zonnepanelen kopen?

1Er zijn tal van redenen om Sunpower panelen te kopen. Hieronder bespreken we de belangrijkste, zodat u weet waarom u deze Sunpower wilt gaan kopen.
Lees verder

25 jaar garantie - hetzelfde als prestatiegarantie?

Wanneer u besluit een zonnepanelen pakket van Sunpower te kopen profiteert u van een hoge garantie van 25 jaar. Dit is niet dezelfde 25-jarige garantie als bij andere merken. Vaak geven andere zonnepanelen merken een prestatiegarantie van 25 jaar. Hiermee wordt bedoeld dat de panelen een levensduur garanderen van 25 jaar. Reparaties en onderhoud vallen hier niet onder. Wanneer er een paneel defect gaat, zal het merk dit niet dekken.

sunpower garantie

De Sunpower garantie is - naast 25 jaar prestatiegarantie - 25 jaar productgarantie. Dit houdt in dat de zonnepanelen ook bij een defecte module onder de garantie vallen. Dit is makkelijk te regelen door enkel één telefoontje te plegen. Dan komt er een monteur langs om de module onder de garantievoorwaarden te repareren.

Bij andere merken is de productgarantie vaak slechts 10 jaar. Sunpower kan een productgarantie van deze termijn aanbieden, doordat de zonnepanelen haast nooit defect gaan. Het ratio waarin de Sunpower panelen defect gaat is 27:1.000.000. Eén op de 37.000 zonnepanelen gaat slechts defect. Dit aantal is onwaarschijnlijk laag.

Wat is de kans op een defect?

De kans op een defect bij Sunpower zonnepanelen is 1 op 2.500 gebaseerd op een zonnepanelen installatie van 15 zonnepanelen met +/- 5.000 kWh. De kans is 1 op 2.500 dat er één Sunpower paneel defect gaat.

Waarom is de kans op een defect of reparatie zo klein?

De kans dat een Sunpower zonnepaneel defect raakt is erg klein. Dit komt omdat Sunpower dé oplossing heeft gevonden voor thermische uitzetting. Nu wordt er een speciaal materiaal draad gebruikt. Dit vormt zich bij hoge temperatuur tot een soort gaas. Hierdoor is thermische uitzetting, sowieso voor de eerste 25 jaar, niet aan de orde.

sunpower defect

Ook is de verbinding tussen de zonnecellen erg verbeterd. Daarnaast is de backing van dun koper. Dit is een zacht en kneedbaar metaal. Het voorkomt beschadiging door thermische uitzetting. Daarnaast is dun koper ook perfect om corrosie tegen te gaan. Het enige nadeel is dat koper een duur metaal is. Alternatieven zijn goud en zilver, dus ze hebben wel voor de beste en goedkoopste oplossing gekozen.


Hoge elektriciteitsproductie

Doordat Sunpower zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan vergelijkbare panelen is de opbrengst van Sunpower zonnepanelen erg betrouwbaar. Het meer produceren wordt op verschillende manier gedaan. Hieronder legt MetDeZon uit hoe Sunpower zo effectief groene energie op kan wekken.

Productieproces

Zonnepanelen produceren gebeurt paneel voor paneel. Hierdoor is een zonnepaneel nooit hetzelfde qua output. Wanneer u een zonnepaneel van 345 kWh besteld, zal dit om en nabij deze opwek hebben. Maar bij sommige merken werkt dit in uw nadeel.

De zonnepanelen van Sunpower zijn in dit voorbeeld vaak precies 345 kWh. Toch is er een kans dat jouw paneel net wat méér energie opwerkt. Dit kan doordat Sunpower 0% tot 5% van de opwek naar boven kan uitwijken. Het minimale aantal elektriciteit dat het paneel produceert is in dit geval dus 345 kWh. Dit heet positieve intolerantie.

sunpower zonnepaneelGeen belemmering van zonlicht

Sunpower zonnepanelen zijn volledig onbedekt aan de bovenkant van het paneel. Veel producenten gebruiken op het zonnepaneel een laag fijne draadjes. Dit heet de busbar en dient om om de elektriciteit te verzamelen. Bij Sunpower zit dit aan de achterkant van de zonnecellen waardoor dit het zonlicht niet blokkeert.

sunpower zonnepaneelSommige fabrikanten plaatsen de draadjes op de zonnecellen omdat deze methode goedkoper is. Hierdoor worden de zonnepanelen ook goedkoper, maar minder efficiënt.

Minder last van onderprestatie door schaduw

Wanneer één van jouw zonnepanelen last heeft van schaduw, wordt vaak de prestatie van het complete systeem negatief beïnvloed. De zwakste schakel bepaald hierin de output van jouw zonnepanelen. Sunpower heeft dit probleem getackeld. Doordat aan iedere zonnecel een diode is gekoppeld profiteert u per zonnepaneel van de maximale opbrengst. Niet van enkel de maximale output van de slechtst presterende.


Nieuwe performance panelen

Ongeëvenaarde kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Sunpower heeft conventionele panelen genomen en hebben ze buitengewoon gemaakt. Bekijk in de bovenstaande video alles over de performance van deze zonnepanelen.


Sunpower MAXEON 3 zonnepanelen voor thuis

1De Sunpower MAXEON 3 zonnepanelen zijn de krachtigste van het moment. Elk zonnepaneel kan tot een piekvermogen van 400 Wp behalen.
Lees verder
De efficiency van het paneel is 22,6%. Hierdoor is er geen enkel ander zonnepaneel waarmee u meer elektriciteit kunt opwekken dan met deze Sunpower MAXEON 3 zonnepanelen. De MAXEON 3 zonnepanelen vormen een combinatie van de hoogste efficiëntie, beste garantie en duurzaamheid vandaag de dag op de markt. Hierdoor kunt u meer energie opwekken en meer besparen op de lange termijn.Fundamenteel anders én beter met het beste rendement

Deze Sunpower MAXEON zonnepanelen zijn fundamenteel anders. Het zijn de meest krachtigste en duurzame panelen vandaag de dag. Hieronder vertellen we u kort hoe dit komt.

De MAX3 - of MAXEON 3 - zonnepanelen hebben het hoogste omzettingsrendement van 22,6%. Hierdoor kunnen deze panelen het toppunt van 400 Wp behalen.

Doordat er enkel gebruik wordt gemaakt van de allerbeste materialen heeft u gegarandeerd zonnepanelen van de beste kwaliteit. Koper zorgt ervoor dat de fundering stevig is en de levensduur extra lang.


Specificaties

Bekijk hieronder in de tabel de elektrotechnische gegevens van de Sunpower MAXEON 3.

  SPR-MAX3-400 SPR-MAX3-390 SPR-MAX3-370
Nominale kracht 400 W 390 W 370 W
Vermogenstolerantie +5/0% +5/0% +5/0%
Efficiëntie van het paneel 22,6% 22,1% 20,9%
Nominale spanning 65,8 V 64,5 V 61,8 V
Nominale stroom 6,08 A 6,05 A 5,99 A
Open klemspanning 75,6 V 75,3 V 74,7 V
Kortsluitstroom 6,58 A 6,55 A 6,52 ADe Sunpower zonnepanelen prijs van MetDeZon

1De zonnepanelen prijs van Sunpower is niet de laagste. Zoals in het begin van dit artikel vermeld staat is Sunpower dé zonnepanelen leverancier waar kwaliteit voorop staat. Hierdoor is de prijs niet de goedkoopste. Toch wegen de kosten op tegen de baten. Met dit merk weet u zeker dat u een goede garantie én een goed presterend product hebt.
Lees verder
Daarnaast is de service bij een defect of reparatie van Sunpower erg goed. Hierom hoeft u zich geen zorgen te maken. Daarnaast zal de levensduur van deze hoogste kwaliteit zonnepanelen niet op precies 25 jaar stoppen. Waarschijnlijk kunt u de panelen nog vele jaren later gebruiken. Hierdoor kan het uiteindelijke rendement van Sunpower zonnepanelen vele malen hoger uitvallen dan van een ander, goedkoper, merk.

Het hangt af van wat u belangrijk vindt. Gaat u voor de beste kwaliteit en de beste garantievoorwaarden? Kies dan voor de zonnepanelen van Sunpower. Kiest u liever voor een goedkopere prijs? Dan zijn de merken als JA Solar of Heckert Solar een goede keuze.

Bent u benieuwd wat de Sunpower zonnepanelen prijs van MetDeZon is? Dan helpen we u graag aan een persoonlijk advies op maat. Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan door op onderstaande knop te klikken. Vervolgens kunt u uw gegevens invullen voor een vrijblijvend advies.


sunpower zonnepaneel
Alles over het merk Sunpower

1Sunpower is een groot Amerikaans bedrijf met het hoofdkantoor in Californië. Ooit begonnen als onderzoeksbedrijf in 1985. Vele jaren later overgegaan tot de productie van zonnepanelen. Sindsdien hebben ze al meer dan 30 miljoen panelen laten installeren.
Lees verder
Het assortiment is high-end. Dat wil zeggen dat de zonnepanelen enkel van de beste kwaliteit op de markt zijn. Niet alleen levert Sunpower zonnepanelen aan MetDeZon. Onder andere NASA heeft samengewerkt met Sunpower.

Over de producten

De producten - of zonnepanelen - van Sunpower zijn vooral op basis van monokristallijne zonnecellen. Sommige halen een rendement van boven de 20%. Geen enkele andere fabrikant kan dit behalen. Ze zijn de beste uit de markt voor particulier gebruik.

Heeft u een groot dak, maar weinig budget? Of heeft u weinig ruimte met veel energieverbruik? Met een groot assortiment aan panelen heeft Sunpower de oplossing.

sunpower zonnepaneelWIJ LEVEREN A-KWALITEIT MERKEN & GARANTIES


STUUR ONS EEN BERICHT

[email protected] | 085 401 1356