Sunny Tripower Smart Energy
Klaar voor de toekomst met slimme energieopslag


Besparen op de aankoop van dure energie

Lagere netkosten door het vermijden van verbruikspieken

Gratis zonnestroom verbruiken, zelfs wanneer er geen productie is

Overtollige stroom opslaan en zo overbelasting van het net vermijden

Zonnestroom opwekken, opslaan en flexibel verbruiken


Al meer dan 40 jaar maakt SMA het verbruik van zonne energie efficiënter en eenvoudiger. SMA Energy System Home zorgt ervoor dat u nog meer eigen, groene stroom kunt verbruiken om zo de energiefactuur laag te houden. Sunny Tripower Smart Energy, de nieuwe hybride omvormer speelt hierbij een centrale rol.


Met deze twee-in-één oplossing is het mogelijk om zonne-energie op te wekken, direct te verbruiken en op te slaan met één en hetzelfde toestel.Slimme energieopslag


Ook wanneer de zon niet schijnt, is er stroom nodig. Opslag van overtollige zonne energie in een batterij voor verbruik later, zorgt ervoor dat u minder dure netstroom hoeft aan te kopen. Zo bereidt u zich alvast voor op het afbouwen van de salderingsregeling.
Een batterij aangestuurd door een slimme, hybride omvormer is hierbij een belangrijke stap. Een energiesysteem van naadloos op elkaar afgestemde toestellen is de ideale totaaloplossing.

SMA Energy System Home


SMA Energy System Home is de perfecte combinatie van hoogwaardige toestellen, intelligente besturing en uitstekende service. Dankzij de modulaire opbouw is een voordelige start mogelijk. Het systeem kan daarna gemakkelijk op elk gewenst moment worden uitgebreid – afhankelijk van het budget en de behoeften.
Met de Sunny Home Manager als brein en de Sunny Tripower Smart Energy als kloppend hart van de installatie, kan elke woning stap voor stap worden omgetoverd tot een echte Smart Home met optimaal gebruik van de eigen zonnestroom.

Snel laden haalt het maximum uit elke weersituatie


Wanneer een batterij snel oplaadt, haalt de zonnestroominstallatie meer energie uit het beschikbaar aantal uren zonneschijn. Vooral in de overgangsmaanden of tijdens dagen met bewolking die in ons klimaat veelvuldig voorkomen, is het belangrijk dat de batterij snel wordt opgeladen.

De SMA Sunny Tripower Smart Energy laadt meer dan twee keer zo snel op. Hierdoor is er meer zonnestroom in huis beschikbaar voor later en dat maakt een groot verschil voor de energiefactuur.

Zekere stroomvoorziening, ook bij een stroomstoring


In het geval van een storing van het openbare stroomnet, wilt u verzekerd blijven van stroomtoevoer. De geïntegreerde back-upstroomfunctie maakt dit mogelijk. Daarnaast biedt de Sunny Tripower Smart Energy nog andere voordelen in het geval van een stroomstoring.

 • De zonnepanelen blijven stroom leveren en de Sunny Tripower Smart Energy laadt de batterij verder op
 • Een aparte ontkoppelkast hoeft niet meer
 • De driefasige back-upfunctie kan stroom leveren op één fase aan een eenfasig toestel, terwijl de andere twee fasen niet actief zijn

Zorg voor de batterij


De levensduur van een batterij hangt in hoge mate af van het aantal laadcycli. Die worden dan weer bepaald door de omvormer.

De Sunny Tripower Smart Energy zorgt goed voor de batterij. Dat is belangrijk omdat de levensduur ervan een aanzienlijke invloed heeft op het rendement van de zonnestroominstallatie.

Meer opbrengst door slim laden


Bij een installatie met veel zonnepanelen laat de Sunny Tripower Smart Energy in combinatie met de Sunny Home Manager toe om de extra productie van de zonnepanelen slim te benutten!

Op dagen met heel veel zon zou deze extra productie anders verloren gaan. Rekening houdend met de weersvoorspelling, gaat de batterij pas opladen wanneer ze kan worden ingezet om de extra productie op te vangen. Zo komt u niet in de situatie dat de batterijcapaciteit al vol is, juist wanneer u die het hardste nodig heeft!

Eenvoudige installatie en onderhoud


 • Installatie zonder de deksel te openen
 • Intuïtieve inbedrijfstelling via smartphone met SMA 360 app
 • Éen omvormer in plaats van twee spaart tijd en plaats
 • Slim ontwerp zorgt voor optimale warmte-afvoer en maakt een ventilator overbodig. Het resultaat: minder onderhoud en een geruisloze werking

Kampioen in flexibiliteit


 • Zowel inzetbaar bij nieuwbouw als bij uitbreiding van een bestaande installatie
 • Compatibel met DC gekoppelde hoogspanningsbatterijen van toonaangevende producenten
 • Mogelijkheid om energie van parallel geïnstalleerde zonnestroom-omvormers op te slaan in de batterijen door combinatie van de batterijlading van de DC- en AC-zijde
 • Integratie in grotere installaties door oversizing en het gebruik van energie tot 150% aan de DC-kant
 • 2 MPP trackers

En verder heeft deze 3-fasige hybride omvormer nog…


 • Intelligent batterijgebruik door het opladen op basis van de Sunny Home Manager
 • SMA ShadeFix, een geïntegreerde omvormersoftware die de opbrengst optimaliseert in alle omstandigheden, ook bij schaduwvorming
 • SMA Smart Connected, automatische monitoring service voor maximale systeemprestaties
 • 5Y+5Y garantie met productregistratie
 • SPD type 2 is gemakkelijk in te bouwen in het toestel met overspanningsmodules. Een externe box hoeft niet meer

Waarom Sunny Tripower Smart Energy?


Met deze hybride 3-fasige omvormer zet u opslag slim in om de autoconsumptie te verhogen en de energiefactuur laag te houden. Het systeem is modulair en is later uit te breiden.

Naast opslag, biedt het systeem ook een oplossing voor het laden van de elektrische auto, het verwarmen van het huis en van sanitair water.

Wat maakt de Sunny Tripower Smart Energy bijzonder?


 • Laadt meer dan twee keer zo snel en haalt zo het maximum uit bewolkte dagen
 • Ingebouwde back-up functie vangt netstoringen op
 • Eenvoudige installatie en onderhoud
 • Laadt de batterij met de extra productie van de zonnepanelen, die anders verloren zou gaan
 • Draagt goede zorg voor de batterij
 • Flexibel inzetbaar in nieuwe en bestaande installaties

Slim energiebeheer is de toekomst


Energieprijzen swingen de pan uit. De overheid moedigt via allerlei maatregelen iedereen aan om de hernieuwbare energie zo efficiënt mogelijk zelf te verbruiken zonder extra belasting van het net.

Slim energiebeheer is voor deze uitdagingen de enige oplossing. De Sunny Home Manager, het besturingscentrum van SMA Energy System Home, stuurt grootverbruikers, laadpaal en opslag aan en houdt daarbij rekening met het verbruiksprofiel en de prioriteiten in combinatie met de weersvoorspelling.

Wilt u meer weten of een prijsvoorstel ontvangen?


Stuur ons een bericht en wij helpen graag


  Contactgegevens:


  Uw wensen:


  Aanvullende wensen en opmerkingen:

  * is een verplicht veld


  STUUR ONS EEN BERICHT

  [email protected] | 085 401 1356