SMA Batterij Omvormers
Eenvoudig en effectief zonnestroom opslaan


Het eigenverbruik verhogen (meer zonne-energie in huis verbruiken)

Automatisch een lokaal elektriciteitsnet opbouwen als het publieke net wegvalt (back-up of noodstroom)

Handmatig een lokaal elektriciteitsnet opbouwen (noodstroom)

Volledig off-grid gaan, losgekoppeld van een publiek elektriciteitsnet

SMA Batterij Omvormers


Wilt u eenvoudig en effectief zonnestroom opslaan, zodat uw huis onafhankelijk is van de elektriciteitsleverancier en stijgende energieprijzen? De SMA accu omvormers zijn uiterst geschikt om uw huishouden te voorzien van zonne-energie. Doordat de SMA batterij op wisselstroom geschakeld is kan deze overal in iedere situatie worden geïnstalleerd.
Voor het mogelijk maken van opslag van zonne-energie kiest SMA een andere benadering dan de meeste fabrikanten. Om energie op te slaan heeft SMA de Sunny Boy Storage Inverter (SBS) uitgebracht om een wisselstroom gekoppeld energieopslagsysteem te creëren.

Één gemeenschappelijk platform


De SBS-omvormers kunnen worden aangesloten op populaire hoogspanningsbatterijen (300-500V) en kunnen op wisselstroom worden gekoppeld met elke gangbare omvormer voor zonne-energie. De beste resultaten van de Sunny Boy Storage Inverter zijn te halen met de SMA Sunny Boy-omvormer, zodat het hele systeem op één gemeenschappelijk platform kan worden bewaakt.
De Sunny Boy Storage is een batterij-omvormer die wordt gebruikt om een ​​hoogspanningsbatterij met wisselstroom te koppelen. Het belangrijkste voordeel van wisselstroom-koppeling is de mogelijkheid om een ​​batterij eenvoudig achteraf in een bestaande zonne-installatie te monteren. Dit installatie is erg gebruiksvriendelijk doordat de omvormer een geringe 9 kilogram weegt en via tablet- of smartphone-app te installeren is.

Over de SMA omvormer met batterij: Sunny Boy Storage


Er zijn omvormers met batterij van SMA in verschillende vermogens. De Sunny Boy Storage 2.5 werd als eerste in 2016 uitgebracht. Vervolgens kwamen de 3.7, 5.0 en 6.0 in 2018 op de markt. Hieronder vindt u de verschillende SMA omvormers met batterij en de verschillen.


Sunny Boy Storage 2.5

Bekijk de productsheet / Offerte aanvragen
De Sunny Boy Storage 2.5 is de eerste SMA omvormer met batterij en werd in 2016 uitgebracht. Met een laad- en ontlaad vermogen van 2,5 kWh is deze Sunny Boy Storage degene met het laagste vermogen. Bent u van plan om het gezin uit te breiden of een nieuwe elektrische auto aan te schaffen? Dat is met de Sunny Boy Storage geen probleem. Doordat zowel het batterij- als de zonnestroomsysteem kan worden aangepast of uitgebreid aan de veranderende energiebehoeften.

Met de Sunny Boy Storage 2.5, een lithium-ion batterij en Energy Meter kunt u van uw zonnestroominstallatie een compleet batterijsysteem maken. Zo gebruikt u thuis nog meer van uw zelf opgewekte energie!

Sunny Boy Storage 3.7, 5.0 en 6.0

Bekijk de productsheet / Offerte aanvragen
De tweede generatie Sunny Boy Storage is de eerste batterij-omvormer met multi-string batterij aansluitingen. Dat betekend dat deze op maximaal drie afzonderlijke batterijen kan worden aangesloten. Dit is een uiterst efficiënte manier van zonnestroom opslaan, met genoeg vermogen om uw hele huishouden te voorzien van zonnestroom.

Deze nieuwe Sunny Boy Storage batterij omvormers zijn verkrijgbaar in 3 verschillende vermogens: 3,7 kW, 5,0 kW en 6,0 kW. Ze hebben een hoog piekvermogen van respectievelijk 4,6 kW, 6,3 kW en 7,5 kW.

Secure Power Supply


De Sunny Boy Storage omvormers hebben een stroomvoorziening, zelfs als de stroom is uitgevallen. Door Secure Power Supply kunnen back-up stroom geleverd worden met een extra back-up box waarvan er twee opties zijn. De standaard handmatige schakelaar of de volledig automatische back-up in geval van een langdurige stroomuitval.

Ook deze Sunny Boy Storages kunnen worden uitgebreid op ieder gewenst moment. Verandert er iets in uw energiebehoeften? Dan kan er makkelijk worden uitgebreid; zowel het zonnestroom- als batterijsysteem.

Waarom kiezen voor een Sunny Boy Storage accu omvormer?


De Sunny Boy Storage accu omvormer is gemakkelijk op uw bestaande zonnestroominstallatie toe te voegen. Deze voordelige manier van energieopslag is te installeren door één installateur. Dit kan door het geringe gewicht van de accu omvormer van slechts 9 kilo. De IP65-certificering maakt het mogelijk de omvormer te installeren waar u wilt, ook buitenshuis.

Geschikt voor ieder PV-systeem


Met de Sunny Boy Storage heeft u vrije keuze van lithium-ion hoogspanningsbatterijen. De SMA accu omvormer werkt op iedere soort lithium-ion zonne-batterij. Ook kan deze op ieder PV-systeem worden geïnstalleerd.

Nu heeft u behoefte aan een bepaalde hoeveelheid energie, wellicht meer of minder dan in de toekomst. Met dit modulaire SMA-systeem kan op ieder moment worden uitgebreid om te voldoen aan uw huidige energiebehoefte. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om de accu omvormer en eventuele veranderingen binnen uw huishouden.
Via de directe integratie met Sunny Portal en Sunny Places kunt u het systeem in de gaten houden. Dit kan simpel via de app-koppeling op uw smartphone of tablet. De Sunny Boy Storage is het voordeligst AC-gekoppelde zonne opslagsysteem op de markt met 97% rendement.

Wilt u meer weten of een prijsvoorstel ontvangen?


Stuur ons een bericht en wij helpen graag


  Contactgegevens:


  Uw wensen:


  Aanvullende wensen en opmerkingen:

  * is een verplicht veld


  STUUR ONS EEN BERICHT

  [email protected] | 085 401 1356