Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Salderen Zonnepanelen

MetDeZon | Salderen Zonnepanelen


SALDEREN ZONNEPANELEN:

De afgelopen maanden is er onrust ontstaan in de markt door ongefundeerde uitspraken op diverse websites. Immers, de onduidelijkheid over het salderen is al sinds juli 2014 van de baan. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de rentabiliteit en terugverdientijd van de zonnepanelen. Minister Kamp heeft in heldere formulering aan de Tweede Kamer gemeld dat het salderen gehandhaafd zal blijven. De salderingsregeling is een goede en eenvoudige regeling die duurzaam decentrale opwekking goed stimuleert, stelt hij. Minister Kamp adviseert de kamer hier zeker aan vast tot houden tot 2020. Wel stelt hij dat de salderingsregeling erg royaal is en in 2017 geëvalueerd zou moeten worden, zodat er voor nieuwe installaties vanaf 2020 een nette overgangsregeling kan komen. Hiervoor is ook ruim draagvlak in de Kamer.

U kunt hierover meer lezen op deze link van Holland Solar


Het opwekken van Zonne-energie U wekt zelf duurzame zonne-energie op. Een deel van deze energie verbruikt u direct zelf. De rest levert u terug aan het openbare elektriciteitsnet. Maar als de zon niet schijnt heeft u ook energie nodig. Deze energie levert uw energiebedrijf.


Wat is salderen? Op uw energierekening staat hoeveel energie u geleverd heeft gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die u heeft terug geleverd met uw zonnestroom systeem afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen. Het salderen is opgenomen in de Elektriciteitswet van 1998, dit betekent dat iedere energieleverancier verplicht is om hieraan mee te werken.


Waar bestaat uw energieprijs uit? Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kale energieprijs, energiebelasting en BTW.


Salderingsgrens: Voor 1 januari 2014 mocht u tot 5.000 kWh terug geleverde elektriciteit van uw eigen verbruik aftrekken. Die regels zijn vanaf 1 januari 2014 veranderd waardoor de grens van 5.000 kWh weggevallen is. Nu is de salderingsgrens de hoeveelheid energie die u van het energiebedrijf geleverd krijgt. Dat kan dus meer of minder zijn dan 5.000 kWh per jaar zijn. De regels voor saldering en terugleververgoeding gelden alleen voor u als kleinverbruiker (aansluiting tot 3 x 80 Ampère).


Terugleveren: Levert u jaarlijks meer energie terug aan het elektriciteitsnet dan dat u heeft verbruikt, dan krijgt u een terugleververgoeding (kale energieprijs van € 0,07, naar voorbeeld in tabel 1). De terugleververgoeding verschilt per energieleverancier, informeer hierover bij uw energieleverancier.


Uw installatie registreren: Wanneer u energie gaat terugleveren, is het van belang uw installatie te laten registreren bij uw netbeheerder. U komt anders niet in aanmerking voor een financiele vergoeding wanneer u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt.Heeft u zonnepanelen geïnstalleerd, ga dan naar de website www.energieleveren.nl hier staat duidelijk hoe u uw installatie kunt registreren, zodat u zeker weet dat de teruglevering geen problemen oplevert. Uw netbeheerder heeft deze gegevens ook nodig om het elektriciteitsnet optimaal te beheren.

Loading...