PV installatie kopen

Gepubliceerd
3 januari 2023

Laatst bijgewerkt
3 januari 2023

Leestijd
2 minuten

Zoekende naar PV panelen voor thuis?
Wek zelf groene energie op door middel van een nieuw zonnestroomsysteem. Kies uit 3 verschillende PV systemen van MetDeZon. De PV installatie wordt geleverd door de lokale installateurs van MetDeZon: altijd inclusief omvormer. Meer weten over PV?

In dit artikel vertelt MetDeZon wat PV panelen precies zijn en wat het verschil is met zonnepanelen. Bekijk daarnaast de prijs van een PV installatie en vraag simpel een vrijblijvende offerte aan.

Wat zijn PV panelen?
De naam PV komt van de Engelse benaming: ‘PhotoVoltaic’. ‘Photo’ staat hier voor licht en ‘Voltaic’ voor stroom. In het Nederlands vertaald: fotovoltaïsch.

Fotovoltaïsche cellen zetten zonlicht om in elektriciteit. De PV cellen zijn zonnecellen waaruit een zonnepaneel bestaat. Deze zonnecellen zijn niet anders dan bij de ‘normale’ zonnepanelen. Een PV paneel is dus hetzelfde als een zonnepaneel, alleen dan met een andere benaming. De benaming PV paneel wordt vaak gebruikt als een technische benaming.

Hoe werken PV panelen?
De PV cellen zetten daglicht om in stroom. De stroom die de zonnecellen produceren heeft gelijkstroom. Hier kun je niets mee. Daarom is er een omvormer nodig. Deze omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Dan kan de stroom pas gebruikt worden om een telefoon mee op te laten of de koffiemachine van stroom te voorzien.

Wat is het verschil tussen PV panelen en zonnepanelen?
Tussen zonnepanelen en PV panelen is er dus geen verschil behalve de naam. De term ‘PV panelen’ wordt vaak door kenners en specialisten gebruikt. De term ‘zonnepanelen’ wordt vaker in de volksmond gebruikt.

De meest duurzame
keuze in de markt

 


De Volger 6, 1483 GA, De Rijp

Zakelijke gegevens


KVK: 37150857
BTW: NL820685732.B01
Bank: NL97INGB0675572622