Kortingen en Subsidie

 • Je wil natuurlijk de beste prijs en als er subsidie is dan is dat mooi meegenomen. Door de subsidie zakt de aanschafprijs flink en verkort je je o.a. de terugverdientijd. Ook kun je misschien door subsidie en korting een groter systeem aanpassen met meer Wp's.

   

  Kortingen kun je afdingen via offertes bij verschillende leveranciers. Vraag zoveel mogelijk offertes aan, maar let goed op ze aanbieden zodat je geen appels met peren gaat vergelijken. Zoek ook naar goede referenties van de bedrijven.

   

  Na grondig speurwerk kwam ik op de webiste van Met De Zon, ze hebben nette prijzen viel me als eerste op. Toen ontdekte ik de mogelijkheden van meedoen aan een Collectief ! Mooi initiatief. Ik heb meegedaan met het BTW6 collectief en dat is uitgekomen op een korting  van 18% ! Dat is nog eens een mooie korting, die krijg je niet overal. Mooi bijkomstigheid is dat je tot 31 augustus de tijd hebt om de voucher van 18% korting in te zetten.

   

  Dan heb ik nog 2 opties op subsidie:

   

  a) 15% van de Rijksoverheid, tot een max van 650 euro

  b) 0,80 euro per Wp van de Limburgse Energie Subsidie (LES) 2012-2014, max 1000 euro

   

  Ik dacht mooi gebruik te kunnen maken van beide subsidies maar helaas. De Rijksoverheid heeft een voorwaarde dat op adres geen gebruik mag maken van een andere rijks-, gemeente- of provinciesubsidie. Dan ga ik voor de LES subsidie, die is het hoogste.

   

  Meer info over de LES subsidie: http://www.limburgseenergiesubsidie.nl/

   

  Dankzij het collectief van Met De Zon in combinatie met de LES subsidie kan u mijn gewenste uitbreiding kopen van mijn zonnepanelen. Nu even goed nadenken wat beste keus betreft zonnepanelen en omvormer

1 comment
 • ton breeuwer
  ton breeuwer Mooi patrick, dacht ook even van de LES gebruik te kunnen maken......maar de regel die ik niet hoopte te zien staat er helaas wel.......de woning moet in limburg staan :-( ...jammer, maar wel logisch natuurlijk. Gr ton
  June 26, 2012