nieuw jaar 2014 update 7-2-2014

 • Weer een nieuw jaar van verbouwen energie besparen , hoe ik dingen doe of ga doen in 2014.

   

  Gelijk het nieuwe jaar begonnen met 3 extra zonnepanelen , die ik nog had liggen van het Solyndra project van vorig jaar , ik had in eerste instatie andere plannen met ze maar toch maar thuis bijgeplaatst ze lagen al vanaf mei 2013 in garage te liggen.

   

  Dus zo gezegt zo gedaan ik had nog een precies mooi stuk plat dak over waar ze precies konden staan , ik had alleen nog 4 voetsteunen tekort maar ik had nog wat resten kunstof balkjes over daar kon ik nog mooi iets van maken en perfect gelukt .

   

  Ook een reflecterende laag gemaakt van noppen folie voor nog meer opgrengst mooi strak enlangs de kanten rubberen tegels om opwaaien te voorkomen.

   

  Ook nog wat kabel en pluggen en 2e hands een omvormer in de buurt overgenomen en de panelen paralel aangesloten , na het maken van 6 tussen kabels anders werdt de spanning

  te hoog voor de mastervolt 600 , en kon er er weer 495 watt piek worden geleverd aan mijn woning , die nu bijna hellemaal elektrisch aan het worden is dus kan ik nog wel wat extra stroom gebruiken.

   

  Zo is het nu dan mooi plaatje

   

  .

   

   

   

   

  Klus 2 10-1-2014

   

  Het verder besparend leven gaat verder 2014 , ik ben nu begonnen met onze inpandige berging , een oud koud tochtig hok tijd voor actie , zo kan ik deze ruimte wat beter gebruiken als opslag .

   

  Flink isoleren van alle wanden en het plafon natuurlijk de vloer laat ik gewoon beton wat het nu is dus timmeren , gipsen  isoleren en hopelijk weer een wat een warmer plekje in onze woning.

   

   

   

  28-12014 alles in de gips platen en af gekit

   

   

   

  wordt vervolgd !!

   

  18-1-2014   4 nieuwe LED TL buizen aangeschaf

   

  1x 120 cm 18 watt 4000k natuurlijk wit - (Mooi wit licht)

  1x 150cm 22 watt 4000k natuurlijk wit - (Mooie wit licht)

  2x 60 cm 10 watt 3000k warmwit - (wat te onrustig licht)


  Weer tijd om wat te besparen op de verlichting door een aantal TL- buizen vervangen voor LED-TL buizen ,de eerste 2 gedaan en geplaatst bij mij in de patatzaak waar ik werk ,shit wat een licht , ik heb ze maar omgedraaid zodat ze niet naar beneden schijnen maar tegen de bak aan. 

  Na het overbruggen van de trafo en de starter kunnen ze er in rechtstreeks op 230 volt

  Deze Tl bak brand 12 uur op een dag dus ik hoop ze snel terug te kunnen verdienen

   

  De 120 cm komt in mijn berging waar ik nog wel eens een tl lamp vergeet uit te doen die ik aan het verbouwen en issoleren ben , en de andere in de gararage , ben benieuwd hoe dat gaat schijnen.

   

   

  27-1-2014

   

  Gisteren een aanbieding bij LIDL een handige thermometer voor maar 25 euro en toch maar aangeschaft , en wat blijkt een leuk spele dingetje , eerst maar eens op het een en ander gericht en eens zien hoe warm warm is en hoe koud koud is ?

   

   

  De eerste test issolatie om de buizen van mijn zonne boiler en wat blijkt zonder extra issolatie toch gauw 2 graden verschil (17.2 C -> 19.6).

   

   

  Dat wordt dus de leidingen van extra isollatie voor zien.

   

   

   

  3-2-2014

   

  Water-Filter

  vanmiddag weer even aan de klus , om mijn regenwater toilet het regen water wat schoner te maken , want er bleven toch nog steeds wat kleine zwarte deeltjes (fijn stof ) in de opslag tank achter met kans op verstopping in mijn pomp.
  Het is een zandfilter geworden met delen kiezel, zand en vulkaan grit .
  Hiervoor nodig wat PVC Buis en verlopen , en een regenton of vat, zie de foto's .

  Het filteren gaat vrij langzaam maar het werkt wel en schoon hoop ik , eerst maar weer wachten op wat regen voor meer testen.

   

   

   

   

   

  De eerste testen gedaan , en super helder regenwater ook in de IBC tank

  Ik heb nu ook aan de bovenkant de aanvoer afgedicht want het wou toch nog wel wat

  lekken , doordat het filter aan de bovenkant nu vrijwel is af(op)gesloten loopt het water

  ook sneller door het filter heen .

   

   

   

  Eventueel zou ik nog een extra carbon filter kunnen maken en aansluiten

  om nog meer stoffen uit te filteren van diverse chemiecalien.