Currentcost van energeniaal update 29-6-2013

 •                                        

   

  Test :registratie energie verbruik van uw woning

   

  Site : http://www.energeniaal.nl/

   

  Ach ik meet zelf natuurlijk al met al mijn meters in onze woning water,gas ,electra,zonnepanelen.

  toch ben ik gaan kiezen voor een draadloos systeem van energeniaal met current cost bij het pakket zit een ontvager met display die verschillende meet apparatuur op verschillende kanalen zoals meterkast ,  vebruikers : hier bij zit een ontvager met een fase klem en die meet de verbruikte stroom.

   

  Dit werkt zonder problemen als je woning aangesloten is op 1 fase, maar ik heb een woning met 3 fase aansluiting van 35 ampere , nu kun je 2 extra fase klemmen kopen en die op dezelfde zender aansluiten om een goede verbruik uitlezing te krijgen.

   

  Ook heb ik de faseklem uitgetest op mijn zonnepaneel instalatie maar dit kreeg ik niet werkend het meetsyteem maakt geen verschil tussen verbruikte stroom of opgewekte stroom en geeft een verkeerde meting.

  Toch heb bij de basisset een uitbreiding aangeschaft ,2 extra klemmen en een draadloze verbruiksmeter en een USB data kabel om de uitleesunit uit te kunnen lezen  op mijn pc uit te kunnen werken.

   

  Eerst de extra klemmen in de meterkast geplaast , geen probleem zelf de afdekdekel kon er weer op , alleen een uitsparring maken voor de 3 draden en kastje dicht. Het uitlezen gaat perfect water koker aan het te meten vemogen wordt direct weer gegeven. 

   

  Dus de draadloze verbruiksmeter tussen de omvormer en het net geplaatst, het werkt perfect en meet de opgewekte zonnestroom  goed , heeft wel een afwijking van 2watt tot 60 watt op de opbrengst maar dat valt te verwaarlozen , maar hij meet het verbruikte vermogen en het opgewekte vermogen maar telt ze bij elkaar op.

  Nu moet je dus de 2 meetwaarden van elkaar aftrekken dan moet je de goede gegevens hebben van opbrengst en verbruik.

   

  Het verbruik uitlezen met pc is wat lastiger de meegeleverde usb kabel werkt prima maar om het goed te krijgen te werken is zeer lastig maar na een paar dagen prutsen en etc , en lezen op een engels forum vond ik de oplossing. ik vond software wat tegenvallen.

   

  Conclusie :

  Hij meet het verbruik prima , de opbrengst meten is slecht maar wordt hopelijk nog verbeterd door energeniaal ( dat moet kunnen om nog een extra fase klem met ontvanger aan te schafen ).

  Wat ik een groot nadeel vind dat de current kost geen onderscheid maakt tussen op gewekte stroom en verbruikte stroom.

  Dus 300 watt verbruik in uw huis en 250 watt zonnepaneel opbrengst meet ie als 550 watt verbruik op de display.

   

  Aanschaf prijs basis set is niet te duur maar met 3 fases kom al gelijk een stuk duurder uit.

  De losse verbruik meters werken prima en dan kun goed het verbruik monitoren en zo eventueel stroom besparen.

  Men kan ook NetSmart Internet Gatewway extra aanschafen om uw data op uw persoonlijke site, online bekijken en volgen!

  Ook beweert men een gasmeter op de markt te brengen om uw gasverbruik te monitoren maar die is er nog niet (bron energeniaal :De gasmeter is in ontwikkeling door Current Cost en wordt eind 2012 verwacht. het is nu 30 december maar geen gas meter

   

  Het cijfer wat ik geef is een 5

   

  je bent er snel op uitgekeken maar voor een 1 fase woning kan het prima anders wordt het te duur je moet nog van alles bij aanschaffen om nog steeds niet het gewenste resultaat te krijgen.

   

  Ik houd het zelf maar bij mijn analoge meters Gas/Water/stroom en die waarde's zelf bijhouden en over zetten in exel veel betrouwbaarder.

   

  Oke nu nog een update !!

   

  Inline Individuele Apparaten Monitor (IIAM) aangeschaft , om nu de correcte zonne opbrengst te meten , en ja hoor perfecte meting zonder blind spanning metingen(bij mij blijft s'nacht 2 watt zichtbaar ik denk stroom verbruik van het zendertje wat door blijft zenden ) , nu wordt de currentcost   intressant  voor zonnepaneel bezitters.

   

  Ik had 2 van deze apparaten gekocht waarvan 1 defect was , er was een prima service , er wordt gelijk een nieuwe opgestuurd met een retour envelop voor de defecte !!! 10 punten voor de service van ENERGENIAAL ...

   

   

   

  http://www.energeniaal.nl/accesoires/inline-individuele-apparaten-monitor-iiam

   

  Een gemakkelijk zendertje die je gewoon in de 230 volt lijn opnemeemt van zonnepaneel groep naar de meterkast , zendertje laten zoeken en de display geeft nu de juiste wattage aan een plus punt voor CurrentCost

  http://www.energeniaal.nl/accesoires/netsmart-internet-gateway

   

  Ook gelijk maar een Netsmart (Internet Gateway) aangeschaft , en je kunt gelijk uw verbruik/opbrengst online via PC, tablet PC, Smart Phone bekijken.

  Wat ook leuk is dat je maar 1 stroom adapter nodig hebt voor de Gateway en de Envir.

  Nu wordt de current cost een echte logger weer een plus punt voor Currentcost.

   

  Dit is wat ik zocht en geef nu met deze uitbreidingen de CurrentCost een hoger cijfer wat mij betreft een dikke 8 , nu nog een gasmeter en water meter erop dan is het voor mij een 10 waard.

   

  Mij uitlees adres is voor zonne opbrengst is hier de link : http://my.currentcost.com/device/114353

   

  Veel plezier ermee

   

   

   

   

0 comments