2012

 • 2012 thiks to do list

   

  1e kruip ruimte isoleren met isolatie chip/KLUS GEDAAN !!!

  2e buiten muur isoleren met de zelfde chips / KLUS GEDAAN !!!

  3e schoorsteen verwijderen bij onze zonnecollector / KLUS GEDAAN !!!

  4e plaatsen 2e airco op slaapkamer > 2013

  5e plaatsen elektra boiler in de keuken / KLUS GEDAAN !!!

  6e verwijderen jakuzie bad  >2013

  7e het verplaatsen was machine en was droger >2013

  8e water probleem regen water toilet in de winter

  9e Clicfit rail plaatsen / KLUS GEDAAN !!!

  10e isoleren ruimte water opslag / KLUS GEDAAN !!!

   

  1e punt

  Hier ben al mee begonnen het vullen met isolatie chips die ik via een bekende voor 22euro de KUB

   

   

   

  kon krijgen een koopje toch gelijk maar 8 stuks bij m besteld ,wat een enorme zakken die namen gelijk de gehele ruimte van mijn garage in beslag , maar het mooie hiervan is als is verwerkt in je woning ben het wel weer kwijt.

   

   

   

  De kruipruimte vullen moest vanaf buiten gebeuren en deze loopt over de gehele lengte over het pand en tocht in de winter enorm vooral met oosten wind , binnen staan er radiators tegen aan en kan er niet bij vanaf deze kant , dus met een windstille dag (anders ligt de hele straat vol met dat spul ) .

   

  Dus dakpannen aan de kant en eerst maar eens een gat zagen , boem gelijk stop er liep een pvc leiding voor de stroom die had ik gelijk al door gezaagd , dus de familie spatte al omhoog pa de tv doet het niet meer je hebt de stroom door gezaagd , ik ja ja , gelijk eerst dus dat weer maken had gelukkig nog van alles in huis, en hoefde niet naar de bouwmarkt , maar het vertraagt wel weer .

   

  Eerst maar met mijn handen er in voelen wat daar allemaal in die kruipruimte verder zit verborgen , gelukkig had de vorige bewoner de leidingen van de CV wel geïsoleerd die daar lopen, ik maakte een klein beetje zorgen dat misschien de chips ging smelten op die plaatsen maar dat kan nu niet , dus weer een meevaller .

   

  Het eerste stuk gevuld en met de handen het spul zoveel mogelijk in de hoeken drukken , want het moet goed worden opgevuld stukje betonplex en het gat is weer dicht 1 ½ meter verder weer een gat gemaakt en zo verder dat ik alles heb gehad , toch 3 a 4 uren werk gehad en 4 KUB chips achter ,maar dan heb ook weer wat , en natuurlijk zelf gedaan.

   

  Het laaste deel gevuld vandaag (28 Juli)het waaide niet te hard 2 uurtjes werk ook maar weer klaar

   

  2e punt

   

  Isoleren buiten muur ( kun je laten doen , maar ik wou het weer zelfdoen ik heb nog een 3 KUB chips liggen)

   

  Bij deze klus was al eens begonnen in 2011 , daar ik ook een hoeveelheid chips en wokkels had bemachtigd

  Daar op de begane grond 3 grote ventilatieroosters zitten , en nog een gat voor de airco die daar nog komt , ben ik toen de muur al gaan vullen met de hand een moeizaam klusje ,maar ik heb de tijd ik woon hier voorlopig nog wel even .

  Om de chips wat beter te verdelen maakte ik gebruik van mijn compressor en daar op een slag die ik in de muur kon drukken en dan met de luchtdruk de chips weg te balzen naar de hoeken (hoop ik) zo heb ik het gedaan .

   

  Nu 2012 naar 1 verdieping de rest op deze manier gevuld via de badkamer daar zit ook

  nog een gat in de muur met een rooster en dit opgevuld , nu de rest nog , dat komt als ik de schoorsteen eraf sloop en spouwmuur vanaf boven open is en deze vanaf hier het laatste op ga vullen .

   

  31 juli De schoorsteen is er eraf en heb de muur verder gevuld , dit duurde toch wel een uurtje tussen de buien door

   

  3e punt

   

  De schoorsteen verwijderen

   

  Hij stamt nog uit 1934 , en er volgens mij nog nooit iets meegedaan qua onderhoud Ik heb hier al even over lopen brainstormen over de beste manier van aanpak, ten eerste moet de zonnecollector worden afgedekt , anders valt er misschien een baksteen door de paneel , dat kunnen niet gebruiken , dus had nog een grote plaat liggen eens kijken dat die m kan afdekken, als ik begin te slopen.

   

   

   

   

  Het verwijderen moet aan de zijkant gebeuren in de steeg die ik samen met de buren gebruik , die moet ik nog even op de hoogte brengen van mijn plannen dat ze deze deur dan een paar dagen misschien niet kunnen gebruiken , gelukkig is er aan de andere kant nog een deur , anders moet ik elke keer de steiger afbreken en opbouwen kost alleen maar extra tijd , die ik natuurlijk aan andere projecten wil gebruiken .

  Isoleren met chips ,dan weer de punt op metselen , de dak balk verlengen , dakpannen plaatsen eventueel nog wat afwerken met panne pasta .

   

  Ben maandag 30 juli begonnen met deze klus ik heb toen de steiger opgebouwd , Dinsdag samen met mijn zoon en buurman slopen en stenen bikken en afvoeren van het puin .

  Toen het dak weer dicht getimmerd , Vandaag ga ik het metsel werk afmaken eens zien hoe ver ik kom.

   

   

  Bijna klaar donderdag 2 augustus alleen nog wat voegen en de steiger afbreken , ik ben trouwens flink stijf ben in deze 2 dagen mischien wel 80 keer op en neer geweest op de lader en steiger dit soort werkjes ben je dan toch niet gewend.

   

  4e punt

   

  Plaatsen van airco slaapkamer

   

  Met de bedoeling als bij verwarming te gebruiken in de winter , voor mijn zoon zijn slaapkamer waar hij meestal zit te game’n of te computeren , vaak is zijn Cv radiator gevuld met lucht hij is het hoogste punt ,dus alle lucht gaat daar altijd heen ,en warmt niet voldoende zijn slaapkamer op.

  Kan ie m gelijk in de zomer ook voor koeling gebruiken .

   

  Ben vandaag maar eens begonnen (9 juli) met de buiten unit eerst een frame gemaakt met daar onder rubber tegels waar de airco opkomt te staan en dan verzwaren met stoeptegels waait ie in iedergeval niet van ons dak af .

   

   

   

  nu moet de binnen unit nog worden geplaatst maar dat doe ik een volgende keer.

   

  5e punt

   

  plaatsen elektra boiler in de keuken

   

  Het duurt bij ons vrij lang voordat we daar heet water ter beschikking hebben en moet de kraan onnodig lopen weer een paar liter water weg ,ook is de waterleiding niet geisollerd maar daar kan ik niet meer bij hij is compleet weg gewerkt, ik heb gekozen voor een hotfiill keuken boiler , ze hadden hem nu in de aanbieding bij een bekende bouwmarkt , maar hij was er al niet meer , toch maar 1 besteld , het nadeel is je moet er weer een losse aansluitset bij kopen van 60 euro maar zo zij het, nu maar wachten tot ie er weer is.

   

   

   

  -10 juli de boiler is binnen nu nog even ophalen bij de bouwmarkt , ik moet even een auto lenen die van mij staat al een maand bij garage te wachten op een onderdeel. 

   

  -11 juli vandaag even met een buurman mee kunnen rijden heb ik m op kunnen halen vast al even de handleiding doorgenomen , ik vroeger al eens eerder een geplaatst 15 jaar geleden ! 

   

  - 12 juli uurtje bezig geweest om de boiler te plaatsen ,had alleen het drukventiel verkeerd om aan gesloten zat dus een terug slag klepje in en boiller vulde niet met water (slechte handleiding dat had wel wat beter gekund). Dus omdraaien 

   

   

   

  Zo ziet het er nu uit , gelijk heet water en niet eerst 2 liter weg spoelen ,ik heb op de stroom aansluiting een tijd schakelaar geplaatst zodat ie s'nachts uit staat.

   

  Klus geklaard !!!

   

  6e punt

   

  verwijderen jakoezie bad

   

  Deze staat in onze badkamer dit onding nog van de vorige bewoners , mijn jongste zoon wil er nog wel eens induiken maar wij douchen ons liever even , gelijk 100 liter water kwijt en elektra , verwarming ,bubbeltjes weet ik veel wat dat ding doet pure verspilling , en een nadeel als er een stroomstoring is geweest , gaat ie automatisch aan zonder dat er water in zit , ben je een keer niet thuis staat dat ding te blazen .

   

  7e punt

   

  het verplaatsen was machine en was droger

  Die wil ik op de plaatst van de jakoezie

  Moet ie er eerst weg

   

  8e punt

   

  water probleem regen water toilet in de winter

   

  We hebben een condens wasdroger die we in de winter gebruiken ,

   

   

  Onze condensdroger

  Zorgt ook al weer voor een paar liter water.

   

  Ook heb ik de condens slang losgehaald van CV en met een langere verlengt en deze in een zuurkool vaatje laten lopen , dit geeft al gauw weer 2.5 liter water per dag (aleen als de cv aan is)

   

   

   

  Zo wil ik proberen in de winter mijn regenwater toilet bij te vullen en toch op gratis water wil doorspoelen zo wordt het een condens water toilet.

   

  Ik heb op dit moment nov 2012 nog zat regenwater en het vriest nog niet .

   

  9e punt

   

  Clickfit rail plaatsen en vast kabels trekken

  Mijn dak verder voorbereiden op nog meer zonnepanelen , ik heb de rail al liggen dus al gekocht , eerst wat 2e hands spullen van de hand gedaan op marktplaats , en daar deze materialen voor gekocht / besteld

  Dit moet nog gebeuren

  Als het dan zover is kan ik de zonnepanelen er gelijk op plaatsen .

   

  Vandaag was ik al op het dak bezig met airco (9juli) heb ik gelijk de klaar liggende click fit rail maar geplaast ( het waaide hier die dag een 1/2 storm op mijn dak ).

   

   

  Klaar voor gebruik !!

   

  10e punt

  Isoleren ruimte water opslag

  Dit doe denk ik in de herfst / winter , dan is het toch weer voorbij met het mooie weer dus mooi binnen klusje

   

   

  Geen punt maar ik wil het toch vermelden de zonnepaneel opbrengsten van 2012

   

  Jan 28.5 kWh

  Feb 60 kWh

  Maart 108 kWh

  April 135 kWh

  Mei 187 kWh

  Juni 158 kWh

  Juli 185 kwh

  aug 238 kwh

  augustus 238 kwh en maar 8 kub gas verbruikt ik had 2 weken de

   cv eruit alles op zonnewarmte

  sept 172 kwh

  okt 87 kwh

  Nov

  Dec

   

  Toch al weer 1478 kWh opgewekt dit jaar

   

  Ik zal de blog 2012 nog steeds updaten met nieuwe info over deze projecten

   

  Kom waarschijnlijk niet aan alle klussen toe , een zoon van mij ging opzichzelf wonen heb daar al 5 weken lopen klussen, heeft wel tot gevolg 1 bewoner minder dus ook minder verbruik hier in huis.

   

  de punten 4/6/7 verplaats naar 2013 daar kom ik niet meer aan toe dat staat dan op de agenda.

   

  En daarna op naar het groene jaar 2013 !!

2 comments
 • Jurian Jansen van Gaalen
  Jurian Jansen van Gaalen Zou je in plaats van die Airco niet kunnen kijken naar een warmtepomp. Die kan in de zomer koelen en in de winter verwarmen. En dat tegen veel hogere efficiëntie dan Airco.
  Verder kan je dan je gasverbruik omlaag brengen.
  July 1, 2012
 • Gerd Dijkstra
  Gerd Dijkstra Nou ik had 2 aircoo tjes op de kop getikt voor heel weinig 400 euro voor 2 stuks een heb ik al in de bedrijfs ruimte beneden al geplaatst , de 2e wou ik daar plaatesen op een slaapkamer.
  Warmtepompje heb ik nu geen geld voor praat je toch al gauw tussen d...  more
  July 1, 2012