2011 op naar de 2012

 • Energie jaar 2011

   

  Was me de winter wel weer, ik altijd weer blij dat het maart wordt , maar deze keer had ik wat meer gebruik gemaakt van onze elektrische vloer verwarming .

  Om zo het gasverbruik terug brengen en de elektriciteit verbruik in de plus houden , ik had zo het plan om wat ik zomers ga produceren aan stroom om dit vooral in de wintermaanden te gebruiken .

  De vloer verwarming bestaat uit 3 delen bij ons de badkamer (die alleen morgens aan moet voor warme voetjes)

  De woonkamer die vooral morgens en avonds warm moet zijn , en de achterkamer tussen 7 uur 12 uur morgens aanzet.

  Maar ja er zaten oude regelaars op zonder programmering, eerst maar eens 1 nieuwe kopen om te zien hoe dat bevalt , ze zijn toch wel vrij prijzig .

   

          

   

  Het oude model zonder instellingen           nieuwe volledig programeerbaar

   

  Ik heb de nog oudere 2 voorzien van een schakel klok die ik had nog liggen , en zo op bepaalde tijdstippen deze aan en uit te laten schakelen , en de nieuwe volledig geprogrammeerd naar gelang onze behoefte natuurlijk veer meer opties , een leuk speel dingetje.

   

  En zo onze vloer verwarming gecombineerd met de CV installatie die nu elke dag pas om 12 uur middags aanging om de rest van de woning warm te houden .

  Maar ja het verbruik opschroeven betekende dus meer produceren .

   

  Ik weer om mij heen shoppen en kon 2e hands precies dezelfde panelen 3x160w kopen , 5 kilometer van mijn woonplaats dus hoefde ook niet zover te rijden , deze meneer had verkeerde panelen gekocht en deze pasten niet in zijn bestaande string van 190 watt panelen , en waren dus nog nieuw in doos voor een 2ehands prijs dat kon ik niet laten schieten

   

   

   

  De eerste 3 van links naar rechts

   

  Dus weer wat kabels, en een omvormer besteld via internet en draaien maar.

  Maar ja dat kon nu niet zomaar de groep van de slaapkamer viel soms uit gevolg stroomstoring geen levering en ergernis , er moet dus een nieuwe groep worden aangelegd , dus extra werk en extra kosten .

  Ik eerst maar eens zelf de bestaande groepen uit zoeken , en ja hoor er ligt een aparte groep voor de vloer verwarming in de bad kamer , mooi deze kan ik mooi gebruiken zonder te boren , vm/vk kabels trekken etc.

  Komt dat weer mooi uit , nu heb ik de vloerverwarming in de winter ingesteld dat deze aangaat zolang het nog niet licht is in de winter en uit gaat rond het als het licht wordt dat is in de winter toch al rond 9 uur morgens , dus dan is de vloer al opgewarmd , eventueel kan ik ook nog de groep gebruiken voor onze wasmachine , maar heb verder geen problemen gehad dat werkt dus prima.

   

   

   

  Zo ziet dat er nu uit , links kilowatt meter ,

  daarnaast een hygrometer ja ze hangen in de badkamer,en daarboven de directe opbrengst meter

   

  Toch wou ik nog wat meer produceren en heb nog in oktober 2011 3 panelen 185 erbij aangeschaft , samen met een kennis die was ook over op zonneenergie en samen de brandstof kosten te delen we moesten toch 300 km rijden , want het was een scherpe aanbieding van deze handelaar dus die moesten het maar worden .

  Zo gezegd zo gedaan , mijn kennis heeft ze zelfs de zelfde dag nog geplaatst in bar slecht weer regen en windkracht 7 tot 8 hij durft wel , ik heb even gewacht op een mooie herfst dag .

   

   

  De financiering ?

  Ik die spullen haal en koop bij een groothandel voor de Horeca krijg bij dit bedrijf ,spaarkaarten ,

  1 volle spaarkaart is een 10 euro waard.

  En ik had eronder tussen een 84 stuks dus snel ingeleverd voor kas geld , daar heb ik deze set van betaald bedankt groothandel ,ik weer in mijn nopjes , (ben nu alweer aan het sparen ) zo komt meneer splinter wel door de winter.

   

  Oké en nu de resultaten van 2011

   

  Gas - 4169 KUB geschat mijn verbruik was 2150 een besparing van 2019 KUB gas

   

  Elec- was 0 Kwh geschat mijn verbruik was 1740 kWh geen besparing maar ten opzichten van 3368 kWh verbruik per jaar dan wel 1628 kWh bespaard .

   

  Water -was gelijk gebleven 96 KUB is toch nog 260 liter water per dag 4 personen 65 liter water per persoon is dat veel ik weet het eigenlijk niet valt wel mee volgens mij

   

  In de volgende Blog mijn hot air collector zelfbouw project van 2011

0 comments