PV Panelen eindelijk aktief 2 maanden na aanschaf.

 • Al een jaar bezig met zonne energie, kleine zelfbouw paneeltjes etc. Nu met 15% subsidie was het vrij snel besloten en het beschikbare dak oppervak werdt maar eens in kaart gebracht. 2,4 kWp zou net passen echter toch voor 1,8 kWp gekozen zodat het dak voor mij nog makkelijk te begaan is vanuit de dakkappel. Vanaf het eerste moment was het al duidelijk, zelf installeren zou het worden deze beslissing was erg simpel gezien mijn dakhoek van 20 graden en een dakkappel waar je zo uitstapt op het dak, makkelijker kan het niet. zo gezegd zo gedaan de boel besteld, levering liet door onze vakantie nog even op zich wachten en plaatsing daarna door andere bezigheden ook nog een maand en was er voldoende slecht weer om binnen de boel op orde te brengen, kabels mochten niet zichtbaar zijn en de zolder was net een half jaar gelden geheel aangepakt, hierbij geen rekening gehouden met de eventuele latere plaatsing van PV panelen, apparte leiding naar de meterkast op de begane grond, nieuwe groep aanleggen, Omniksol 2K installeren etc. Nu dat binnen alles aan gereed was afgelopen vrijdag (9-november) uiteindelijk maar een dag vrij genomen om alles op het dak te monteren, na wat gepuzzel, het was immers mijn eerste keer en daarbij komt dat de panelen hier landscape gemonteerd moeten worden en de handleidingen alleen maar spreken over portrait montage.

  Na 5uur lagen alle 9 panelen op het dak goed gefixeerd en aangesloten, toen we eenmaal uitgevogeld hadden hoe we het konden aanpakken ging het allemaal soepel.

  Spanning gemeten over de gehele string, wel iets lager dan aangegeven, veroorzaakt door de beginnende schemering, helaas starte de omvormer hierdoor ook al niet meer op, de volgende dag dan maar.

   

  Zaterdag konden we de omvormer vrij snel starten en zagen we, weliswaar met weinig verbruikers aan de meter al terugdraaien ;-) . Het aan de gang krijgen van de WiFi heeft nog wel wat meer voeten in aarde gehad, naa een paar uur puzzellen en instellingen wijzigen blijk de WiFi kaart niet op kanaal 10 te werken, voordat je daar weer achter bent...

  Eindelijk zijn we online en (kleine) energie leverancier.

2 comments
 • Thierry van der Star vind dit leuk
 • Thierry van der Star
  Thierry van der Star Hoi Florus,
  Gefeliciteerd met je installatie! Ben je al bekend met PV-Log.com/en? Een leuke sociale site om je energie productie bij te houden, te vergelijken en tips uit te wisselen met andere zonne-energie leveranciers!
  groet, en een mooie productie toe...  meer
  14 november 2012
 • Sjef Community Manager
  Sjef Community Manager Hoi Florus,
  Leuke blog! Vind je het goed als we hierover een post plaatsen op onze Facebook en Twitter-pagina? Uiteraard met eervolle vermelding en link naar jouw blog? Laat het me even weten!
  Groeten,
  Sjef
  29 november 2012