Start / Ontwikkelingen / ‘Zonnepanelen verplicht bij nieuwbouw’

‘Zonnepanelen verplicht bij nieuwbouw’

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat bij nieuwbouw zonnepanelen geplaatst moeten worden. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van Ipsos Synovate in opdracht van Eneco onder ongeveer duizend Nederlanders.

Ongeveer 56 procent vindt dat zonnepanelen standaard geplaatst moeten worden bij nieuwe gebouwen. Ook architecten zouden daar al rekening mee moeten houden. Nederlanders zouden het liefst voor duurzame energie in de vorm van zonnepanelen kiezen omdat het goed voor het milieu is, er een financieel rendement uitgehaald kan worden en omdat consumenten minder afhankelijk zijn van een energieleverancier.

Windenergie
Ongeveer 30 procent van de ondervraagden ziet daarnaast participatie in een eigen windmolen zitten. Opvallend is dat 86 procent van die groep zegt geen bezwaar te hebben tegen een dergelijke windmolen dichtbij huis. Vorig jaar werd met succes het project De Windcentrale gefinancierd door 5500 huishoudens. Samen legden zij zeven miljoen euro neer voor twee windmolens, die hen de komende zestien jaar van stroom voorzien.

Bron: Nu.nl