Start / Nieuws / Zonnepanelen populaire bestemming vakantiegeld

Zonnepanelen populaire bestemming vakantiegeld

vakantiegeldTwee op de vijf consumenten is bereid om het vakantiegeld te investeren in zonnepanelen. Vooral jongeren zien zonnepanelen als een goede bestemming voor het vakantiegeld. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 2.834 consumenten in opdracht van klimaatbureau HIER.

Ruim de helft van de 18- tot 24-jarigen zijn bereid hun vakantiegeld te besteden aan de installatie van zonnepanelen. 55-plussers staan daar een stuk minder positief tegenover: slechts 29 procent wil het vakantiegeld daaraan besteden. Uit het onderzoek blijkt bovendien dan 40 procent van de ondervraagden op termijn zonnepanelen wil aanschaffen. Ruim een kwart van hen vindt zonnepanelen nu nog te duur.

Toch bevindt Nederland zich op een kantelpunt. Steeds meer mensen installeren zonnepanelen op hun dak, wat een domino-reactie in de buurt teweegbrengt. “Zonnepanelen zijn gewoon een goede investering. De panelen gaan twintig tot vijfentwintig jaar mee, terwijl je ze in ongeveer tien tot vijftien jaar hebt terugverdiend”, vertelt Bart de Voogd, algemeen directeur van HIER. “Wanneer je daarnaast ook nog eens slim omgaat met apparaten en energieslurpers in huis vervangt, gaat je energierekening serieus omlaag.”

Bron: HIER